Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Οι Διαξιφισμοί από τον Κων.Φράγκο

Οι Διαξιφισμοί από τον Κων.Φράγκο

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

από τον Κων. Φράγκο

Συνοριοφύλακες I

  • Στην προ 15νθημέρου έκδοση των διαξιφισμών έκανα κριτική του θεσμού του συνοριοφύλακα που εμφανίσθηκε το 1999 επί κυβέρνησης Σημίτη (Υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης) για να βολέψει κόσμο, κατά την γνώμη μου. Δεν αποκλείεται να έκανα λάθη για τα οποία ζητώ συγγνώμη. Mea culpa. Είχα πάρει ερέθισμα από ένα επαγγελματία που δήλωνε στην τηλεόραση ότι είναι και συνοριοφύλακας. Κατήγγειλα, επίσης, ότι πληθώρα συνοριοφυλάκων είχε εγκαταλείψει προ πολλού τα σύνορα, έτσι με πληροφόρησαν, μετατιθέμενοι στην ακριτική περιοχή της… Αττικής.
  • Το κείμενο εξαγρίωσε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριοφυλάκων, η οποία με μακρύ κείμενό της διαμαρτύρεται και απειλεί, μάλιστα, ότι επιφυλάσσεται νομίμων δικαιωμάτων της. Welcome, Bienvenue, που λένε οι Αγγλογάλλοι.

Η ανακοίνωση μας πληροφορεί ότι ο θεσμός εμφανίσθηκε το 1999 με πρόσληψη συνοριοφυλάκων για τη Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Αττική, Κέρκυρα(!!!). Επιχειρούν, μάλιστα, με διάφορες δικαιολογίες να μας πείσουν ότι και οι τρεις τελευταίες περιοχές εντάσσονται στις… ακριτικές. Προσθέτουν ότι οι προσλήψεις έγιναν για να επιδιωχθεί ανάσχεση του μεταναστευτικού ρεύματος. Κατά πόσον το ρεύμα αυτό ανασχέθηκε, δεν γνωρίζω.

  • Ποιο είναι το σημερινό status αγνοώ. Πόσοι φρουρούν τα σύνορα, πόσοι υπηρετούν  πιο πίσω, πόσοι δεν εμφανίζονται καθόλου. Γνωρίζω όμως καλά ότι οι συνοριοφύλακες μισθοδοτούνται…

Συνοριοφύλακες II

Ο Υπουργός Δημόσιας… Αταξίας αξιότιμος κ. Ν. Τόσκας οφείλει ΤΩΡΑ να μας ανακοινώσει λεπτομερώς τα της υποδομής, αποστολής, υπαγωγής και τόπων υπηρέτησης των συνοριοφυλάκων. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ και περί απολαβών τους, φυσικά. Το ότι ανέφερα ότι υπηρετούν και σε CELEBRITIES το έκανα γιατί έτσι με πληροφόρησαν.

Αυτές τις δύσκολες ώρες που ένας οικογενειάρχης Αρχιλοχίας λαμβάνει 800 ευρώ μηνιαίως και δεν πρόκειται να δει αύξηση την προσεχή 5ετία, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε πού οδεύει το δημόσιο χρήμα.

  • Και μιας και ήρθε η κουβέντα, ο κ. Τόσκας να μας πει επίσης ΠΟΣΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ αστυνομικοί διατίθεται σε σοβαρούς, ημισοβαρούς ή γελοίους celebrities και αφήνεται η πόλη και η ύπαιθρος στη διάθεση κακοποιών. Πόσοι; 3.000 – 4.000 – 5.000, γιατί ακούγονται σημεία και τέρατα. Αν δεν το κάνει, και στις δύο περιπτώσεις που αναφέρω πιο πάνω, τότε θα είναι προς ντροπή και αισχύνη του. Αν ένας υπουργός, προερχόμενος μάλιστα από το Στράτευμα, δεν μπορεί να ελέγχει τους Ρουβίκωνες ή να συμμαζέψει το Υπουργείο του, να παραιτηθεί πάραυτα, όσο γλυκό κι αν είναι το κάθισμα του υπουργού. Η δικαιολογία “εντολή άνωθεν”, δεν πουλάει πλέον…

Συνοριοφύλακες III (Ο Σεβασμιώτατος)

Περιήλθε σε γνώση μου επιστολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου ( 30 – 10 -17) στον κ. Τόσκα η οποία απαντά σε πολλά θέματα που ετέθησαν προηγουμένως.

Καταγγέλλει ο Σεβασμιώτατος: “….η κατάσταση των επαρχιών μου με πληροί αγωνία η οποία απορρέει από τη δεινή θέση που έχει περιέλθει εξ επόψεως ασφαλείας, ως προς την κακοποιόν δράσιν ατόμων προερχόμενων  εξ Αλβανίας.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε λάβει καθησυχαστικές υποσχέσεις, εν τούτοις ουδέν έχει γίνει. Διότι τα Αστυνομικά Τμήματα έχουν αποδυναμωθεί, παρομοίως συμβαίνει και με τα τμήματα συνοριακής φύλαξης. Ατυχώς, πολύ συχνά, ιδίως επ’  εσχάτων, οι άλλοτε καλοί και δραστήριοι άνδρες ασχολούνται με αλλότρια καθήκοντα, μακράν της περιοχής μας, η οποία δυστυχώς παραμένει αθωράκιστος έναντι των ποικίλων αδίστακτων κακοποιών… Απευθύνω δραματικό SOS… Το πράγμα δεν πάει άλλο…”

Τι να προσθέσω εγώ ο αμαρτωλός.. Τα είπε όλα ο Σεβασμιώτατος. Και περί Τόσκα και περί συνοριοφυλάκων και περί αλλοτ΄ριων καθηκόντων κ.λπ. κλ.λπ. Κύριε Σώσον τους Ευσεβείς… Και τους Ηπειρώτες…

Λεφτά υπάρχουν

  • 500 εκ. ευρώ ετησίως χάνει το Δημόσιο από το λαθρεμπόριο τσιγάρων (Καθημερινή 29/11) και 2,5 δις ευρώ από το λαθρεμπόριο καυσίμων.
  • Μέθοδοι αντιμετώπισης της ληστείας υπάρχουν. Δεν υπάρχει βούληση γιατί το σύστημα είναι πολυδαίδαλο, οι ποινές “χαϊδευτικές” και οι “οικονομισάριοι” πάμπολλοι και ισχυροί.

Εύγε!

  • Ο Υπολοχαγός ΤΧ Αγησίλαος Κυριακίδης, φοιτητής τη Σχολής Μηχανολόγων του ΕΜΠ βραβεύτηκε από το Ίδρυμα για την εργασία του, Καινοτομική λαβή Ολυμπιακού τόξου στο πλαίσιο διαγωνισμού για τα 130 έτη του ΕΜΠ.
  • Επακολούθησε βράβευση, προσωπικά, από τον Α/ΓΕΣ.

Η Ηχώ των Αιθέρων

  • Είναι ένα μαχητικό δημοσιογραφικό όργανο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών της Αεροπορίας. Στο τεύχος 551 (Σεπτ. – Οκτ. 2017) φιλοξενεί στην α’ σελίδα διαμαρτυρία – κραυγή του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (70.000 μέλη) προς τον Πρωθυπουργό, ΥΕΘΑ, Ν. Δημοκρατία, λοιπά κόμματα…
  • Ο Πρόεδρος Αντιναύαρχος ΕΑ κ. Σπ. Περβαινάς ρωτάει τον κ. Π. Καμμένο και, εμμέσως τους άλλους αποδέκτες: Πότε επιτέλους θα εφαρμόσετε τον Νόμο κ. Υπουργέ…
  • Ο κ. Ναύαρχος εννοεί τον Νόμο που ενέκρινε το ΣτΕ για επιστροφή των ληστευθέντων ποσών από τις συντάξεις των αποστράτων.
  • Μην ανησυχείτε κ. Ναύαρχε. Ο κ. ΥΕΘΑ στο διάγγελμά του για την εθνική εορτή (28η Οκτωβρίου) μνημόνευσε το πρόβλημα και υποσχέθηκε ότι πολύ γρήγορα θα αρχίσει η επιστροφή. Εσείς ωστόσο θα γνωρίζεται ότι οι πολιτικοί ψεύδονται συστηματικά… Σας εύχομαι υπομονή και μάθετε λίγους στίχους από το ωραιότατο τραγουδάκι του αθάνατου Μητσάκη “Αυτά που λες εγώ τα ακούω βερεσέ..”

Η ένδοξη τρίτη γενιά

  • Στην εκπομπή του ALPHA TV Ελληνοφρένεια (21.11) ο θρυλικό τσολιάς ρωτάει τον κ. Κων. Μπακογιάννη, Περιφερειάρχη Κεντρικής Ελλάδας, βλαστό τρίτης γενιάς του Μητσοτακέικου:
  • Έχετε δουλέψει ποτέ;
  • Βεβαίως, έξι χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση.
  • Πριν;
  • Ευρωβουλή, στις Βρυξέλλες. σε γραφείο Ευρωβουλευτή.

Συμπέρασμα: Δεν έχει δουλέψει ποτέ, όπως η μαμά του, κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Όπως οι κ. Κων. Καραμανλής, Γιωργάκης Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς κ.α.

  • Στη Βουλή, για να φουσκώσουμε από Εθνική υπερηφάνεια, εισήλθε και ο κ. Κων. Καραμανλής ο Γ’, υιός Αχιλλέως, κι αυτός τρίτης γενιάς της Δυναστείας.
  • Η Γ’ γενιά Παπανδρέου ατύχησε με τον Γιωργάκη. Της βγήκε ολίγος. Φήμες, ωστόσο, επιμένουν ότι η Δυναστεία ετοιμάζει την Μαργαρίτα, θυγατέρα Γιωργάκη. Αν την προτείνουν στην Αχαΐα, θα σαρώσει. Ζήτω το Έθνος και ζήτωσαν οι αθάνατοι Έλληνες, οι ζηλωτές της Οικογενειοκρατίας.
  • Ο Πρωθυπουργός εν τω γενάσθαι κ. Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν θα χρησιμοποίησει στην Κυβέρνηση ή άλλο πολιτειακό αξίωμα ουδέν οικογενειακό του πρόσωπο. Ερωτώ, αφελώς, το μέγιστο αξίωμα του Κομισάριου ή Επιτρόπου στην Ε.Ε. είναι Πολιτειακό ή μήπως εξαιρείται;

Τα απόρρητα που δεν είναι απόρρητα

  • Ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ μας πληροφορεί ότι κατόπιν διενεργηθείσης ΕΔΕ προέκυψε ότι απόρρητα έγγραφα που αφορούν στην κωμικοτραγική υπόθεση της πώλησης βλημάτων στην Σ. Αραβία διέρρευσαν από την ΓΔΑΕΕ
  • Πρότεινα στους ενδιαφερόμενους, και εν πλήρει σύγχυσει ευρισκόμενους, να αναγνώσουν την υπ’ αριθ. 1535/2008 απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία καθορίζεται τι είναι απόρρητο και τι δεν είναι.
  • Αναλύεται σαφώς ότι αποφάσεις που αναφέρονται σε προμήθεια ή πώληση υλικών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ. Και πώς να είναι απόρρητες όταν κραυγάζουμε υπέρ της διαφάνειας κι εξορκίζουμε τους μεσάζοντες και την μίζα;
  • Απόρρητη απόφαση του ΚΥΣΕΑ που μιλάει για πώληση πεπαλαιωμένων υλικών; Κύριε Σώσον τους Ευσεβείς. Μια απλή υπόθεση μετετράπη σε θρίλερ από αδεξιότητες και επιπολαιότητες του κ. Καμμένου.
  • Προσωπικά, σέβομαι το κύρος όλων των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ εφόσον φέρουν την υπογραφή του αστέρος της Άμυνας κ. Π. Κουρουμπλή.

Εν Ελλάδι, της Αλλαγής και της Προόδου

  • Συνδικαλιστής, της ΔΑΚΕ παρακαλώ, καταδικασθείς προ μηνών από Τριμελές Πλημμελειοδικείο για χρήση πλαστών τίτλων σπουδών τοποθετήθηκε από την Κυβέρνηση της Αριστεράς (;) στο 9μελές Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεως (που επιλέγει νέους διοικητές και ειδικούς Γραμματείς) – καθ. 30/11/17.
  • Όταν μιλάμε για αδελφάτο, ξέρουμε τι λέμε. Και για αξιοκρατία, επίσης.

Λεφτά… υπήρχαν

  • Αν ρίξουμε μια ματιά στην δίκη που γίνεται κατ’ αυτές για τις αρπαχτές στη ΔΕΗ προς… καλοπέραση Συνδικαλιστών και Ευγενών τέκνων της επιχείρησης, θα παρατηρήσουμε ότι το όργιο αναφέρεται στην περίοδο 2008 – 2011.
  • Δηλαδή όλα γίνονται υπό την προστασία του Αδελφάτουτ ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που έτσι υπονόμευε την εθνική οικονομία.
  • Σήμερα ζητούν και τα ρέστα και θέλουν να ξανακυβερνήσουν.

Στην πομπή του αητού…

  • Γ…μεί και η χελώνα, λέει μία παροιμία που ακούγεται στην ορεινή Αρκαδία από όπου κατάγομαι. Ο κ. Π. Καμμένος, βέβαια, δεν είναι αητός, κάθε άλλο. Αλλά να βλέπεις τον Κιγκέρογλου να ασκεί κριτική ως ειδικός… βληματολόγος, σε πιάνουν τα γέλια.
  • Κι από κοντά ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος προχθές ανεφέρων, με στόμφο, ότι τα Αεροσκάφη P – 3 του Π, που εκσυγχρονίζονται, είναι σαπάκια, πάει πολύ! Δείχνει υπόλογο τον Καμμένο!
  • Δεν γνωρίζω τελικά αν τα P – 3 είναι σαπάκια αλλά ξέρω καλά ότι διαδικασίες εκσυγχρονισμού τους άρχισαν και περατώθηκαν επί κ. Δ. Αβραμόπουλου, ο φάκελος πήγε στον Δένδια και τελευταίος τον πήρε ο Καμμένος που τον υπέγραψε. Αδιάβαστος ο κ. Αυγενάκης.
  • Μια επιφύλαξη είχα: ότι ο κ. Π. Καμμένος έπρεπε να κάνει μια πρόσθεση διαπραγμάτευσης κόστους, Ίσως την έκανε και δεν τον πήρα χαμπάρι.

Το 401 ΓΣΝΑ

  • Δεν πρόλαβε να επιλεγεί από ΙΣΝ (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) ως υγιής κρατική μονάδα και να ενισχυθεί με 5 εκ. ευρώ, κινήθηκαν αμφιλεγόμενοι μηχανισμοί να περιγράψουν σκανδαλώδεις καταστάσεις. Μέχρι και ένα εξαιρετικά άψογο και ευαίσθητο, άμωμο στα οικονομικά τ. Α/ΓΕΣ Στρατηγό κ. Κ. Ζιαζιά επιχειρούν να εμπλέξουν.
  • Θα επανέλθω με λεπτομέρειες χωρίς. βεβαίως να θεωρώ ότι όλα στο 401 ΓΣΝΑ ήταν παραδείσια. Στο προσεχές…

Μεγάλη επιτυχία της THEON στο εξωτερικό

  • Υπέγραψε συμβάσεις 35 εκ. ευρώ με την Γερμανία για παραγωγή οργάνων νυχτερινής σκόπευσης. Μετά διεθνή διαγωνισμό.
  • Επίσης, μετά διεθνή διαγωνισμό, επέτυχε να πωλήσει στη Δανία μονοκύαλα νυκτερινής όρασης. Προχώρησε ομοίως με Λετονία και Εσθονία.
  • Η σπουδαιότερη επιτυχία όμως είναι η συνεργασία με την Ελβετική SAFRAN VECTRONIC (γαλλικών συμφερόντων) για εφοδιασμό του Ελβετικού Στρατού με όργανα θερμικής απεικόνισης νυχτερινής όρασης. Και σε άλλα…

Άκρως εμετικό

  • Η Τσοχατζοπούλειος άποψη διαχείρισης της εξουσίας ήταν κανόνας για τους πολιτικούς της χώρας επί σειρά ετών. Αν υπάρχουν εξαιρέσεις βαρύνονται με την ενοχή της ειδεχθούς κακουργίας της σιωπής, δηλαδή ενώ γνώριζαν σιωπούσαν. Τα έβλεπαν και σιωπούσαν και ενίοτε χειροκροτούσαν.
  • Προκαλεί εμετό η εικόνα στην τηλεόραση ανθρώπων που έσκιζαν τα πανεπιστημιακά τους πτυχία υποστηρίζοντας ληστείες των Ακόγιαννων, εξέδιδαν θριαμβευτικές μπροσούρες, πανηγυρισμούς για το ήθος τους, να προσέρχονται σήμερα, με άψογα μπλέιζερ, ατσαλάκωτοι, για να ενημερωθούν για τα πυρομαχικά του κ. Καμμένου. Αιδώς…
  • Γνωρίζω, βέβαια, ότι ο Έλληνας είναι λωτοφάγος, με μνήμη κοντή, θολή και ρηχή…
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης