Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Τα παιδιά τα παιδιά τα φιλαράκια τα καλά”! Δίνουν …μόρια οι καλές φιλίες στις μεταθέσεις αξιωματικών;

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι “συνεχίζεται ο κύκλος προσωπικών επαφών του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Γεώργιου Γιακουμάκη ΠΝ με στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που εγκαινιάστηκε με την ομιλία στους Αρχιπλοιάρχους την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 και συνεχίζεται σήμερα 21 Απριλίου 2016, με την ομιλία στους Πλοιάρχους  και Αντιπλοιάρχους.  Ο κύκλος των επαφών θα συνεχιστεί με ενημερώσεις και στο υπόλοιπο προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού μέχρι τον βαθμό του ΕΠ. ΟΠ.

  Σκοπός των ομιλιών του Αρχηγού ΓΕΝ είναι η ενημέρωση των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού για την παρούσα κατάσταση, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, τις δράσεις που θα αναλάβουμε για να ανταποκριθούμε επιτυχώς την επόμενη δεκαετία καθώς και η προσωπική επαφή με το προσωπικό”. 

Πολύ σωστή η πρωτοβουλία του Α/ΓΕΝ και χαιρόμαστε που θα κάνει ομιλίες σ΄ όλα τα στελέχη του ΠΝ .

Όμως την ίδια ώρα στους διαδρόμους του ΓΕΝ βοά ο τόπος από τις πληροφορίες και τα παράπονα που υπάρχουν για τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις ακόμη και σε θέσεις κρίσιμες όπως αυτές των κυβερνητών.

Στο Militaire.gr  έχουν φθάσει δεκάδες μηνύματα κυρίως από μαχίμους αξιωματικούς. Μηνύματα που έφθασαν μετά την δημοσίευση των μεταθέσεων εξωτερικού ανωτέρων, Διοικητών και κυβερνητών αντιπλοιάρχων.

Κοινή συνισταμένη σε όλα τα μηνύματα ήταν ότι, όπως και στις περσινές έτσι και φέτος,  όλες τις θέσεις φιλέτα τις κατέλαβαν κυρίως και εντελώς συμπτωματικά, αξιωματικοί που υπηρετούν ή υπηρετούσαν στην Διεύθυνση μεταθέσεων, και στα Επιτελικά Γραφεία Αρχηγών. Για κάποιους απ΄ αυτούς υπάρχουν ερωτήματα για την επάρκεια των αγγλικών τους . Και δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι ακόμη και σήμερα στέλνουμε στο εξωτερικό αξιωματικούς που δεν μιλάνε τέλεια αγγλικά.

Ακόμη και για κριτήρια που έχουν να κάνουν με …τη φιλία κάνουν λόγο όσοι καταγγέλουν τα “φάουλ” των μεταθέσεων-τοποθετήσεων. Αναφέρουν ως παράδειγμα κυβερνήτη που κατόρθωσε -πως άραγε- να πάρει “κοντά του” , σε διπλανό πλοίο αξιωματικό φίλο του. Δεν θα ήταν απαραίτητα κακό αφού η φιλία είναι ιερό πράγμα,αν δεν έμεναν εκτός αξιωματικοί που φαίνεται να έχουν περισσότερα προσόντα.

Ίσως ο Α/ΓΕΝ να μην έχει σαφή και καθαρή εικόνα για όλα αυτά,γιατί είναι γεγονός πως όλοι οι Αρχηγοί και να θέλουν δεν προλαβαίνουν να έχουν προσωπική άποψη για όλα. Πολλές φορές λαμβάνουν την εικόνα που τους δίνουν οι γύρω τους.

Γι’  αυτό και τα γράφουμε για να ερευνήσει …

Και για να ευθυμήσουμε γιατί παραβάρυνε το κλίμα …

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης