Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πρώτη Γραμμή
23/08/2017 | 06:10 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Ο Ατεντοκούμπο, οι “Ελληνάρες” και οι αλήθειες που μας πονάνε

Ο Ατεντοκούμπο, οι

Όσοι ποτέ δεν “χώνεψαν” ότι ένα παιδί από τα Σεπόλια και μάλιστα μαύρο έφθασε στη κορυφή του ονείρου του, παίρνοντας μαζί του και την Ελλάδα, δεν έχασαν ευκαιρία… Ο Γιάννης Ατεντοκούμπο δέχεται ξανά επίθεση από εκείνους που στις βραδυνές τους εξόδους στις ταβέρνες έχουν πρώτο θέμα συζήτησης “πως θα φύγει το παιδί στο εξωτερικό για να γλιτώσει από τη μιζέρια της Ελλάδας”. Το επόμενο θέμα κάποιες φορές είναι “γιατί δεν κάθονται στη χώρα τους οι Σύριοι για να πολεμήσουν”….

Απ΄ όσα διαβάσαμε στο διαδίκτυο για την αποχή του Γιάννη Ατεντοκούμπο από την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ και το Ευρωμπάσκετ, μας έκανε εντύπωση το κείμενο που ακολουθεί και έχει αναρτήσει στη σελίδα του στο facebook o  Ιωσήφ Κάπα. Πονάνε όσα γράφει, αλλά ξέρετε κάτι; Είναι η αλήθεια:

“Η Αμερική είναι η χώρα που προπονεί, αναδεικνύει, διαφημίζει και χρυσοπληρώνει τους μεγαλύτερους αθλητές του κόσμου, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους. Είτε λέγεται Στεφανίδη, είτε Μο Φάρα, είτε Αντετοκούμπο, όλοι ονειρεύονται μια ευκαιρία στην Αμερική. Και αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι αθλητές που προπονούνται εκεί, απλώς φοράνε το εθνόσημο της χώρας καταγωγής τους. Τίποτα δεν χρωστάνε σε αυτή.

Η Αμερική θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία για την συνεισφορά της στον αθλητισμό. Με κορυφαίες υποδομές, επιστημονική υποστήριξη, τεράστια χρηματοδότηση, μοιάζει σαν σύγχρονη αρχαία Ολυμπία – η οποία χιλιάδες χρόνια πριν είχε κλειστό γήπεδο προπόνησης στον στίβο.

Για αυτό μην τα πολυβάζουμε με τα αμερικανάκια, λέγοντας παπαριές περί αθλητών ΜΑΣ. Η Ελλάδα και οι υποδομές της, στέρησαν από τον Φιλιππίδη την συμμετοχή του στο παγκόσμιο, γιατί ο στίβος του Ολυμπιακού σταδίου έχει ΛΑΚΟΥΒΕΣ και το παιδί ΤΣΑΚΙΣΤΗΚΕ.

Μόνο ευχαριστώ να λέμε στα αμερικανάκια, που μας γυμνάζουν τους αθλητές, τους συντηρούν υγιείς και τσιμπολογάμε μετάλλια στην πλάτη τους. Γιατί αν καμιά μέρα τσαντιστούν και μαζέψουν τους αθλητές που γυμνάζουν, ο υπόλοιπος παγκόσμιος αθλητισμός, προ ελαχίστων περιπτώσεων, θα γυρίσει 60 χρόνια πίσω”.

Θα προσθέσουμε και όσα έγραψε ο Ναύαρχος ε.α Κωστής Γκορτζής στη δική του σελίδα στο facebook:

“Περί Αντετοκούμπο.
Αν κάποιοι από την ομάδα του παρακολούθησαν (που δεν γίνεται να μην…) το τουρνουά στην Αθήνα, όπου ολονών (παικτών, προπονητών και των φιλάθλων) τα ρούχα ήταν κολλημένα και μούσκεμμα στον ιδρώτα γιατί ο κλιματισμός εν μέσω καύσωνα προφανώς δεν λειτουργούσε και οι παίκτες γλυστρούσαν κάθε τόσο στον ιδρώτα τους με κίνδυνο να τραυματιστούν σοβαρά, το λιγότερο που θα μπορούσαν να κάνουν ήταν να πάρουν την “επένδυσή” τους των 100 εκατομυρίων το ταχύτερο μακριά από τους ανευθυνοϋπεύθυνους που διοικούν και το ελληνικό μπάσκετ… Που ψάχνουν -κι αυτοί- να βρούν συνωμοσίες έχοντας την απόλυτη πεποίθηση του ανοήτου βλακός ότι κατέχει την μόνη αλήθεια…”

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης