Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή
16/12/2016 | 20:01 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Νέα επίθεση στο ΔΝΤ από τον Τσίπρα

Νέα επίθεση στο ΔΝΤ από τον Τσίπρα

Στο ΔΝΤ επιτέθηκε ξανά ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ. Με ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη από το Μαξίμου τονίζεται ότι η κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα για τη στάση του Ταμείου αλλά κυρίως για το γεγονός ότι η πολιτική αλλαγή στις ΗΠΑ μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες, και γι’ αυτό πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Στη διεξοδική συζήτηση που είχαν για την ελληνική οικονομία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέλυσε στην καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ τις θετικές επιδόσεις της, σύμφωνα με πηγές της ελληνικής κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός επισήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει η έγκαιρη ολοκλήρωσης της 2ης αξιολόγησης, η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και η ένταση στην ποσοτική χαλάρωση.

Όπως αναμενόταν, ειδική μνεία έγινε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να εκφράζει τον προβληματισμό του για τη στάση που κρατά το Ταμείο στη διαπραγμάτευση, όπως και για την πιθανή επιθυμία του Ταμείου να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα.

Διαβάστε περισσότερα στο thepressroom.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης