Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
13/03/2017 | 06:50 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Νόμος Ερντογάν απαγορεύει προπαγάνδα στο εξωτερικό! Γιατί φωνάζει;

Νόμος Ερντογάν απαγορεύει προπαγάνδα στο εξωτερικό! Γιατί φωνάζει;

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Ο Ερντογάν βυθίζεται, προφανώς χάνει το δημοψήφισμα και ψάχνει απεγνωσμένα εχθρούς για  να συσπειρώσει τον κόσμο υπέρ του “ναι” και να γίνει απόλυτος άρχοντας με αρμοδιότητες περισσότερες και από του σουλτάνου.

Ο “εχθρός” αναζητείται στα δυτικά μια και στα ανατολικά συνορεύει πλέον με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ  και δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό.

Προκαλεί ασύστολα καθημερινά την Ελλάδα. Μάταια βέβαια, γιατί το κόλπο αυτό το έχει κάνει τόσες φορές που δεν μας παρασύρει. Τώρα τα έβαλε με τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ολλανδία, γιατί δεν του επιτρέπουν να προπαγανδίσει υπέρ του , τους Τούρκους πολίτες που ζουν στις χώρες αυτές.

Με την ενέργεια του αυτή , όμως, παραβιάζει τους νόμους που ο ίδιος ψήφισε. Οι Τούρκοι που ζουν στο εξωτερικό ψήφισαν για πρώτη φορά στις προξενικές αρχές των ευρωπαϊκών χωρών το 2014 στις προεδρικές εκλογές και στις βουλευτικές  της 7ης Ιουνίου και 1ης Νοεμβρίου του 2015.

Ο Ερντογάν   όταν ήταν πρωθυπουργός υπέβαλε στην Εθνοσυνέλευση  (22/1/2008) το υπ΄αριθμ 298 νομοσχέδιο με το οποίο ζητούσε να τροποποιηθούν βασικές διατάξεις διεξαγωγής  των  εκλογών και κατάρτησης των εκλογικών καταλόγων.  Σύμφωνα με το άρθρο 94 του νόμου 5749 που ψηφίστηκε αποφασίστηκε  η απαγόρευση της άσκησης προπαγάνδας, στο εξωτερικό, στις διπλωματικές αντιπροσωπείες του εξωτερικού και στα Τελωνεία της χώρας.

Φαίνεται ότι αγνοεί την απαγόρευση που ο ίδιος έθεσε και το παίζει μάγκας και τσαμπουκάς με τις δυτικές χώρες που του απαγορεύουν να κάνει προεκλογικό αγώνα. …

Με τέτοια φτηνά κόλπα το ¨όχι¨ δεν γίνεται “ναι”. Όπως έλεγε ο Αβραάμ Λίνκολν “μπορείς να κοροϊδέψεις έναν άνθρωπο για μια ολόκληρη ζωή. Δεν μπορείς, όμως , να κοροϊδέψεις ένα ολόκληρο λαό για μεγάλο χρονικό διάστημα.”

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης