Υποστηριξε το militaire
Militaire News

ΝΑΤΟ “τρέλα” με ελληνική “αποχή”! Στέλνει στρατό σε Λετονία,Εσθονία,Λιθουανία,Πολωνία!

ΝΑΤΟ

Η Ελλάδα δεν συμμετέχει,τουλάχιστον σε πρώτη φάση στον παραλογισμό του ΝΑΤΟ,που κάνει ότι είναι δυνατόν για να “αναστήσει” τον Ψυχρό Πόλεμο! Αντιθέτως γειτονικές μας χώρες όπως η Αλβανία,η Ιταλία και η Σλοβενία δέχτηκαν να στείλουν δυνάμεις στα σύνορα της Ρωσίας συμμετέχοντας στο σχέδιο-τρέλα για την δημιουργία “ασπίδας” έναντι της ρωσικής απειλής,που το ΝΑΤΟ επιμένει ότι είναι υπαρκτή.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ από τις Βρυξέλλες ο ΓΓ του ΝΑΤΟ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σημαντική συνεισφορά των συμμάχων του ΝΑΤΟ στην ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Ρωσία.

Ο  Γενς Στόλτενμπεργκ, λίγο μετά την πρώτη ημέρα της Συνόδου υπουργών άμυνας της συμμαχίας,είπε ότι «ανησυχούμε για τη συμπεριφορά της Ρωσίας, όμως ο διάλογος είναι πολύ πιο σημαντικός όταν υπάρχουν εντάσεις».Ο Γ. Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε ότι θα αναπτυχθούν ως τις αρχές του 2017, τέσσερις αμυντικοί σχηματισμοί υπό τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Βρετανία και τον Καναδά και εξέφρασε την ικανοποίησή του που πολλοί σύμμαχοι επιβεβαίωσαν σήμερα τη συνεισφορά τους. Συγκεκριμένα, η Αλβανία, η Ιταλία, η Πολωνία και η Σλοβενία θα συμμετέχουν στον αμυντικό σχηματισμό υπό τον Καναδά στα σύνορα της Λετονίας. Στο δεύτερο αμυντικό σχηματισμό υπό τη Γερμανία στα σύνορα της Λιθουανίας θα συμμετέχουν το Βέλγιο, η Κροατία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία και η Νορβηγία. Ο τρίτος αμυντικός σχηματισμός θα αναπτυχθεί στα σύνορα της Εσθονίας υπό τη Βρετανία με τη συμμετοχή της Δανίας και της Γαλλίας και ο τέταρτος στα σύνορα με την Πολωνία, υπό τις ΗΠΑ με τη συμμετοχή της Ρουμανίας και της Βρετανίας. 

Εξάλλου, ο Γ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι οι υπουργοί Άμυνας συζήτησαν την πρόοδο σχετικά με την ενίσχυση της νατοϊκής παρουσίας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, σε στεριά, αέρα και θάλασσα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αρκετά κράτη-μέλη εξέφρασαν τη βούληση να συνεισφέρουν με δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα, εκ των οποίων ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ.Τέλος, οι υπουργοί Άμυνας συζήτησαν για τις δραστηριότητες της Ρωσίας κοντά στα νατοϊκά σύνορα, την άμυνα στον κυβερνοχώρο και τη διοικητική δομή του ΝΑΤΟ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης