Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Οδός Σμηναγού Σήφη Αναστασάκη”…Ελάχιστη τιμή στην θυσία του 6 χρόνια μετά

Η μνήμη του σμηναγού Σήφη Αναστασάκη, με την ονοματοδοσία της οδού που ενώνει την λεωφόρο Α. Παπανδρέου με την Δυτική Περιμετρική στην Αμμουδάρα, τιμήθηκε σήμερα μέσα σε κλίμα συγκίνησης, σε ειδική τελετή του Δήμου Μαλεβιζίου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ένα ζεύγος πολεμικών αεροσκαφών F16 Block 52+ πραγματοποίησε διελεύσεις στον ουρανό του Μαλεβιζίου, ενώ παραβρέθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, η σύζυγος, τα παιδιά και οι γονείς του ήρωα σμηναγού, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Στ. Αρναουτάκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Πιτσούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευρ. Κουκιαδάκης, οι αντιδήμαρχοι Ηρακλείου, Κ. Βαρδαβάς και Μ. Παττακός, σύσσωμη η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, οι διοικητές των στρατιωτικών μονάδων, εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας, συνάδελφοι του Σήφη Αναστασάκη και πλήθος κόσμου.

Για σπουδαία μέρα για το Μαλεβίζι μίλησε ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, σε χαιρετισμό του, σημειώνοντας ότι ο Δήμος τιμά έναν σύγχρονο ήρωα της πατρίδας, ένα άξιο στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Ως δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, κάνουμε πραγματικά το ελάχιστο, για να μείνει ζωντανή για πάντα η μνήμη του Σήφη Αναστασάκη. Πράττουμε το αυτονόητο, αυτό που η Πολιτεία έχει χρέος, για να τιμήσουμε ένα άξιο τέκνο της Κρήτης» τόνισε ο κ. Μαμουλάκης.

Ακόμη επεσήμανε πως ο συμβολισμός αυτής της ονοματοδοσίας, σε οδό «Σμηναγού Ιπτάμενου Σήφη Αναστασάκη», είναι πώς οι ήρωες της πατρίδας μας, δεν πρέπει να λησμονούνται. Και το μήνυμα της θυσίας τους, πρέπει να γίνεται γνωστό σε όλους και να μένει αναλλοίωτο με τα χρόνια. Αυτές οι θυσίες, είπε, είναι αναπόσπαστο κομμάτι στο πάζλ της ελληνικής ιστορίας και ο λαός που ξεχνά την ιστορία του, είναι καταδικασμένος.

Επίσης, απευθύνθηκε με θερμά λόγια στην οικογένεια του σμηναγού. «Είμαι βέβαιος ότι είστε υπερήφανοι για τον Σήφη σας, όπως υπερήφανοι είμαστε κι εμείς όλοι, κι ας μην είχαμε την χαρά της γνωριμίας του» ανέφερε.

Υπενθυμίζεται, ότι ο σμηναγός Σήφης Αναστασάκης, στις 26 Αυγούστου του 2010, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στη θαλάσσια περιοχή, νότια της Κρήτης, συγκρούστηκε στον αέρα με ένα μονοθέσιο F-16C που συμμετείχε στην άσκηση, στο οποίο επέβαινε ο σμνηναγός Αναστάσιος Μπαλατσούκας. Μετά τη σύγκρουση, ο σμηναγός Σήφης Αναστασάκης μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου και τελικά υπέκυψε στα τραύματα του.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης