Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Οι Κούρδοι βάζουν Ρώσους απέναντι στον τουρκικό στρατό στο έδαφος της Συρίας

Οι Κούρδοι βάζουν Ρώσους απέναντι στον τουρκικό στρατό στο έδαφος της Συρίας

Οι Κούρδοι του YPG ανακοίνωσαν πως Ρώσοι στρατιωτικοί παρατηρητές θα εγκατασταθούν στις περιοχές Αφρίν και Αλ Σαχμπά, για να συντονίσουν τις κουρδικές δυνάμεις και να διατηρήσουν την ασφάλεια.

“Το καθήκον των Ρώσων στρατιωτικών παρατηρητών είναι να διατηρήσουν τις συνθήκες ασφαλείας στην περιοχή, ανακοίνωσε  το YPG.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα. Και θα ΄χει ενδιαφέρον να ακούσουμε τι λέει, αφού όπως λένε οι Κούρδοι, οι τουρκικές δυνάμεις έχουν εντείνει τις κινήσεις τους γύρω από τις περιοχές που θα αναπτυχθούν οι Ρώσοι.

Στα μέσα Αυγούστου, σχηματίστηκε μια νέα πολυεθνική δύναμη, αποκαλούμενη Rebel Forces, στην επαρχία al-Shahba, βόρεια του Χαλεπίου, με στόχο την απομάκρυνση του τουρκικού στρατού από τη περιοχή.

Στα τέλη Ιουλίου, το YPG, που αποτελεί τη σπονδυλική στήλη της SDF, προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να αποσυρθεί από τη συμμαχία που αγωνίζεται ενάντια στο ISIS στη Raqqa εάν η Τουρκία συνεχίσει  τις επιθέσεις εναντίον των al-Shahba και Afrin.

Τον Μάρτιο, οι ΗΠΑ ανέπτυξαν δυνάμεις στην περιοχή Manbij της βόρειας Συρίας προκειμένου να «καθησυχάσουν» τους Κούρδους συμμάχους τους.

Οι ΗΠΑ έχουν  ορατή παρουσία στην περιοχή και έχουν έρθει σε αντιπαράθεση με  δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Το CNN ανέφερε την Τρίτη ότι  αμερικανικά στρατεύματα ενεπλάκησαν σε ένα περιστατικό την περασμένη εβδομάδα με  ομάδες ανταρτών που υποστηρίζονται από την Άγκυρα. Τούρκοι στρατιώτες δεν συμμετείχαν στο περιστατικό, ανέφερε το CNN.

Τουρκικές δυνάμεις εισήλθαν στη βόρεια Συρία το περασμένο καλοκαίρι στο πλαίσιο της επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη .

Η Άγκυρα δήλωσε ότι η  Ασπίδα του Ευφράτη ολοκληρώθηκε επιτυχώς τον Μάρτιο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης