Υποστηριξε το militaire
Militaire News

ΝΑΤΟ,ΗΠΑ και Ρωσία μιλούν για “Ψυχρό Πόλεμο”!

ΝΑΤΟ,ΗΠΑ και Ρωσία μιλούν για

Οι σχέσεις του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία δεν υπήρξαν «ποτέ τόσο δύσκολες» μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, δήλωσε σήμερα ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Θα ξεκινήσουμε πολιτικό διάλογο με τη Ρωσία, προκειμένου να προσπαθήσουν να αποφύγουμε μια νέα αύξηση της έντασης κι ένα νέο Ψυχρό Πόλεμο» τόνισε ο ίδιος, λίγες ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανήρτησε στο Twitter μήνυμα όπου επεσήμανε ότι οι σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας «βρίσκονται στο χαμηλότερο ιστορικά και πλέον επικίνδυνο επίπεδο».

Τι λέει η Μόσχα
Η Μόσχα πιστεύει ότι οι Αμερικάνοι πολιτικοί διολισθαίνουν σε στερεότυπα της εποχής του Ψυχρού Πολέμου ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς. Κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο Μαυροβούνιο, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος δήλωσε πως το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων βρίσκεται στη Δύση, κατηγορώντας την Ρωσία ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την περιοχή και ότι ενορχήστρωσε μια απόπειρα πραξικοπήματος στην βαλκανική χώρα για να εκτροχιάσει την ένταξη της στο ΝΑΤΟ, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο. «Με λύπη μας σημειώνουμε ότι η Ουάσιγκτον διολισθαίνει ολοένα και περισσότερο στην ξεπερασμένη ιδεολογία της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, που δεν συμβαδίζει καθόλου με την πραγματικότητα», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του υπουργείου. «Η επιβολή στις βαλκανικές χώρες της καταστροφικής επιλογής ‘ή με την Δύση ή με την Ρωσία’ αναπόφευκτα οδηγεί σε κλιμάκωση των εντάσεων στην ευρωπαϊκή ήπειρο, στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή συνολικά και μεμονωμένα στα κράτη», συμπληρώνει η ανακοίνωση. Το ρωσικό ΥΠΕΞ κάλεσε τις ΗΠΑ να σταματήσουν να συκοφαντούν την Ρωσία και την εξωτερική της πολιτική, η οποία, όπως τονίζεται, βασίζεται στον σεβασμό προς τους συμμάχους και στην προθυμία για συνεργασία με τους διεθνούς εταίρους.

Συνάντηση Λαβρόφ-Τίλερσον

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Ρεξ Τίλερσον θα συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση των σχέσεων Μόσχας–Ουάσιγκτον σε μια συνάντηση που θα έχουν την επόμενη εβδομάδα στην Μανίλα, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό ΥΠΕΞ. Οι δύο ανώτατοι αξιωματούχοι συμφώνησαν να έχουν συνομιλίες στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) από την 6η έως την 8η Αυγούστου στην Μανίλα, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ Σε μια τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα, οι Λαβρόφ και Τίλερσον συζήτησαν την κατάσταση στην Βόρεια Κορέα και ένα ευρύ φάσμα παγκόσμιων θεμάτων, πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης