Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΤΟΥΡΚΙΑ
25/02/2017 | 15:28 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Μπορούμε να ανέβουμε στα Ίμια όποτε θέλουμε” λέει ο Τσαβούσογλου! Πως θα κατέβουν δεν ξέρει…

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου πρόσθεσε τη δική του…πινελιά στον σουρεαλιστικό πίνακα των τουρκικών προκλήσεων, λέγοντας ότι “αν το καθήκον του τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει…Μη ξεχνάμε ότι εμείς ανεβήκαμε οποτεδήποτε χρειάστηκε”. Μ΄ αυτό το τρόπο απαντά στις του  δηλώσεις Νίκου Κοτζιά που είχε πει πως ο Τούρκος Αρχηγός δεν θα μπορούσε ν΄ ανέβει στα Ίμια ,γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της.

Για τα περί καθήκοντος του Ακάρ ας τα βρουν μεταξύ τους στην Άγκυρα. Πρώτα βέβαια θα πρέπει ο στρατηγός Ακάρ να βεβαιωθεί ότι ελέγχει πλέον πραγματικά το στράτευμα που διοικεί. Τον περασμένο Ιούλιο πιάστηκε…κοιμώμενος ,όταν ολόκληρο πραξικόπημα είχε στηθεί με συμμετέχοντες ακόμη και μέσα από το γραφείο του. Αν πιστεύει ο Τσαβούσογλου ότι μπορεί να ανέβει ο Αρχηγός ή οποιοσδήποτε άλλος στα Ίμια ας το δοκιμάσει. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση δεν είναι πάντα καλό σύμβουλος, ειδικά σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Οι Τούρκοι εξάλλου,έχει αποδειχτεί ιστορικά, δεν έχουν και πολύ από δαύτη. Πάντα “χτυπούν” όταν είναι απολύτως βέβαιοι ότι απέναντί τους δεν έχουν ούτε ένα πολυβόλο. Και πάλι τις δυσκολίες τους τις έχουν. Η απόβαση στη Κύπρο είναι ένα παράδειγμα.

Όσο για το δεύτερο μέρος της δήλωσης Τσαβούσογλου που λέει ότι οι Τούρκοι ανέβηκαν στα Ίμια οποτεδήποτε χρειάστηκε”, να τον πληροφορήσουμε ότι το θέμα σ΄ αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι τόσο πως ανεβαίνει κάποιος σε έδαφος ξένης χώρας. Είναι πως κατεβαίνεις…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης