Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο Ερντογάν “δείχνει” PKK για την βομβιστική επίθεση και ο Πούτιν του παρέχει στήριξη

Ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) είναι υπεύθυνο για τη βομβιστική επίθεση, που έγινε με αυτοκίνητο που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά κατά λεωφορείο στην Καισάρεια, με συνέπεια το θάνατο 13 ανθρώπων και τον τραυματισμό, άλλων 55. Σχεδόν όλοι από τα θύματα και τους τραυματίες, ήταν στρατιωτικοί.

Σε ανακοίνωσή του, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι “μια ακραία τρομοκρατική οργάνωση” είναι υπεύθυνη για την επίθεση, προσθέτοντας τέτοιες επιθέσεις δεν είναι ανεξάρτητες από τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Ερντογάν συχνά χρησιμοποιεί τον όρο “ακραία τρομοκρατική οργάνωση” για ν’ αναφερθεί στο PKK, το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ.

Τα υλικά του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκαν στη βομβιστική επίθεση κατά του λεωφορείου στην Καισάρεια, είναι ίδια με αυτά της διπλής βομβιστικής επίθεσης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον Τούρκο αναπληρωτή πρωθυπουργό, Νουμάν Κουρτουλμούς.

Τηλεφώνημα στήριξης από Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε στον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη ν’ ενισχύσει τη συνεργασία της, κατά της τρομοκρατίας, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε σήμερα τηλεφωνικές συνομιλίες με τους υπουργούς των Εξωτερικών της Τουρκίας και του Ιράν, με τους οποίους και συζήτησε τις εξελίξεις στην πολεμική κατάστασης της Συρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ στη Μόσχα.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν 64 στόχους στα βόρεια της Συρίας, με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον 20 ενόπλων του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Παράλληλα, το τουρκικό πυροβολικό κι άλλα όπλα, έπληξαν άλλους 206 στόχους του Ισλαμικού Κράτους.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης