Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άποψη
17/08/2017 | 08:02
Militaire News

“Ο Άγνωστος Πυροσβέστης” και ποιοι πρέπει επιτέλους να σιωπήσουν

Ένας Στρατηγός, ο πρώην Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, γράφει αλήθειες για τις φωτιές που πλήγωσαν τη χώρα. Γράφει για τον “Άγνωστο Πυροσβέστη” και για όσους αντί να σιωπούν “κουνάνε το δάχτυλο”…

Ο ‘Αγνωστος Πυροσβέστης

Ο εξουθενωμένος πυροσβέστης που προσπαθεί ρίχνοντας λίγο νερό στο κεφάλι του να διώξει την κάψα της μάχης με τις φλόγες, είναι σίγουρα το κυρίαρχο πρόσωπο πίσω από τις πυρκαγιές που κατεκαυσαν τη χώρα και ειδικότερα την Βορειοανατολική Αττική. Ειναι το προσωπο που αυτες τις ημέρες ενσαρκωνει τον αναδιοτελη Ελληνα , τον απλό Ελληνα που αγωνίζεται γα να σωσει ,να ανορθώσει την Πατριδα με μονο κίνητρο την αγαπη προς Αυτη και τον σεβασμο προς το περιβαλλον .

Με λίγα μέσα, πυροσβέστες και κάτοικοι αναμετρηθηκαν αυτες τις ημέρες με την πύρινη λαίλαπα .

Οι μεγάλοι ήρωες αυτών των “μαύρων” ημερών ηταν και είναι οι πυροσβέστες που “μάχονται” με τη φωτιά συνεπικουρούμενοι απο εθελοντές , που ορισμένοι δυναμικοί Δήμαρχοι της Αττικης εχουν οργανωσει προς όφελος της κοινωνίας .Με το αίσθημα της αυτοθυσίας και περίσσιο κουράγιο εδωσαν για πέντε ημέρες ανιση μάχη με τις φλόγες.

Και ενω οι πυρκαγιές ηταν σε εξέλιξη και κατακαίγαν τεράστιες εκτάσεις στην Αττική και την υπόλοιπη Ελλάδα , οι πολιτικοί μας , κατώτεροι και παλι των περιστάσεων ,βρήκαν για μια ακόμη αφορμή και πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αντιδικήσουν περί του «τις πταίει»…..

Ειναι γεγονός οτι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης δεν θα μπορούσαν παρά να ΄χουν επιπτώσεις και στο θέμα της πυρόσβεσης. Είναι εξοργιστικό να διαβάζουμε περισπούδαστα σχόλια και κριτική από κάποιους που και με τα δύο χέρια ψήφιζαν ναι σε όλες τις περικοπές, ειδικά σ΄ αυτές που ΄χαν να κάνουν με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Και τώρα κουνάνε δάχτυλο ρωτώντας “γιατί δεν πετάνε τα αεροπλάνα”; Γιατί δεν έχουν τ΄ ανταλλακτικά , που χρειάζονται και το ξέρουν πολύ καλά κάποιοι απ΄αυτούς που πάνω από τις στάχτες παριστάνουν τους … ειδήμονες .

Ειναι επίσης πασιφανές οτι στον κρατικό μηχανισμό ,που ασχολείται με τις φυσικές καταστροφές ,εχουν τοποθετηθεί άτομα τα οποια το μονο προσόν τους ειναι ” η πίστη τους στο ” κόμμα ” και στην αγαπη τους προς την ” καρέκλα ” της εξουσιας . Τα αποτελέσματα φαίνονται πλεον εκ του τραγικού σημερινού αποτελέσματος .

οφείλουμε ,αυτες τις ώρες , ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ στους ηρωικούς πυροσβέστες μας και στους χειριστές των εναέριων μέσων πυρόσβεσης και είθε η Παναγια να τους προστατευει . Ο σεβασμός όλων των Ελληνων ειναι δεδομένος .

Την εκτιμηση για τις ζημιές και για το τι φταίει θα το πράξουν οι ειδικοί και οχι οι ψηφοθηρούντες πανω στα αποκαΐδια ……που συνηθως δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τον πεύκο ……απο την βελανίδια .

Ομως , εστω και τωρα , απαιτειται η εφαρμογη ενος νέου ρεαλιστικου στρατηγικου σχεδιασμου πρόληψης και αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών και ειδικότερα των πυρκαγιών , λαμβάνοντας υπόψη τα διδαγματα που εχουν εξαχθεί απο τις προηγούμενες καταστροφές , αλλα και την οικονομικη κατασταση της χωρας . Αυτο μπορει να γίνει , βεβαια , μονο απο ειδικούς ,που εχουν τις εμπειρίες και την ανάλογη επιστημονική κατάρτιση και οχι απο κομματικούς ινστρούχτορες και δηθεν ” οικολόγους ” .

Σε όλους δε που “τύμβωρυχουν ” στα αποκαΐδια της χωρας το καλύτερο που μπορουμε να πουμε ειναι οτι «κρείττον του λαλείν το σιγαν “.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης