Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
20/08/2017 | 16:00 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Οι Τούρκοι πάνε να μπλέξουν τον Αμερικανό διοικητή του Ιντσιρλίκ στο “πραξικόπημα”!

Οι Τούρκοι πάνε να μπλέξουν τον Αμερικανό διοικητή του Ιντσιρλίκ στο

Οι Τούρκοι ,μπλέκουν τον Αμερικανό διοικητή της βάσης του Ιντσιρλίκ,στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΧΟΥΡΙΕΤ, η μαρτυρία του οδηγού του Τούρκου διοικητή της βάσης αποτελεί στοιχείο που δείχνει ότι ο Τ.Γουόλκερ είχε εμπλοκή στην απόπειρα!

Βέβαια διαβάζοντας την μαρτυρία κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται.

Σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει ο οδγός του Μπεκίρ Βαν,διοικητή του Ιντσιρλίκ που κατηγορείτε για συμμετοχή στο πραξικόπημα, υπήρξε επαφή με τον Αμερικανό διοικητή Γουόλκερ στις 16 Ιουλίου,μία ημέρα μετά από το πραξικόπημα.

Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν μία ακόμη μαρτυρία για να εμπλέξουν τον Γουόλκερ. Ο Χαλίλ Οζντεμίρ έχει καταθέσει πως ο Γουόλκερ στις 5.00 το πρωί της 16ης Ιουλίου, όταν F-16 απογειώνονταν από το Ιντσιρλίκ για να αντιμετωπίσουν τους επίδοξους πραξικοπηματίες, ζήτησε να μάθει γιατί απογειώνονται αεροσκάφη και αναρωτήθηκε αν “πάτε να χτυπήσετε τους συναδέλφους σας”.

Ο Γουόλκερ έχει μετατεθεί από το Ιντσιρλίκ από τις 3 Ιουνίου. Ωστόσο η προσπάθεια εμπλοκής ενός υψηλόβαθμου Αμερικανού αξιωματικού στο αποτυχημένο πραξικόπημα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης