Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
21/11/2017 | 19:01 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

“Ο Ερντογάν θα κάνει πίσω με τους S-400 ο Πούτιν το ξέρει και τον “αρμέγει”!

Ο Ερντογάν “παίζει στο όριο” κι αυτό το πληρώνει ακριβά. Όχι ο ίδιος, αλλά οι Τούρκοι πολίτες. Όπως γράφει ο Α.Μποζκούρτ Τούρκος δημοσιογράφος κυνηγημένος από το καθεστώς, “ο Ερντογάν δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη συμφωνία για την αγορά των S-400”.

Ο Ερντογάν έπαιξε το ίδιο παιχνίδι και με την Κίνα, υπενθυμίζει ο Μποζκούρτ. Η Τουρκία είχε κάνει διεθνή διαγωνισμό για την επιλογή αντιαεροπορικού-αντιπυραυλικού συστήματος τον οποίο είχε κερδίσει η Κίνα. Μετά από τη θύελλα αντιδράσεων που είχε ξεσπάσει από τη Δύση , ο Ερντογάν έκανε πίσω. Χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες.

Ίσως να πίστεψε ότι το ίδιο “έργο” θα μπορούσε να το παίξει και με τη Ρωσία. Μόνο που ο Πούτιν δεν είναι αφελής.

Όπως επισημαίνει ο Μποζκούρτ, ο Πούτιν γνωρίζει πολύ καλά πως ο Ερντογάν τελικά θα κάνει πίσω. Γι΄ αυτό και τον…αρμέγει! Το ύψος της προκαταβολής που ζητήθηκε για τη συμφωνία των S-400,θυμίζει μάλλον τα δικά μας χάλια, όταν πληρώναμε 80% προκαταβολή για ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Επιπλέον ο Πούτιν έχει κατορθώσει να πάρει μεγάλα έργα εκτός εξοπλισμών στην Τουρκία,εξασφαλίζοντας πως απ΄ αυτή την ευκαιριακή συνεργασία κερδισμένη οικονομικά θα είναι η Μόσχα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης