Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
24/02/2017 | 12:29 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ο Ερντογάν “ισλαμοποιεί” τον στρατό του Κεμάλ

Ο Ερντογάν

Η απόφαση του καθεστώτος Ερντογάν να επιτρέψει την ισλαμική μαντίλα και στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι ούτε τυχαία,ούτε ασήμαντη. Ο κεμαλικός τουρκικός στρατός θα πρέπει να ξεπεράσει και αυτό το σοκ αν και η “ισλαμοποίησή” του δεν είναι κάτι που ξεκινά τώρα με την μαντίλα. Εδώ και αρκετά χρόνια το καθεστώς Ερντογάν, έχει “δουλέψει” αυτό το σχέδιο ξεκινώντας από τις στρατιωτικές σχολές.

Η Τουρκία συμμετέχει με δυνάμεις στον λεγόμενο “ισλαμικό στρατό”,μαζί με 33 ακόμη ισλαμικές χώρες.Την περασμένη άνοιξη οι Τούρκοι συμμετείχαν στη μεγάλη άσκηση αυτού του ισλαμικού στρατού στη Σαουδική Αραβία. 

Εχει χρησιμοποιηθεί ο όρος «Ισλαμικός Στρατός» ο οποίος παραπέμπει στη στρατιωτική δύναμη των 34 χωρών που συγκροτήθηκε, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων. Αξίζει να αναφέρουμε οτι η συνδυασμένη ισχύς της Συμμαχίας των 34 χωρών αποτελεί μια τρομερή δύναμη. Η δύναμη αυτή ενισχύεται περαιτέρω με την προσθήκη ενός κράτους που διαθέτει πυρηνικά όπλα,του Πακιστάν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης