Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Με 5 δις αντί γι 16 “μένει” το ΔΝΤ στην Ελλάδα! “Δεν βγαίνω Αγγέλα μου”…

Με 5 δις αντί γι 16

Μια σημαντική αποκάλυψη κάνει το περιοδικό Spiegel. Σύμφωνα με αυτή, το ΔΝΤ θα συμμετάσχει με 5 δισ. ευρώ στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και όχι με 16 όπως ήλπιζαν αρχικά οι Ευρωπαίοι.

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει τις διαφωνίες που έχουν καταγραφεί μεταξύ του Ταμείου και των ευρωπαίων εταίρων αναφορικά με τον στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ και θυμίζει ότι για να αποδεχτεί αυτό τον στόχο απαιτεί επιπλέον μέτρα από την Ελλάδα.

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ουλρίκε Ντέμερ επιβεβαίωσε εμμέσως την τηλεφωνική επικοινωνία της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, πριν από μερικές ήμερες. Η κ. Ντέμερ δεν θέλησε όμως να σχολιάσει πληροφορίες της εφημερίδας WELT ότι η κ. Λαγκάρντ υποσχέθηκε ότι το Ταμείο θα παραμείνει στο πρόγραμμα και ότι η συζήτηση για τις ελαφρύνσεις θα γίνει μετά τις γερμανικές εκλογές. Πάντως «η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να πιστεύει ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να συμμετέχει» στο ελληνικό πρόγραμμα, είπε η κ. Ντέμερ.

Διαβάστε περισσότερα στο thepressroom.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης