Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Ούτε βήμα πίσω στα “δικαιώματά” μας στην κυπριακή ΑΟΖ” λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ

Εντελώς ανυπόστατοι είναι ισχυρισμοί που έχουν την έννοια ότι η Τουρκία θα υποχωρήσει από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στην Κύπρο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χουσεϊν Μουφτούογλου.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με άρθρο στη Cyprus Mail για το φυσικό αέριο ανέφερε ακόμη ότι οι λανθασμένες αξιολογήσεις στον τουρκικό Τύπο ο οποίος βασίζεται στα σχόλια που αποτελούν προϊόν φαντασίας είναι μάταιες. Ο Τούρκος αξιωματούχος επαναλαμβάνει την τουρκική θέση ότι “η διοίκηση της νοτίου Κύπρου συνεχίζει μονομερώς τις δραστηριότητες υδρογονανθράκων αγνοώντας τα πραγματικά δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων επί των υδρογονανθράκων του νησιού”.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Χουσεϊν Μουφτούογλου αναφερόταν σε δημοσίευμα της αγγλόφωνης ελληνοκυπριακής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο τον Ιανουάριο του 2015 ο τότε Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε μυστική συνάντηση στο Νταβός με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Αναστασιάδη έπειτα από διαμεσολάβηση του τότε Αμερικανού Αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν. Σε εκείνη τη συνάντηση η Τουρκία υποχώρησε από τη θέση της ότι ‘οι έρευνες στην υφαλοκρηπίδα της αποτελεί αιτία πολέμου’ και έδωσε το πράσινο φως για έρευνες της ελληνοκυπριακής πλευράς και στο 6ο οικόπεδο που η Τουρκία θεωρεί ότι μέρος του ανήκει στην υφαλοκρηπίδα της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – mignatiou.com

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης