Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΝ Πρώτη Γραμμή
06/01/2017 | 06:40 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Οι φρεγάτες “παγώτο”, τα ισοθερμικά και οι…Σπαρτιάτες με τον μέλανα ζωμό!

Οι φρεγάτες

Το δημοσίευμά μας για τις φρεγάτες “ψυγεία” και τα πληρώματα που υποφέρουν από το κρύο,προκάλεσε αρκετά σχόλια. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν σχόλια επιβεβαίωσης της “παγωμένης πραγματικότητας” και συμπαράστασης. Υπήρξαν και κάποιοι λίγοι που μας “μάλωσαν”,γιατί αν καταλαβαίνουμε καλά το σκεπτικό τους “καλομαθαίνουμε το προσωπικό” που οφείλει να αντέχει κάθε είδους κακουχία…

Στον πόλεμο δεν είναι ανάγκη να πούμε ότι το ανθρώπινο δυναμικό των ΕΔ είναι έτοιμο να αντέξει τα πάντα. Και να κάνει τα πάντα. Δεν χρειάζεται να μας το αποδείξουν. Το γνωρίζουμε. Αλλά σε περίοδο ειρήνης δεν καταλαβαίνουμε απόψεις που στηρίζονται σε μάλλον μία στρεβλή ανάγνωση της ιστορίας …των Σπαρτιατών!

Δεν καταλαβαίνουμε πραγματικά,γιατί πρέπει τα πληρώματα των φρεγατών S που δεν έχουν εκσυγχρονιστεί να κυκλοφορούν στα πλοία φορώντας…ισοθερμικά! Γιατί όπως μας είπε, ένας από τους… “πιγκουίνους” που επικοινώνησε μαζί μας “διαφορετικά…δεν βγαίνει”!

Τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο κι αν χρειαστεί και σ΄ άλλες θάλασσες του κόσμου. Κάνουν δύσκολη δουλειά, πληρώνονται ΑΘΛΙΑ και επιπλέον δεν νιώθουν την αναγνώριση όσων προσφέρουν, από τους ανωτέρους τους. Είναι…πολυτέλεια που θα τους κάνει μαλθακούς και λιγότερο μαχητικούς να μην …τουρτουρίζουν μέσα στα πλοία που υπηρετούν;

Αν κάποιοι πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που την ώρα που εμείς είμαστε στους υπολογιστές κι ανταλάσσουμε απόψεις, βρίσκονται εκεί έξω στο Αιγαίο θα γίνουν καλύτεροι μέσω της ταλαιπωρίας τότε δεν έχουμε παρά να τους δίνουμε και …μέλανα ζωμό.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης