Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Νονός της τρομοκρατίας ο Ερντογάν” αλλά η Μογκερίνι της ΕΕ μιλά για συνεργασία!!!

Η Φεντερίκα Μογκερίνι Ύπατη Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,απαντώντας σε επιστολή του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη,αναφέρει:

«Θα συνεχίσουμε, τη βασισμένη σε αρχές και ολοκληρωμένη συνεργασία μας με την Τουρκία, με σκοπό να επέλθουν θετικές αλλαγές, εκφράζοντας παράλληλα τις ανησυχίες μας με ειλικρινή και εποικοδομητικό τρόπο»!

Με την επιστολή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής εξέφραζε την έντονη ανησυχία του σχετικά με την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία, τις προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και τις επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Να δούμε με ποια χώρα ακριβώς η κυρία Μογκερίνι που συνεργάζεται στενά με τον Έλληνα πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ Μιχάλη Κωσταράκο θέλει να συνεργαστεί:

 

•Γερμανός αξιωματούχος κατηγόρησε σήμερα την Τουρκία ότι επιδίδεται σε «αφόρητη και απαράδεκτη» κατασκοπεία στη Γερμανία οπαδών του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν! «Πρόκειται για έναν φόβο συνωμοσίας τον οποίο μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει παρανοϊκό», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας Μπόρις Πιστόριους, αποκαλύπτοντας ότι η Άγκυρα είχε ζητήσει από το Βερολίνο να την βοηθήσει να κατασκοπεύει 300 ανθρώπους και οργανώσεις για τις οποίες θεωρεί ότι πρόσκεινται στο κίνημα του Γκιουλέν!

•«Πρόκειται για υποκίνηση σε τρομοκρατία. Μιλά ένας τρομοκράτης. Τίποτε άλλο δεν σημαίνει αυτό», είπε σήμερα σε ομιλία της στο Βερολίνο η Σάρα Βάγκενκνεχτ, κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke), αναφερόμενη στις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι κανένας Ευρωπαίος ή Δυτικός δεν θα είναι ασφαλής πουθενά στον κόσμο εάν συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο.

Χαρακτήρισε δε τον Τούρκο Πρόεδρο «νονό της τρομοκρατίας» και ζήτησε την άμεση διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία κατηγορώντας ταυτόχρονα την καγκελάριο Μέρκελ ότι δεν κάνει τίποτα κατά του Ερντογάν.

•Ο χριστιανοδημοκράτης πρόεδρος του γερμανικού Κοινοβουλίου (Bundestag) Νόρμπερτ Λάμπερτ,  χαρακτήρισε το τουρκικό δημοψήφισμα «προσπάθεια πραξικοπήματος κατά της δημοκρατίας».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης