Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
25/09/2017 | 15:40
Militaire News

Οι μικροί ”χειριστές”  ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού, στο ΓΕΣ!

Οι μικροί ''χειριστές''  ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού, στο ΓΕΣ!
”Προσομείωση” στο αύριο της Αεροπορίας Στρατού κάνουν η Ειρήνη και ο Χρήστος– δυο παιδιά που βρέθηκαν σήμερα στην έκθεση της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, στο χώρο που έχει διαθέσει το ΓΕΣ για την προβολή του επιχειρησιακού έργου και του τόπου που φιλοξενουνται οι μεγάλοι σχηματισμοί του στρατού ξηράς.

 
Ο μίνι προσομοιωτής για εκπαίδευση χειριστών σε θέματα τακτικής είναι ένα από τα (λειτουργικά) εκθέματα που όπως π.χ. και η κάσκα του πιλότου του νέου μεταφορικού ελικοπτέρου NH-90, τραβούν με ”την μία” το μάτι του επισκέπτη. Όπως φυσικά και οι πανέμορφες στολές γυναικών από Μέγαρα, Στεφανοβικειο και Αλεξάνδρεια, όπου βρίσκονται τα τρία αεροδρόμια την Ταξιαρχίας. 
Έδρα της Ταξιαρχίας όπου και το στρατηγείο της , ειναι το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας (Στρατόπεδο «Υπολοχαγού (ΠΒ) Γ. Περισσάκη»).Συγκροτήθηκε τον Μάρτιο του 1998  στο πλαίσια της γενικότερης αναδιοργάνωσης του Στρατού και της Αεροπορίας Στρατού. Ήταν ο νέος και πρώτος σχηματισμός Αεροπορίας Στρατού, διοικητικά και οικονομικά ανεξάρτητος και σε αυτόν υπάγονται όλες οι Μονάδες Αεροπορίας Στρατού (ΜΑΣ) .Αρχικά ήταν οργανικός του Β΄ΣΣ . Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ από τις 12 Νοεμβρίου  2013, η 1η ΤΑΞΑΣ υπάγεται οργανικά στην 1η Στρατιά και με διάθεση στην 1η ΜΠ.
 
Στα 19 χρόνια λειτουργίας της ως επιχειρησιακό Σχηματισμός  τα μέσα της 1ης ΤΑΞΑΣ συμπλήρωσαν περισσότερες από 260.000 ώρες πτήσεως, ενώ ενέταξε στις τάξεις της και νέα μέσα.


Εχει ως αποστολή, τη διοίκηση, έλεγχο και εκπαίδευση των Μονάδων Αεροπορίας Στρατού και τη διεύθυνση των επιχειρήσεών του. 

Διαθέτει επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64Α (ΑPACHE) & AH-64DHA (LONGBOW), τα μεταφορικά ελικόπτερα CH-47D (CHINOOK) & NH-90 TTH, ελικόπτερα εφόδου UH-1H και  αεροσκάφος C-12

Εχει τη δυνατότητα εκτέλεσης επιχειρήσεων μάχης, σε συνεργασία με τα άλλα όπλα του Στρατού Ξηράς ή και ανεξάρτητα από αυτά και να εκτελεί ποικίλες αποστολές μάχης και Διοικητικής Μέριμνας , ανεξάρτητα ή σε συνεργασία με τους άλλους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Πέραν της συμμετοχής της σε εθνικές ασκήσεις ( και διακλαδικές), συμμετέχει και σε πολλές ΝΑΤΟικές και πολυεθνικές ασκήσεις, ενώ έχει πλούσιο κοινωνικό έργο.Πρόσφατα έκανε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας – Βόλου, διημερίδα με θέμα την Ασφάλεια Πτήσεων και την Οδική Ασφάλεια
 
Έμβλημά του είναι  ο Aετός, ο Έλικας και το Ξίφος. Συμβολίζουν τη δυναμική και αποφασιστική επέμβαση στη μάχη από αέρα της Ταξιαρχίας, την ιστορική διαδρομή της Αεροπορίας Στρατού και το αποφασιστικό πλήγμα που μπορεί να προκαλέσει με τα μέσα που διαθέτει¨.
Το ρητό που την διακρίνει είναι : “Ού Θνάσκει Ζάλος Ελευθερίας” (Δεν αποθνήσκει ο ζήλος της ελευθερίας)- επιτύμβια επιγραφή του Αντιφίλου του Βυζαντίου προς το νεκρό του Λεωνίδα.



 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης