Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
21/09/2017 | 23:53
Militaire News

Ο δρόμος για τη Ράκα! Βίντεο

Ο δρόμος για τη Ράκα! Βίντεο

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις εκκαθαρίζουν τους τελευταίους θύλακες του Ισλαμικού Κράτους στην ντε φάκτο “πρωτεύουσα” της οργάνωσης, τη Ράκα της Συρίας, όπου οι τζιχαντιστές έχουν περιχαρακωθεί σε ορισμένα “υπόγεια” κτίσματα, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι SDF, ο συνασπισμός Κούρδων και Αράβων μαχητών, διαβεβαίωνε την Τετάρτη ότι η μάχη της Ράκας “πλησιάζει στο τέλος της”. Το Παρατηρητήριο υπογραμμίζει όμως στην ανακοίνωσή του ότι η ύπαρξη “πολλών ναρκών” εμποδίζει “τη γρήγορη ολοκλήρωση των επιχειρήσεων”.

Οι SDF “και οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις ξεκίνησαν τις έρευνές τους σε όλη την πόλη”, συμπλήρωσε.

Οι τελευταίοι τζιχαντιστές που έχουν απομείνει στην πόλη “κρύβονται σε υπόγεια καταφύγια” σε μια συνοικία στο κέντρο της πόλης. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι υπόγειοι χώροι ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου και δύο πρώην κτιρίων των υπηρεσιών πληροφοριών της Συρίας. “Η ανακοίνωση της πλήρους ανάκτησης του ελέγχου της πόλης δεν θα γίνει παρά μόνο αφού ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις αποναρκοθέτησης και ελεγχθεί και ο τελευταίος θύλακας όπου μπορεί να βρίσκονται κρυμμένα μέλη” του ΙΚ, συνέχισε το Παρατηρητήριο.

Το Παρατηρητήριο είχε ανακοινώσει την Τετάρτη ότι οι SDF ελέγχουν το 90% της Ράκας. Σε συνδυασμό με την επιχείρηση που ξεκίνησαν σήμερα τα ξημερώματα οι ιρακινές δυνάμεις στην πόλη Χαουίτζα, οι εξτρεμιστές ισλαμιστές εκδιώκονται πλέον από όλα τα προπύργιά τους, στη Συρία και το Ιράκ. Οι SDF μπήκαν στη Ράκα στις αρχές Ιουνίου, μετά από πολλούς μήνες που προσπαθούσαν να ανακτήσουν εδάφη για να αποκόψουν την πόλη. Περίπου 15.000 άμαχοι παραμένουν παγιδευμένοι στη Ράκα, σύμφωνα με νεότερη εκτίμηση της υπηρεσίας ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) που σημειώνει πάντως ότι “είναι δύσκολο να επαληθευτεί ο ακριβής αριθμός τους”. Οι άμαχοι αυτοί βιώνουν “απίστευτα δύσκολες συνθήκες” καθώς δεν έχουν τρόφιμα, πόσιμο νερό και φάρμακα, επισήμανε η εκπρόσωπος της OCHA Λίντα Τομ.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης