Υποστηριξε το militaire
Άποψη ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟ
20/09/2017 | 18:13 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Οι “Διαξιφισμοί” του Κωνσταντίνου Φράγκου στο Militaire.gr

Οι

Διαξιφισμοί

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

Από τον Κων. Φράγκο

Έξω πάμε καλά….

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητής Τηλεφωνίας Mobile World Congress Americas (12 – 14 Σεπτ.) συμμετείχε η Intracom Telecom όπου παρουσίασε σειρά νέων προϊόντων και λύσεων με έμφαση στους τομείς της ασύρματης πρόσβασης και μετάδοσης τηλεπικοινωνιακών λογισμικών. Η εταιρεία, επίσης, κέρδισε, μετά διεθνή διαγωνισμό που διενήργησε Υπηρεσία του ΝΑΤΟ – (NSPA), την σύμβαση συντήρησης (2+1 χρόνια) στο εργοστάσιο της Ελλάδας των συστημάτων PATRIOT της Ευρώπης με συνεργασία της κατασκευαστικής εταιρείας RAYTHEON…. Εξαιρετική επιτυχία.

Κι ακόμα καλλίτερα…

Στην Πορτογαλία εδρεύει η Ειδική Υπηρεσία του ΝΑΤΟ (Allied Command Transformations) ένθε υπηρετεί ο δικός μας Αν/χης Εμμ. Τουλουπάκης.

Ο Έλληνας Αξιωματικός διακριθείς βραβεύτηκε σε ειδική τελετή από τον επικεφαλής Γάλλο Ναύαρχο κ. Mercier. Και σε άλλα…

 

Καλές δουλειές!

Η ΤΑΙ (η Τούρκικη ΕΑΒ, δηλαδή) εξασφάλισε τον εκσυγχρονισμό 45 F16 – Block 15, του Πακιστάν έναντι 75 εκ. $. Τι είδους θα είναι ο εκσυγχρονισμός αυτό δεν αναφέρθηκε.

Δεν περίμενα, βέβαια, οι Πακιστανοί Αδελφοί Μουσουλμάνοι, να δώσουν τη δουλειά στους “άπιστους” Έλληνες. Περιορίζονται να δέχονται αιμοδοσία της οικονομίας τους με τα χυμώδη εμβάσματα των Πακιστανών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Η δύσμοιρη ΕΛΒΟ

Μετά την αποτυχία του διαγωνισμού πώλησης, τώρα η Εθνική Βιομηχανία Οχημάτων, γονυπετούσα, ζητάει προσφορά από διάφορους ενδιαφερόμενους. “Εντός πωλούνται πάσης φύσεως υλικά..” Έτσι την κατάντησαν οι άθλιες Κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης, οι ανίκανοι Υπουργοί και η Συνδικαλαρία… “Ερείπια μαύρα της ζωής μου βλέπω εγώ…”.

Ο καθένας της βιόλα του

Ως γνωστόν από τα παραληφθέντα 11 Ε/Π ΝΗ 90 λειτουργούν τα δύο (2) εκ των οποίων το ένα σταθμεύει στη Σύρο στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ. Είναι μια προσφορά του κ. Π. Καμμένου στο φιλαράκι του κ. Π. Πολάκη, ο οποίος καμαρώνει τρία (3) ειδικά νοσοκομειακά ελικόπτερα να “λιάζονται” επί τρία (3) χρόνια, ανενεργά. Ο κ. Αναπληρωτής Υπ. Υγείας περί άλλων τυρβάζει. ….. Ασχολείται με την στήριξη της Φώφης επινοώντας μαντινάδες,

Σε σκάλα μην ξανανεβείς

μπουγάδα μην απλώνεις

γιατί αλλιώς δεν θα γευτείς

το σπιτικό της Φώφης (!!!)

Ενώ παράλληλα ο διαγωνισμός για προμήθεια 200 οχημάτων ΕΚΑΒ, με δαπάνη ΕΣΠΑ, βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια στο ψυγείο!

Χρηματοδότηση κομμάτων

12,5 εκ. ευρώ διατέθηκαν δια την χρηματοδότηση των κομμάτων (από εδώ θρέφονται πολλοί αργόσχολοι) ενώ για την εκπαίδευση εφεδρείας των ΣΞ μόνο 100.οοο ευρώ. Ακόμη και το κόμμα του κ. Ζουράρη “Πυρίκαυστος Ελλάς” θα εισπράξει 10.845 ευρώ. Σπεύστε να ιδρύσετε κόμμα, συμφέρει.

Προεδρικοί Σύμβουλοι

Ο Πρόεδρος, κ. Ε. Μακρόν προσέλαβε ως στρατιωτικό σύμβουλό τον μόλις αποστρατευθέντα Γάλλο αρχηγό του Ναυτικού.

Ο κ. Α. Τσίπρας περιορίζεται στον κ. Καρανίκα. Αυτός επαρκεί…

Το θρυλικό C4I

  • Το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων που δεν παραδόθηκε ποτέ. Κόστος 120 εκ. $ (SIEMENS – SAIC). Αντιπρόσωπος ο Παπανδρεϊκός φίλος κ. Γ. Τρεπεκλής ο οποίος έλαβε ως προμήθεια (όχι μίζα) 6,5 εκ. $. Άλλο οι μίζες.
  • Θέλετε νεότερα; Μετά δικαστική έρευνα παραπέμπονται οι διακινητές τις μίζες αλλά ουδείς αποδέκτης.

Ο εκσυγχρονισμός των F – 16.

Η πλέον χρησιμοποιημένη φράση – καραμέλα τα τρία τελευταία χρόνια. Λέγεται ότι έρχεται αμερικάνικη πρόταση προσεγγίζουσα σε κόστος τα 2 δις. Κύριε σώσον τους ευσεβείς… Νεώτερα στο επόμενο. Από τη δική μας πλευρά ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ.

Άσχετο

Γιατί εξαγριώνεσαι κουνώντας χειροπέδες;

Προτίμησε ολίγον νουν και τραγανούς κεφτέδες.

Balzac

Ο εκσυγχρονισμός των P – 3

Όποιος γνωρίζει να μας πει σε ποιο στάδιο βρίσκεται, πόσα εκ $ έχουν καταβληθεί στους Αμερικάνους, αν ελληνικές εταιρείες που έλαβαν υπόσχεση συμμετοχής είδαν το παραμικρό “φως”, θα λάβει χρυσούν ωρολόγιο. Περισσότερα και φρεσκότερα προσεχώς….

 

Το μέτρο

Πρώτοι οι Έλληνες διδάχθηκαν την έννοια του μέτρου (Μηδέν άγαν, παν μέτρον άριστον κ.λπ) που σήμερα το καταλύουν παντοιοτρόπως.

Στο Λονδίνο έγινε έκθεση Πολεμ. Βιομηχανίας, ήσσονος σημασίας, ένθα μετέβη, μετ’ αρμοδίων, ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Δ. Βίτσας. Καλώς.

Την επιούσα μετέβη και ο Υπουργός κ. Π. Καμμένος, με το GULF – STREAM (αν δεν έπεσα θύμα παραπληροφόρησης) βεβαίως – βεβαίως, μετά κουστωδίας αναρμοδίων.

Επομένως η ουσία του προβλήματος δεν είναι η μετάβαση του κ. Π.Κ. με την JAGUAR της Πρεσβείας για αγορά κούκλας BARBIE που καταγγέλλει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Αλλού είναι το πρόβλημα. Ο κ. Α.Γ., ανεπιτυχώς, επιχειρεί να συγκρίνει την μακροχρόνια χρήση της πολυτελούς – τεθωρακισμένης MERCEDES από του κ. Ε. Βενιζέλο με την JAGUAR της Πρεσβείας. Αλλά για την διάθεση χλιδάτων οχημάτων από την Πολιτεία, στη χαλεπή σημερινή εποχή, στους celebrities, θα τα πούμε προσεχώς.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης