Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
27/02/2017 | 21:58 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ο Ερντογάν πάει να μπλέξει την Ελλάδα στο “κυνήγι του Γκιουλέν”! Πως “στήνουν” το σενάριο

Ο Ερντογάν πάει να μπλέξει την Ελλάδα στο

Σε μια συνεχή προσπάθεια να κρατά ζωντανό το αίτημα της έκδοσης από τις ΗΠΑ στην Τουρκία του αυτοεξόριστου  ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν  βρίσκεται η Άγκυρα επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί  και το νέο περιβάλλον εξουσίας στην Ουάσιγκτον. Ετσι από την μια εμφανίζει τον Γκιουλεν να ετοιμάζεται να μεταβεί στον Καναδά από τις ΗΠΑ και από την άλλη τους οπαδούς του να …περνούν τον Εβρο, να κρύβονται στην Κομοτηνή και από εκεί να πηγαίνουν σε άλλες χώρες τις Ευρώπης… 

Έτσι , ο  ο αντιπρόεδρος της τουρκικής Κυβέρνησης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νουμάν Κουρτουλμούς.δήλωσε  ότι ”έχουμε μια σοβαρή πληροφορία ότι ο αρχηγός της ”Φετουλαχιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης/ Δομής Παράλληλου Κράτους” (FETÖ/PDY ) θα μεταβεί στον Καναδά και για το θέμα ενημερώθηκε και το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης”.

Το …”τουρ” από τον Εβρο στην Ευρώπη, μέσω Κομοτηνής

Όσον αφορά το …ελληνικό σκέλος  το αναπτύσσει η Hurriyet με το εξής σενάριο : Ύποπτοι για τη συμμετοχή τους στη οργάνωση του  Γκιουλέν φέρονται να προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα με την Ελλάδα, κανοντας τους Σύρους πρόσφυγες.

Οι ύποπτοι, λέει το δημοσίευμα, συγκεντρώνονται στα χωριά Σούμπασι, Καντιντοντούρμα, Καραΐούσουφλου και Σερέμ, στα βορειοδυτικά σύνορα με την Ελλάδα, κοντά στον Έβρο,για να περάσουν από εκει σε Σουφλί και Διδυμότειχο. Κατά το σενάριο του δημοσιευματος οι οπαδοί του Γκιουλέν περιμένουν στο δάσος ανάμεσα στα χωριά μέχρι να πέσει η νύχτα και μετά περνούν μέσα από τα κανάλια άρδευσης και τους αγρούς για να φτάσουν στον Έβρο. Μετά οι διακινητές χωρίζουν τα άτομα αυτά σε δύο ομάδες από 5-15 άτομα η κάθε μία, ανάλογα με το πόσο μεγάλη είναι η η βάρκα. Αφού περάσουν σε ελληνικό έδαφος, τους υποδέχονται άλλα μέλη της ομάδας του Γκιουλέν, τους φιλοξενούν σε «ασφαλή», όπως αναφέρεται στην Χουριέτ, σπίτια, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή της Κομοτηνής κι από εκεί φεύγουν για άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Είναι φανερό ότι το όλο θέμα της Χουριετ έχει ”φόντο” και την υπόθεση των δυο στρατιωτικών,φερομένων ως κομάντος που ήθελαν να συλλάβουν τον Ερντογάν…

Μυθικές διαστάσεις σε  οργάνωση που την βάφτισαν FETÖ/PDY 

Η Άγκυρα έχει δώσει στο κίνημα υποστήριξης  που έχει αναπτυχθεί γύρω από τον  πρώην συνοδοιπόρο και σύμμαχο του Ερντογαν ιμάμη Γκιουλεν  μυθικές διάστασης οργάνωσης μέσα στο κράτος και τους θεσμούς του, προπαγάνδα που εντάθηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του καλοκαιριού που απέδωσε ευθέως στον ιμάμη που ζει εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ. Έτσι κάνει λόγο συνεχώς για οργάνωση  στην οποία ”εντάσσει” κάθε αντιφρονούντα για οποιοδήποτε λόγο- και αυτοί είναι δεκάδες χιλιάδες… Έτσι το καθεστώς Ερντογάν δια των δημοσίων υπηρεσιών ασφαλείας και των φιλικών ΜΜΕ μιλά συνεχώς για την (υποτιθέμενη)  ”Φετουλαχιστική Τρομοκρατική Οργάνωση/ Δομή Παράλληλου Κράτους” με  αρχικά FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması)… Και παράλληλα επιχειρεί να προωθεί εικόνα συνωμότη , πραξικοπηματία και τρομοκράτη για τον  Γκιουλέν διεθνώς, με πρώτο στόχο την Ουάσιγκτον και το περιβάλλον Τραμπ. Ενα μέρος του σχεδίου είναι υποτιθέμενες κινήσεις του Γκιουλεν για έξοδο από τις ΗΠΑ ή και απέλασή του ώστε, όπως λένε αναλυτές , να πιάνει τα …μπόσικα

 Παλιό σχέδιο θελει να ”μπλέξει” και τον Τραμπ

Αυτό το  σχέδιο είχε ξεκινήσει παλιότερα – και ενόψει εκλογής Τραμπ ενισχύθηκε. Είχε αποκαλυφθεί (ιστοσελίδα Daily Caller) ‘ότι πριν αναλάβει ο Τραμπ  ο κορυφαίος τότε  σύμβουλος του σε θέματα άμυνας , ο απόστρατος στρατηγός Μάικλ Φλιν, ειχε  συναντηθεί με δύο ηγετικά στελέχη της τουρκικής κοινότητας της Νέας Υόρκης, οι οποίοι φέρονταν να έχουν στενές σχέσεις με πράκτορές της Άγκυρας,(Ο Μάικλ Φλιν ως γνωστόν,  πήρε επισήμως την τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αλλά τελικά υπέβαλε προσφατα την παραίτησή του με αφορμή  διάφορες επαφές του που είχε με Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ).

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Φλιν συναντήθηκε στις 10 Οκτωβρίου με τον Ιμπραήμ Κουρτουλούς και τον Ιλάλ Μουτλού, δύο άτομα του δικτύου των τουρκικών οργανώσεων στις ΗΠΑ που προωθούν την ατζέντα Ερντογάν. Οι δύο αυτοί – ο Μουτλού είναι μάλιστα και εξάδελφος του Ερντογάν – συνδέονται με δίκτυα που είτε χρηματοδοτούνται από την τουρκική κυβέρνηση, είτε έχουν στενές σχέσεις με τον Ερντογάν και το καθεστώς του ανέφερε η ιστοσελίδα. Η αποκάλυψη των συναντήσεων αυτών ήρθε  μετά από άλλη, ότι επιχειρηματίας, διευθυντής οικονομικού οργανισμού που ελέγχεται από την τουρκική κυβέρνηση «ενοικίασε» τις υπηρεσίες της δεξαμενής σκέψης που είχε συστήσει ο στρατηγός Φλιν, το Flynn Intel Group, με σκοπό να επηρεάσει το Κογκρέσο.

Με βιτρίνα ολλανδική εταιρία

Ο Φλιν εκθείαζε δημοσίως τον Ερντογάν μιλώντας στην επιθεώρηση «The Hill»  και ζητούσε από τις ΗΠΑ να προσαρμόσει όλη της την εξωτερική πολιτική γύρω από την Τουρκία όπως επίσης  ζητούσε από την αμερικανική κυβέρνηση να εκδώσει τον Γκιουλέν στην Τουρκία.

 Αυτό προκάλεσε υποψίες σε πολλούς αναλυτές καθώς ο Φλιν ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ασχοληθεί με τον Γκιουλέν. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε τότε εκτενώς,  ο ίδιος ασκούσε κριτική στον Ερντογάν σχετικά με την αδράνεια του έναντι των τζιχαντιστών. Η Washington Post ανέφερε τότε πως πηγή προσκείμενη στον Τραμπ είπε πως ο Φλιν εξακολουθεί να έχει σχέσεις με την εταιρεία-βιτρίνα Inovo BV που ελέγχεται από τον Εκίμ Αλπτεκίν, διευθυντή του Γραφείου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας. Συγκεκριμένα έχει αναφερθεί ότι ο Φλίν ως πρώην επικεφαλής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του Πενταγώνου, της DIA , προσελήφθη ως λομπίστας από την  Inovo BV, μια ολλανδική εταιρία η οποία έχει σχέσεις με τον Ερντογάν. Σε ανάρτησή του τότε  στο Facebook ο Ι.Κουρτουλούς ανέφερε ότι στην συνάντησή του με τον Φλιν βρήκε την ευκαιρία να τον «επιμορφώσει», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, σχετικά με τον Γκιουλέν. Το τουρκικό ενημερωτικό δίκτυο των ΗΠΑ Alaturka ανέφερε πως έγινε συζήτηση για τον Γκιουλέν μεταξύ Κουρτουλούς και Φλιν και δημοσίευσε και σχετικό βίντεο. Στην συνάντηση ήταν και ο Μουτλού, πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Turken Foundation.

 Δίκτυα και οργανώσεις

Εδω υπάρχει ένα ενδιαφέρον στοιχείο πως δουλεύει η τουρκική προπαγάνδα  στις ΗΠΑ  για να φτιαχτεί το κλίμα που προαναφέραμε σε βάρος του Γκιουλέν:Ο οργανισμός αυτός (Turken Foundation) ιδρύθηκε το 2014 μετά την συγχώνευση των οργανισμών TURGEV Foundation και Ensar Foundation, αμφοτέρων ελεγχόμενων από την τουρκική κυβέρνηση. Όπως έχει αναφερθεί δεν είναι ξεκάθαρο το ποιος χρηματοδοτεί το Turken Foundation. Όμως έλαβε δωρεές ύψους 24 εκ. δολαρίων, πέρυσι.  Επίσης εκτελεστικός διευθυντής του TURGEV Foundation είναι ο γιος του Ερντογάν, Μπιλάλ. Ο Ερντογάν φαίνεται πως ασκεί πίεση για το ζήτημα του Γκιουλέν στις ΗΠΑ μέσω δικτύων και οργανώσεων.

Αναλυτές εντάσσουν σε αυτό το κλίμα κάθε τι που η Άγκυρα προωθεί σχετικά  με τον Γκιουλέν και υπαρκτές ή μη κινήσεις του. Έτσι ”εμπλέκει”  με βομβαρδισμό φημών (περι Καναδά κλπ) και το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης που θα κρίνει το θέμα της έκδοσης…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης