Υποστηριξε το militaire
ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟ
23/10/2017 | 19:54 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

“Μην εκπλαγείται αν δείτε και μερικά F-15 της Boeing”! Γράφει ο Κων.Φράγκος

Διαξιφισμοί

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

από τον Κων. Φράγκο

Εκσυγχρονισμός των F – 16 (Ι)

Η αναφορά του πασίγνωστου και εκκρεμούντος, από ετών θέματος του εκσυγχρονισμού των F – 16, από τον Πρόεδρο κ. Ντ. Τραμπ έδωσε αφορμή σε σχετικούς ή άσχετους ειδικούς ή παπαρολόγους, ακόμη και σε παπαγαλάκια  των pay – rolls της εποχής Σημίτη, να εμφανισθούν στην TV αγορεύοντας.. Το θέμα, το κόστος, η Ελληνική συμμετοχή, ανακυκλώνονται τα τρία τελευταία χρόνια. Όσα δώσεις, τόσα θα πάρεις…

Με το 1,1 δις $ που λέει ο κ. Καμμένος δεν καλύπτεται η αριθμητική απαίτηση της Π.Α.

Αν εμφανισθούν και μερικά F – 15 της BOEING, μην  εκπλαγείτε.

Συνειρμικά…

Ο Ηγέτης είναι υπεύθυνος για ο,τι πράττει και όσα παραλείψει να πράξει.

Μάρκος Αυρήλιος

Το θέμα του εκσυγχρονισμού των F – 16  μας θυμίζει τον μη εκσυγχρονισμό των μαχητικών – επιθετικών ελικοπτέρων APACHE που δεν έγινε. Οφείλω να τονίσω ότι τα Ε/Π αυτά είναι ακριβότερα και καλλίτερα της κατηγορίας τους (60 εκ. $ έκαστο) και είναι το μόνο οπλικό σύστημα στο οποίο έχουμε σαφή υπεροχή από τα αντίστοιχα Τουρκικά. Το 2010 είχε συμπληρωθεί ο χρόνος υποστήριξής τους από την BOEING. Έπρεπε να εκσυγχρονιστούν οπωσδήποτε, αλλιώς θα κατέληγαν ως παλιοσίδερα, στην υψικάμινο. Ο ΥΕΘΑ κ. Ε. Μεϊμαράκης δεν ασχολήθηκε καθόλου παρά τις παρακλήσεις του ΓΕΣ. Περί άλλων ετύρβαζε, Ο διάδοχός του, κ. Ε. Βενιζέλος, ενημερώθηκε πλήρως, άκουγε αδιάφορος τις παρακλήσεις και επικλήσεις του τότε Α/ΓΕΣ Στρατηγού κ. Φραγκούλη Φράγκου. Το χειρότερο. Απέφευγε συστηματικά να πάρει θέση, αναφέροντας τις αρνητικές απόψεις του στις σχετικές εισηγήσεις. Η προθεσμία και η παράταση που έδωσε η BOEING παρήλθαν και το πιο πολύτιμο μέσον για το στρατό απαξιώθηκε. ΟΙ δύο μοιραίοι Ευάγγελοι… Σε κανένα δεν ζητήθηκε ο λόγος

Miracolo – Miracolo

Της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ και μυρσίνη εσύ δοξαστική. Μη, παρακαλώ σας, λησμονάτε τη χώρα μου.

Οδυσσέας Ελύτης – Άξιον Εστί

  • Τη παραπομπή αριθμού υπαλλήλων των εταιρειών SIEMENS – SAIC, που είχαν αναλάβει το έργο – απάτη C4Ι για τους ΟΑ. για κακουργηματικές πράξεις (δωροδοκίες, λαδώματα κ.λπ.) εισηγείται ο Εισαγγελέας – Ανακριτής . Το έργο δεν παραλήφθηκε ποτέ, ούτε χρησιμοποιήθηκε ποτέ (Κυβέρνηση Σημίτη). Ουδείς δωροδοκηθείς πολιτικός ή κρατικός αξιωματούχους εντοπίσθηκε!!
  • Την παραπομπή του κ. Μ. Χριστοφοράκου και άλλων ανωτάτων υπαλλήλων της SIEMENS προτείνει ο Εισαγγελέας – Ανακριτής κ. Βούλγαρης για δωροδοκία και λάδωμα στη σύμβαση προμήθειας υλικών ΟΣΕ – SIEMENS (1999 – Κυβέρνηση Σημίτη). Οι παραπεμπόμενοι βρίσκονται στην Γερμανία ή σε κάποιο εξωτικό νησί. Κι εδώ, ουδείς λαδωθείς πολιτικός  – αξιωματούχος εντοπίσθηκε. Ήσαν… αόρατοι
  • Λουκέτο στο εργοστάσιο της πρώην ΠΙΤΣΟΣ, βάζει η ιδιοκτήτρια εταιρεία BSH αφήνοντας 250 εργαζόμενους στο δρόμο (σ.σ. Οι επενδύσεις έρχονται…). Το εργοστάσιο άνηκε στην SIEMENS αλλά πωλήθηκε στην BSH. Σημειώνεται ότι το 2012, επί Κυβέρνησης Αντωνομπένηδων, και στα πλαίσια της διευθέτησης των μαύρων ταμείων της εταιρείας, πέραν των άλλων, συμφωνήθηκε να γίνει επένδυση 100 εκ. ευρώ στο εργοστάσιο για να εκσυγχρονιστεί και να επιβιώσει. Θριαμβολόγησε, τότε ο ΥΠΟΙΚ κ. Ε. Βενιζέλος. Η SIEMENS δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ και ουδείς την ενόχλησε. Ούτε αργότερα οι Συριζανέληδες. Γλυκιά σιωπή… Η κλεπτομανής συντεχνία των πολιτικών είναι εξαιρετικά οργάνωση.

Κι άλλο Miracolo

Κινέζος αγόρασε 100 σπίτια στα Εξάρχεια! (Καθ. 19 Οκτ.)

Σύμφωνα με πληροφορίες θα τα εκσυγχρονίσει και θα τα πωλήσει σε συμπατριώτες του. Το πρόβλημα ασφάλειας που δημιουργείται από κουκουλοφόρους και αναρχικούς θα τακτοποιηθεί σύντομα. Ο Κινέζος θα φέρει μια διμοιρία Νίτζα, οπότε η εκκαθάριση του τοπίου θα είναι ταχύτατη. Τα Εξάρχεια, η πρώτη και η πλέον ασφαλής συνοικία της Αθήνα… Το έμαθε ο Τόσκας και ανακουφίσθηκε…

Το ΚΥΣΕΑ και το ΕΘΣΑ

  • Όπως ανέφερα σε προηγούμενο σχόλιό μου. ένα μέλος του ΚΥΣΕΑ, επίλεκτο μάλιστα, είναι ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Π. Κουρουμπλής… Μπαρούτι στα μπατζάκια μας… Τι σημαίνει ΚΥΣΕΑ. Θα μου απαντήσετε, ομοφώνως, Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικής Άμυνας. Κάνετε λάθος. Η σωστή ανάλυση είναι Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξαγνισμού Αρπαχτών. Έτσι τουλάχιστον λειτουργούσε από το 1981 και μετέπειτα. Ήταν, δε, πολυμελές για να διαχέεται η ευθύνη και να μη βρίσκει κανείς άκρη. Σήμερα, επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έχει μειωθεί ο αριθμός των μελών αλλά παρέμεινε η ασχετοσύνη.
  • Όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη, αλλά και η ερωτοτροπούσα προς την Ευρώπη Τουρκία, έχουν ένα όργανο, στελεχωμένο επιλεκτικά , το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας (ΕΘΣΑ) το οποίο, κατάλληλα προετοιμασμένο, είναι ανά πάσα στιγμή δομημένο, έτοιμο να παρέχει την αναγκαία συμβουλή ή γνωμοδότηση για την αντιμετώπιση μιας κρίσης. Είναι ένα βασικό όργανο της κυβέρνησης. Ο τ. ΥΕΘΑ κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος είχε κάνει μια πλήρη μελέτη του θέματος με ανάλογη εισήγηση. Την παρέδωσε στον κ. Αβραμόπουλο, ο κ. Αβραμόπουλος στον κ. Δένδια και αυτός στον κ. Καμμένο. Στις αρχές του 2015 ρώτησα τον κ. ΥΕΘΑ για το θέμα, δήλωσε ότι, όντως, το όργανο αυτό είναι απαραίτητο και υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει σε θεσμοθέτησή του εντός διμήνου. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του ΕΘΣΑ. Αφού έχουμε τον κ. Κουρουμπλή, τι το θέλουμε το συμβούλιο; Ζήτω το Έθνος…

Δύο σπουδαίες Κυρίες

  • Η κ. Άννα Μαχαίρα – Τουλίτση κατέβαλε τα έξοδα κατασκευής αιθούσης διδασκαλίας στη ΣΝΔ, με όλο τον εξοπλισμό της, η οποία φέρει το όνομα του Υποπλοίαρχου ΠΝ Α. Τουλίτση. Η κυρία είναι σύζυγος του Αξιωματικού που έπεσε, ηρωικά, στην Κύπρο, με το Ε/Π σε εκτέλεση του καθήκοντός του.
  • Στο 401 ΓΣΝ εγκαινιάσθηκε μια ολόκληρη πτέρυγα (5Α) ανακαινισθείσα και εκσυγχρονισθείσα εκ βάθρων με έξοδα του ιατρού – καθηγητή κ. Λεωνίδα Παπασταματίου, κατόπιν επιθυμίας της αείμνηστης συζύγου του Ήρας. Ο νέος χώρος, στελεχωμένος κατάλληλα, προσφέρει ήδη υψηλό επίπεδο νοσηλείας.
  • Ταυτόχρονα έγιναν εγκαίνια ξενώνα που προορίζεται για φιλοξενία συγγενών ασθενών. Για το τελευταίο, θερμά συγχαρητήρια στο ΓΕΣ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα F16 (II)

Τότε θα κλάψεις με μαύρο κλάμα…

Είναι ο πρώτος στίχος του υπέροχου λαϊκού άσματος των αξέχαστων Μητσάκη – Ζαμπέτα.

  • Αφίχθηκε, μεγαλοπρεπτώς, το γράμμα (LOA) των Αμερικανών για τον εκσυγχρονισμό των F-16.
  • Το νούμερο είναι ακριβώς όπως το ανέφερε ο Πρόεδρος Τραμπ, 2,4 δις $.
  • Περιέχει, όμως, αρκετά “διακοσμητικά” και επιλογές (options) ώστε οι Αξιωματούχοι του ΥΕΘΑ να προσδοκούν ότι θα το περιορίσουν στο 1,9 δις $.
  • Ο ΑΝΥΕΘΑ κ. Δ. Βίτσας μας διαβεβαίωσε την Κυριακή (SKY TV 08:45) ότι το “κατάστημα” διαθέτει μόνο 1,1 δις $, άντε να γίνει 1,2.
  • Συμπεραίνεται άνετα ότι ο αριθμός των προς εκσυγχρονισμό θα μειωθεί αισθητά. Αυτά θα είναι αρκετά για μία αξιόπιστη αποτροπή; Θα το βρουν οι αρμόδιοι. Καλά ξεμπερδέματα… Θα προσθέσω. Στο χωριό μου, στην ορεινή Αρκαδία συνηθίζουν να λένε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις “Με π…ς δε βάφονται αβγά”.
  • Μια πειστική αποτροπή πρέπει να περιλαμβάνει ικανό αριθμό μαχητικών και πλήρη εκσυγχρονισμό των τεσσάρων φρεγατών.
  • Εν τούτοις θα εξάρω την ευθύτητα του κ. Βίτσα να “καταχεριάσει” τα παπαγαλάκια και να παραδεχθεί ότι η αγορά F-16 από τον  Σπηλιωτόπουλο ήταν άψογη.

Και ολίγη ψυχαγωγία

Να ξεφύγουμε από την κατάθλιψη. Με την ευκαιρία του ελλιμενισμού του θρυλικού θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ στην Θεσσαλονίκη η, υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, μπάντα του Π/Ν συνεργαζόμενη με το κουαρτέτο FORTISSIMO παρουσίασε συναυλία στην αίθουσα του ΚΘΒΕ σπουδαία έργα τα οποία ενθουσίασαν το κοινό.

 

Μικροδιαξιφισμοί

  • Υψηλότερες μετά 36% είναι οι αποδοχές υπαλλήλων στο Δημόσιο τομέα έναντι του ιδιωτικού (ΜΟ  1.075 – 777). Κοντολογίς ο εργαζόμενοι στις ιδιωτικές επιχειρήσεις φροντίζουν να καλοπερνούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι μετακλητοί ακόμη και πλήθος αργόσχολων.
  • Το κανάλι της Βουλής (Μοναδική Βουλή στην Ευρώπη που διαθέτει ιδιαίτερο κανάλι, για να βολεύει ημετέρους) εκσυγχρονίζεται. Αγοράζει νέα προγράμματα (σ.σ. αφού έχουμε, ήδη, “πήξει” με τα τρία κρατικά) και υλικά.
  • Στρατιωτική διπλωματία: Ο Α/ΓΕΑ πτέραρχος κ. Χρ. Χριστοδούλου συμμετείχε στο forum των Α/ΓΕΑ του ΝΑΤΟ στο Ραμστάϊν της Γερμανίας. Σημειώνω ότι και οι 4 αρχηγοί ταξιδεύουν σε τουριστική θέση, ενώ δικαιούνται ανώτερη. Ο Α/ΓΕΝ Ναύαρχος κ. Ν. Τσούνης πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ. και ο έτερος, αεικίνητος, Ναύαρχος κ. Κυριάκος Κυριακίδης, της ΓΔΑΕ, μετέβη στις Βρυξέλλες για “κονκλάβιο” τον Διευθυντών Εξοπλισμών του ΝΑΤΟ.
  • Μεγάλη κινητικότητα σημειώνει η διοίκηση του ΣΕΚΠΥ αναζητώντας συνεργασίες για κοινοπραξίες, σε ξένες κρατικές ή ιδιωτικές εταιρείες και οργανισμούς.  Από ελληνικής πλευράς υπάρχει μεγάλη φτώχεια…
  • Ο κ. Κ. Σημίτης συνεχίζει να αρθρογραφεί ανησυχών για την κατάσταση της χώρας που την προκάλεσαν ανεπαρκείς και ανίκανοι πολιτικοί, λέει.

Τα σκίτσα είναι του Στάθη

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης