Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ο Αθ. Δαβάκης απαντά σε δημοσίευμα του Militaire

Ο Αθ. Δαβάκης απαντά σε δημοσίευμα του Militaire

Ο κ.Αθανάσιος Δαβάκης βουλευτής της ΝΔ ,ο οποίος έχει και υπουργική “θητεία”,στο ΥΠΕΘΑ, απαντά σε δημοσίευμα του Militaire.gr σχετικά με όσα ειπώθηκαν χθες στη Βουλή κατά τη διάρκεια συζήτησης εξοπλιστικών “υποπρογραμμάτων” των ΕΔ.

Ολόκληρη η απάντησή του:

13/1/2017

Αγαπητέ κ. Καρβουνόπουλε,

Διάβασα με προσοχή το δημοσίευμα του Militaire με τίτλο «Υποστήριξη Patriot και σύστημα ΑΙΓΕΑΣ για το ΠΝ “πέρασαν” από τη Βουλή», όπου αναφέρετε ότι στο πλαίσιο της σχετικής συζήτησης στην Επιτροπή Εξοπλιστικών κατέθεσα την «άποψη» ότι τα έσοδα από την πώληση επιχειρησιακά μη αναγκαίου υλικό μπορούν να διατίθενται μόνο σε εξοπλιστικά προγράμματα και όχι σε άλλα θέματα όπως η κατασκευή στρατιωτικών κατοικιών, διαταράσσοντας μάλιστα το «κλίμα συναίνεσης». Πάνω σε αυτό έχω να παρατηρήσω τα ακόλουθα:

Πρώτον, όσα είπα στην Επιτροπή σχετικά με αυτό το θέμα δεν αποτελούν «άποψη» δική μου ή οποιουδήποτε άλλου. Αποτελούν Νόμο τον οποίο ο κ. Καμμένος κατέθεσε, υποστήριξε και ψήφισε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, το άρθρο 107 του ν. 3978/2011, έτσι όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 34 του ν. 4407/2016 (το δεύτερο πολυνομοσχέδιο το οποίο ο κ. Καμμένος έφερε στη Βουλή), αναφέρει ρητώς ότι τα έσοδα από τη διάθεση του επιχειρησιακά μη αναγκαίου υλικού «εγγράφονται στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πλέον του ανώτατου ορίου των πιστώσεών του και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την κάλυψη των εξοπλιστικών αναγκών του Γενικού Επιτελείου στο οποίο ανήκει ο αξιοποιούμενος εξοπλισμός

Δεύτερον, η κατασκευή στρατιωτικών κατοικιών είναι σημαντική και ουσιαστική προτεραιότητα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η παρέμβασή μου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξοπλιστικών στόχευε στο να εξασφαλίσει ότι η εξαγγελία αυτή δεν θα αποτελέσει ένα ακόμη πυροτέχνημα, από αυτά που ο κ. Υπουργός κατά καιρούς εκτοξεύει και είναι αιτία κλονισμού της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του θεσμού του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Εάν ο κ. Καμμένος εννοεί αυτό που λέει, δεν έχει παρά να φέρει σχετική τροπολογία στη Βουλή, την οποία με χαρά θα στηρίξω. Ελπίζω, επίσης, να συμφωνήσει και το Υπουργείο Οικονομικών…

Τέλος, θα ήθελα να ζητήσω από τον κ. Υπουργό να σεβαστεί ο ίδιος τις εκκλήσεις που κάνει για σοβαρότητα και συνεννόηση στον τομέα της Εθνικής Άμυνας και να αποφεύγει στο μέλλον την παραπληροφόρηση και τις διαρροές σχετικά με τα όσα λέγονται και συμβαίνουν σε κλειστές συνεδριάσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως αυτές της Επιτροπής Εξοπλιστικών.                                                                                                                

                                                                      

                                                                                                                                               

                                                                                      Θανάσης Π. Δαβάκης   

                                                                                   Βουλευτής Λακωνίας Ν.Δ.             

π. Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης