Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΤΟΥΡΚΙΑ
29/05/2016 | 07:00 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ο Ερντογάν παίρνει το χρήμα από τα χέρια των στρατιωτικών του! Είναι που δεν τους ελέγχει…

Ο Ερντογάν παίρνει το χρήμα από τα χέρια των στρατιωτικών του! Είναι που δεν τους ελέγχει...

Ο μύθος που θέλει τους στρατιωτικούς στην Τουρκία να μην ευθυγραμμίζονται με το καθεστώς Ερντογάν,έχει υποστηρικτές και στην Αθήνα.Όλο και λιγότερους αφού είναι πλέον κατανοητό ότι αυτό το “αφήγημα”  των “καλών” πολιτικών και των “κακών” στρατιωτικών δεν έχει καμία βάση.

Το ρεπορτάζ της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ νομίζουμε ότι είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το απόλυτο αφεντικό στην Τουρκία είναι ο Ερντογάν:

Θα ιδιωτικοποιηθεί το Μετοχικο Ταμείο του τουρκικού Στρατού.

 Ο γενικός διευθυντής του ΟΥΑΚ (Μετοχικο Ταμείο Στρατού) , Τζοσκούν Ουλούσοϊ παραιτήθηκε ή αναγκάστηκε να υποβάλει την παραίτηση του πριν από 16 ημέρες. Στη θέση του διορίστηκε ένας ανώτερος δημόσιος υπάλληλος ο Σουλεϊμάν Σαβας Ερντέμ, ο οποίος υπηρετούσε ως επιθεωρητής στην Πρωθυπουργία.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος Μετίν Μουνίρ που ασχολήθηκε διεξοδικά με το θέμα  πιστεύει ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΥΑΚ.

Όπως είναι γνωστό το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ιδρύθηκε το 1961 από τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Στη συνέχεια δεν περιορίστηκε μόνο στην παροχή μερισμάτων στα μέλη του αλλά δραστηριοποιήθηκε στον επιχειρηματικό τομέα και έγινε ένας οικονομικός κολοσσός.  Κατέχει 90 επιχειρήσεις εκ των οποίων οι 19 δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Μετά την εξαγορά της εταιρίας Almatis  στις 19/1/2015 έγινε η μεγαλύτερη επιχείρηση παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο.

Στο ΟΥΑΚ απασχολούνται περισσότεροι από 29.000 εργαζόμενοι κι έχει ετήσια έσοδα πάνω από 23,5 δις λίρες Τουρκίας. Θεωρείται η μεγαλύτερη επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα.

Ο κ. Μουνίρ εκφράζει την ανησυχία του  μήπως τεμαχιστεί η επιχείρηση σε τμήματα και  ¨αγοραστεί¨ από τους κυβερνητικούς παράγοντες υπό τον μανδύα των ιδιωτικοποιήσεων όπως έγινε με τις άλλες κραταιές επιχειρήσεις Turkcel, Turk Telecom και  THY.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης