Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
21/04/2017 | 07:20 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

Κ.Ψ.Μ: Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο απο το Militaire!

Κ.Ψ.Μ: Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο απο το Militaire!

Το Πάσχα μπορεί να πέρασε και όλοι μας πια να έχουμε επιστρέψει στην καθημερινότητα μας, όμως οι πολιτιστικές εκδηλώσεις συνεχίζουν δρυμύτερες!

Νέα κινηματογραφική ταινία, μια διαφορετική αλλά πλήρως επίκαιρη θεατρική παράσταση, μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση που θα αρχίσει στις 26 Απριλίου και ένα συναρπαστικό βιβλίο είναι οι προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα.

Κινηματογραφική Ταινία: Ares: Κίνδυνος στο Παρίσι

Γαλλική μελλοντολογική περιπέτεια. Το 2035, η παγκόσμια τάξη έχει αλλάξει και η Γαλλία, με δέκα εκατομμύρια ανθρώπους άνεργους, κατατάσσεται πλέον στις φτωχότερες χώρες. Ο πληθυσμός κινείται ανάμεσα στην επανάσταση και την υποταγή, και βρίσκει διέξοδο στις υπερ-βίαιες τηλεοπτικές μονομαχίες, όπου οι συμμετέχοντες ντοπάρονται νόμιμα. Η ζωή ενός βετεράνου μαχητή που πια δουλεύει ως μπράβος της αστυνομίας θα αλλάξει εντελώς όταν η αδελφή του συλλαμβάνεται και αυτός πρέπει να κάνει τα πάντα για να σώσει αυτήν και τις κόρες της.

Πρωταγωνιστούν οι: Ολα Ραπάς, Μίκα Λεσκότ, Τιερί Ανσίς, Ρουθ Βέγκα Φερνάντεζ

 

Θεατρική Παράσταση: Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω

Το Θέατρο Τέχνης παρουσιάζει από τις 27 Φεβρουαρίου στη σκηνή της Φρυνίχου, ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα του Ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη.

«Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω» είναι η τελευταία εκδοχή της σπουδαίας κωμωδίας «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» (1974), όπου ο ίδιος ο συγγραφέας επανέφερε το 2010 προσθέτοντας τα νέα δεδομένα της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία του 21ου αιώνα.

Επί σκηνής θα δούμε τους Κάτια Γέρου, Γιώργο Μακρή, Ερατώ Πίσση, Πέτρο Σπυρόπουλο, Χρήστο Μαλάκηνα πρωταγωνιστούν στην πολιτική σάτιρα που αφορά δύο τίμιες οικογένειες που αγωνίζονται με όπλο την «ανυπακοή» κόντρα σε μια παράλογη κοινωνία.

Στην πόλη του Μιλάνο ξεσπάει ανταρσία. Οι γυναίκες κάνουν πλιάτσικο στα σούπερ-μάρκετ, οι εργάτες διακόπτουν την κυκλοφορία των τρένων, τα παιδιά πετροβολούν τους αστυνομικούς. Το σπίτι του νομοταγή προλετάριου Τζοβάνι και της “επαναστατημένης” Αντωνίας, γίνεται γιάφκα και τόπος συνάντησης ενός αναρχικού μπάτσου, ενός γκαστρωμένου καραμπινιέρου και ενός γέρου φιλοσόφου με άνοια. Και η ζωή όλων, γίνεται πιο όμορφη και συνάμα πιο ρημαγμένη.

Χρησιμοποιώντας κωμικοτραγικά γεγονότα, πρόσωπα και καταστάσεις, η παράσταση χλευάζει τις πρακτικές της εξουσίας, την αγριότητα του καπιταλισμού αλλά και την εγκληματική συνέργεια της θρησκείας!

Η παράσταση θα παίζεται έως και τις 14/5 στο Θέατρο Κάρολος Κουν(Φρυνίχου 14, Πλάκα) και τα εισητήρια κυμαίνονται απο 5 έως και 15 ευρώ.

Μουσική: Athens Tango Ensemble

Το κουιντέτο Athens Tango Ensemble μας προσκαλεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη μαγεία του τάνγκο για δύο μοναδικές παραστάσεις στη σκηνή του Half Note Jazz Club(Τριβωνιανού 17, Μετς), την Τετάρτη 26 Απριλίου και την Τετάρτη 10 Μαϊου. Μαζί τους επί σκηνής θα βρίσκονται εκλεκτοί καλεσμένοι: Natalia Soledad Petsalis, Ελένη Δημοπούλου (26/4) και Αστέρης Τσέτσιλας (10/5).

Το Athens Tango Ensemble ερμηνεύει μουσικά αριστουργήματα από τη «Χρυσή εποχή» του Αργεντίνικου τάνγκο (1935-1955), συνθέσεις του Astor Piazzolla (tango nuevo), καθώς και σημαντικών Ελλήνων δημιουργών του είδους, της εποχής του μεσοπολέμου όπως Σουγιούλ, Γιαννίδη και Αττίκ.

Το κουιντέτο Athens Tango Ensemble αποτελείται από τους σπουδαίους σολίστες:
Δήμος Βουγιούκας: ακορντεόν-μπαντονεόν, ενορχηστρώσεις
Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί
Παναγιώτης Μάρκος: πιάνο
Δημήτρης Κουφογιώργος: κιθάρα
Κώστας Αρσένης: κοντραμπάσο

Τα εισητήρια κυμαίνονται απο 10 έως και 20 ευρώ.

Προλάβετε να κλείσετε το εισητήριο σας καθώς οι παραστάσεις είναι περιορισμένες!

Βιβλίο: Το Δόγμα του Σοκ

“Το Δόγμα του Σοκ” είναι ένα από τα ελάχιστα βιβλία που μας βοηθούν να καταλάβουμε το παρόν, καθώς αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη ανάλυση της συγκαλυμμένης ιστορίας της εποχής μας. Μια συναρπαστική περιγραφή της νέας παγκόσμιας τάξης, που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ. Η ανάλυση του καπιταλισμού της καταστροφής επιχειρείται από την Κλάιν με τέλεια διυλισμένη οργή, που διοχετεύεται μέσα από αδιάσειστα δεδομένα. Σε αυτή την πρωτοποριακή εναλλακτική ιστορία της πλέον κυρίαρχης ιδεολογίας της εποχής μας, της οικονομικής επανάστασης των ελεύθερων αγορών του Μίλτον Φρίντμαν, η Ναόμι Κλάιν αμφισβητεί το διαδεδομένο μύθο ότι η παγκόσμια νίκη του νεοφιλελεύθερου κινήματος υπήρξε ειρηνική. Καταδεικνύει ότι, από τη Χιλή του 1973 μέχρι το σημερινό Ιράκ, ο Φρίντμαν και οι υποστηρικτές του εκμεταλλεύτηκαν επανειλημμένα τη βία και μια σειρά από τρομακτικά σοκ για να επιβάλουν τις ακραίες πολιτικές τους.

Αποκαλύπτει την εντυπωσιακή ομοιότητα ανάμεσα στις ανακριτικές τεχνικές της CIA και στις εκβιαστικές τεχνικές της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τον καπιταλισμό της καταστροφής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο, ικανό να προκαλέσει τσουνάμι ντροπής-αλλά και πολιτικής δράσης, για να σταματήσει επιτέλους η θεραπεία – σοκ.

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή διασκέδαση!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης