Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Οι ΗΠΑ “φορτώνουν” με όπλα τους Κούρδους και ο Ερντογάν κάνει…δηλώσεις

Οι ΗΠΑ

Ο Ερντογάν καθησυχάζει τους Τούρκους δηλώνοντας ότι η Τουρκία με τις επιχειρήσεις που έκανε “ελέγχει 2.000 τετραγωγνικά χιλιόμετρα εδάφους στη Συρία” και πως δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση τη δημιουργία κουρδικής κρατικής οντότητας σε Ιράκ και Συρία. Προσπαθεί με δηλώσεις να αντιμετωπίσει μια πραγματικότητα που τον ξεπερνά…

Οι ΗΠΑ έστειλαν 112 επιπλέον φορτία στρατιωτικής βοήθειας στο Συριακό Κόμμα Κουρδικής Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) και στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), το οποίο η Τουρκία συνδέει με το  Κόμμα Εργατών του Κουρδιστάν (PKK) .


Σύμφωνα με το Anadolu, οι ΗΠΑ έστειλαν  112 Hummers, φορτηγά καυσίμων και άλλα οχήματα στην κουρδικά ελεγχόμενη περιοχή Haseke .

Οι ΗΠΑ έχουν στείλει συνολικά 909 φορτηγά με στρατιωτικές προμήθειες  στο PYD  στην περιοχή από τις 5 Ιουνίου. Η βοήθεια των ΗΠΑ σε ομάδες όπως το PYD περιλαμβάνει 12.000 AK47, 6.000 πολυβόλα, 3.500 βαριά πολυβόλα, 3.000 RPG,  και 100 τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών, ισχυρίζεται το  Anadolu, με βάση τις πηγές των ΗΠΑ.

Τα ελεγχόμενα τουρκικα ΜΜΕ παρουσιάζουν διαφορετική εικόνα υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική βοήθεια προορίζεται για επιχειρήσεις κατά του τρομοκρατικού Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης