Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Οι Τούρκοι στα περίχωρα της Αλ Μπάμπ στη Συρία

Οι Τούρκοι στα περίχωρα της Αλ Μπάμπ στη Συρία

Οι Σύροι αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία κατέλαβαν τα περίχωρα της πόλης Αλ Μπαμπ, στη βόρεια Συρία, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

“Επί του παρόντος η πόλη πολιορκείται απ’ όλες τις πλευρές. Τα περιφερειακά προάστιά της έχουν τεθεί υπό τον έλεγχο” των συριακών ανταρτικών δυνάμεων, είπε ο Γιλντιρίμ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα έχει παρουσιάσει ένα λεπτομερές σχέδιο για την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από τη Ράκα, το προπύργιό του στη βόρεια Συρία και για το θέμα αυτό είναι σε εξέλιξη συζητήσεις.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό NTV ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι τις τελευταίες 10 ημέρες υπήρξε καλύτερος συντονισμός με τις δυνάμεις του συνασπισμού που μάχεται το ΙΚ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Πρόσθεσε ότι προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης ανάμεσα στις συριακές πόλεις Αζάζ και Τζαράμπλους.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης