Υποστηριξε το militaire
Άποψη
17/09/2017 | 03:44 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Οι ΕΔ στη ΔΕΘ: Ποιοι και γιατί εντυπωσίασαν

Οι ΕΔ στη ΔΕΘ: Ποιοι και γιατί εντυπωσίασαν

Γράφει ο

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ

Το 2016 οι ένοπλες δυνάμεις συμμετείχαν για πρώτη φορά στη ΔΕΘ,  τα περίπτερα τους κατέγραψαν υψηλή επισκεψιμότητα και προκάλεσαν χαρά, ικανοποίηση και υπερηφάνεια στους επισκέπτες , αλλά και στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων.
Το 2017 υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ επαναλήφθηκε το εγχείρημα σε μεγαλύτερη έκταση , όπου καταγράφηκε επίσης υψηλή επισκεψιμότητα προς τέρψη των επισκεπτών, ενώ τα χαμόγελα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στα εγκαίνια ήταν διάπλατα.
Τα εκθέματα των ενόπλων δυνάμεων ήταν ποικίλα, εντυπωσιακά και ελκυστικά για όλες τις ηλικίες και όλες τις “αποχρώσεις” . Οι διοργανωτές έτριβαν τα χέρια τους από χαρά για την επιτυχία του εγχειρήματος , παρά την απειρία στο marketing και την απουσία εμπορικού κινήτρου.
Οι ένοπλες δυνάμεις έδειξαν για μία ακόμα φορά τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της οργάνωσης, της πειθαρχίας, της εμφάνισης, της ευγένειας, της γνώσης και της άμιλλας που διαθέτουν. Ένα κοινωνικό σύνολο υπόδειγμα για τους Έλληνες και τους ξένους.
Το προσωπικό δέχθηκε με μεγάλη χαρά την καινοτόμο δράση , έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και διασκέδασε μαζί με τους επισκέπτες. Τα στελέχη έβγαλαν φωτογραφίες, έδωσαν συνεντεύξεις, είδαν απο κοντά τους διακεκριμένους επισκέπτες και γενικότερα έδειξαν  οτι έχουν πλούσιο ταλέντο στην εξωστρέφεια, στην επικοινωνία και στη διάδραση με το κοινό.
Πέφτοντας η αυλαία , στο κλείσιμο της ΔΕΘ γίνεται μνεία στα περίπτερα των ενόπλων δυνάμεων που διακρίθηκαν περισσότερο για τους επισκέπτες που προσέλκυσαν, για την άψογη εμφάνιση των εκθεμάτων και τον τρόπο παρουσίασης. Η διάκριση καταγράφεται από τον φακό της αντικειμενικότητας σύμφωνα με τα μηνύματα και βίντεο που απεστάλησαν, τις δημοσιεύσεις, τις ανακοινώσεις, τα ρεπορτάζ, τα σχόλια και τις γνώμες των επισκεπτών, τις “τυχαίες”  στάσεις των πολιτικών και την άποψη των στρατιωτικών που έλαβαν μέρος.
Στην πρώτη θέση τα περίπτερα των καταδρομών. Ο στίβος αναρρίχησης αποτέλεσε πόλο έλξης των λιλιπούτειων και όχι μόνο επισκεπτών. Πολλοί δοκίμαζαν τις δυνάμεις τους και στο τέλος δέχονταν ευχάριστα το  face painting. Όλοι οι επισκέπτες ήθελαν να ακουμπήσουν και να φωτογραφηθούν με τους παραλλαγμένο υς κομάντος , ενώ η καταρρίχηση από τον πύργο του ΟΤΕ στα εγκαίνια ανέβασε την ανδρεναλλίνη των θεατών. Σίγουρα πολλοί θα θυμήθηκαν τις ταινίες Ράμπο . Ο κόσμος αγαπά και θαυμάζει τις ειδικές δυνάμεις και τα πράσινα μπερέ γι αυτό  δίκαια οι καταδρομείς παίρνουν το χρυσό μετάλλιο και η σημαία με το έμβλημα “ο τολμών νικά” υψώνεται στην κορυφή.
Στην δεύτερη θέση τα εντυπωσιακά εκθέματα της πληροφορικής και των διαβιβάσεων. Η επίδειξη σε πραγματικό χρόνο ιστοσελίδας των κυβερνοεπιθέσεων προκάλεσε συνωστισμό για να δουν όλοι τον νέο άγνωστο και αόρατο καθημερινό πόλεμο. Εκεί φάνηκε ότι ο δρόμος του μεταξιού δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα , αφού η Κίνα βρισκόταν σταθερά στην πρώτη θέση των κυβερνοεπιθέσεων. Επίσης παρουσιάζονταν πτήση μη επανδρωμένων αεροχημάτων ,  δορυφορικό van σε σύνδεση με τον hellas sat και τηλεδιάσκεψη  με τα φυλάκια της μεθορίου απ’ όπου ο Πάνος Καμμένος έστειλε το δικό του μήνυμα ” Να κράταγε γερά” ! Η διάδραση με την τεχνολογία σταθερά στις προτιμήσεις των επισκεπτών.
Στην τρίτη θέση τα εκθέματα του πολεμικού μουσείου στην είσοδο του περιπτέρου των ενόπλων δυνάμεων.Βασικό θέμα παρουσιάζονταν η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης το1917 , όπου είχε στηθεί σε όμορφο ανάγλυφο σκηνικό της εποχής εκείνης. Φωτογραφίες από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο και στολές αξιωματικών και στρατιωτών που έκαναν το παλαιότερους να αναπολούν με υπερηφάνεια. Επίσης υπήρχε έξυπνο φωτογραφικό stand για τους μικρούς επισκέπτες. Για λίγα λεπτά ο διερχόμενος  “χανόταν” στο παρελθόν και αισθανόταν ότι ζούσε την εποχή εκείνη. Η ιστορία μας είναι η δύναμή μας και το πολεμικό μουσείο την ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο.
Νικητές όμως δεν ήταν μόνο οι παραπάνω διακριθέντες αλλά όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή την γιορτή. Νικητές ήταν οι επισκέπτες που θαύμασαν και είδαν από κοντά το χακί μεγαλείο και μεγάλος νικητής είναι ο ελληνικός λαός που χαίρεται τις ένοπλες δυνάμεις που διαθέτει η Ελλάδα. Πανάξια είναι πρώτος θεσμός στις προτιμήσεις του κόσμου.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης