Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
30/07/2016 | 22:51 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Να μην χρησιμοποιήσει ο Ερντογάν ως 5η φάλαγγα τους Τούρκους της Γερμανίας”

Να εμποδιστεί ο Ταγίπ Ερντογάν να χρησιμοποιήσει τους Τούρκους της Γερμανίας ως «Πέμπτη Φάλαγγα», ζητά ο Πρόεδρος της Κουρδικής Κοινότητας Γερμανίας Αλί Ερτάν Τοπράκ και καλεί την γερμανική κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ότι «άτομα που υπερασπίζονται απολυταρχικούς ηγέτες δεν έχουν θέση στη χώρα».

Σε συνέντευξή του στην έντυπη έκδοση του περιοδικού «Der Spiegel», ο κ. Τοπράκ τονίζει ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία η ατμόσφαιρα μεταξύ των τουρκικής καταγωγής πολιτών της Γερμανίας είναι ιδιαίτερα τεταμένη και υποστηρίζει ότι η επιθετικότητα προέρχεται από τους υποστηρικτές του Τούρκου Προέδρου και δεν περιορίζεται στους υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, αλλά αφορά και τους Κούρδους. Επισημαίνει μάλιστα ότι η Κουρδική Κοινότητα συνειδητά δεν κάλεσε σε αντι-συγκέντρωση στην συγκέντρωση, αύριο, των υποστηρικτών του Τ.Ερντογάν στην Κολωνία, «διότι θέλαμε να αποφύγουμε να μας καταλογίσουν ευθύνη για πιθανές συγκρούσεις». Διευκρίνισε ωστόσο στις αντι-συγκεντρώσεις θα συμμετάσχουν μεμονωμένες αριστερές ομάδες – και κουρδικές.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς θα έπρεπε να διαχειριστεί την κατάσταση η γερμανική κυβέρνηση, ο κ. Τοπράκ κάνει λόγο για απάθεια του Βερολίνου και προσθέτει ότι «πρέπει τώρα να λάβει σαφή θέση και να πει ότι άτομα που υπερασπίζονται απολυταρχικούς ηγέτες δεν έχουν θέση εδώ», αλλά και να ξεκαθαριστούν οι σχέσεις μεταξύ του κράτους και των ισλαμικών συλλόγων, όπως η Ditib. «Όποιος διευθύνεται από το εξωτερικό, όποιος ταυτίζεται περισσότερο με ένα ξένο κράτος από ό,τι με την τοπική κοινωνία, δεν μπορεί να περιμένει ότι θα γίνει αποδεκτός ως συνομιλητής σε ό,τι αφορά την ενσωμάτωση των μουσουλμάνων και τον προσδιορισμό της πολιτικής για το Ισλάμ», δηλώνει ο επικεφαλής της Κουρδικής Κοινότητας της Γερμανίας και τονίζει ότι «πρέπει να εμποδιστεί ο Ερντογάν από το να χρησιμοποιήσει τους Τούρκους στην Γερμανία ως την ‘Πέμπτη Φάλαγγά’ του», σημειώνοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έχει δημιουργήσει στην Γερμανία «αντίθετες κοινωνίες που δρουν επιθετικά κατά των αξιών μας».

Σε ό,τι αφορά τον εαυτό του, ο κ. Τοπράκ δηλώνει ότι δέχεται επιθέσεις, προσβολές και απειλές, διότι, όπως λέει, ανήκει στους λίγους πολίτες τουρκικής καταγωγής που ασκούν δημόσια κριτική στον Ταγίπ Ερντογάν και αναφέρει ότι εφημερίδες που πρόσκεινται στον Τούρκο Πρόεδρο τον έχουν χαρακτηρίσει υποστηρικτή του ΡΚΚ και της τρομοκρατίας. «Αυτό είναι δυσφήμιση και με αυτόν τον τρόπο με έχουν στοχοποιήσει», συνεχίζει, εξηγώντας ότι φίλοι και συγγενείς του στην Τουρκία φοβούνται να δηλώσουν ότι τον γνωρίζουν, τον διαγράφουν από φίλο στο Facebook και στο WhatsApp, διότι φοβούνται αντίποινα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης