Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Οι Τούρκοι “ψάχνονται” να μας εμπλέξουν στην υπόθεση του Reina κι όχι μόνο

Οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι μέσω δημοσιευμάτων αλλά και Γενικής Εισαγγελίας Κωνσταντινούπολης, επιχειρούν να εμπλέξουν την Ελλάδα σε υποθέσεις εσωτερικές τους. Η μία είναι το μακελειό στο κλαμπ Reina. Χωρίς ακόμη να ΄ναι βέβαιοι για το ποιος ή ποιοι το έκαναν, δημοσιεύματα από την Τουρκία κάνουν λόγο για διαφυγή υπόπτου σε ελληνικό νησί. Το ΄χουμε ξαναζήσει το σενάριο με την υποτιθέμενε διαφυγή στη Σύμη  23 κομάντος που είχαν αναλάβει υποτίθεται να δολοφονήσουν τον Ερντογάν.Όλοι τελικά συνελήφθησαν σε τουρκικό έδαφος.

Η άλλη υπόθεση έχει να κάνει με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.Η Γενική Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης επικαλείται στοιχεία για απευθείας εμπλοκή τους με την απόπειρα επίθεσης εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hurriyet, αναφερέται χαρακτηριστικά ότι οι οκτώ φυγάδες, το βράδυ της 15ης Ιουλίου συνομίλησαν τηλεφωνικά με τούρκους αξιωματικούς οι οποίοι ήταν ευθέως εμπλεκόμενοι με την απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου στη Μαρμαρίδα όπου παραθέριζε.

Όλα αυτά είναι μυθεύματα. Όσοι γνωρίζουν την υπόθεση των οκτώ βεβαιώνουν ότι δεν έχουν καμία βάση.

Ωστόσο με την Τουρκία σε τέτοια παιχνίδια προπαγάνδας θα πρέπει να είμαστε πάντα καχύποπτοι. Για πάρα πολλά χρόνια το παραμύθι των κέντρων εκπαίδευσης ανταρτών του PKK η Άγκυρα το “αφηγείται”. Ακόμη και σήμερα το επικαλείται. Τίποτα απ΄ όσα κάνει,λέει και διαδίδει δεν γίνεται τυχαία. Ειδικά αυτή τη περίοδο που η ηγεσία της είναι στριμωγμένη στη γωνία τέτοιες διαρροές και πληροφορίες θέλουν προσοχή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης