Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
05/05/2017 | 07:30 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

Κ.Ψ.Μ: Προτάσεις απο το Militaire για το Σαββατοκύριακο!

Κ.Ψ.Μ: Προτάσεις απο το Militaire για το Σαββατοκύριακο!

Μια ακόμη εβδομάδα γεμάτη απο ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, ένα επίκαιρο βιβλίο που θα σας συναρπάσει και ένα εξαιρετικό ιταλικό εστιατόριο που με τις γεύσεις του θα σας μεταφέρει σίγουρα… στην Ιταλία!

Κινηματογραφική Ταινία: Ένας Δράκος Έρχεται

Η πιο πολύχρωμη, ευφάνταστη, ποπ ταινία για την (ανα)κατασκευή της αλήθειας και της ιστορικής μνήμης έρχεται από το Ιράν. Ένας ντετέκτιβ ανακρίνεται από την αστυνομία για μια υπόθεση που είχε αναλάβει 50 χρόνια πριν. Στις 23 Ιανουαρίου 1965, μία μέρα μετά τη δολοφονία του Ιρανού πρωθυπουργού, ένας πολιτικός κρατούμενος βρέθηκε κρεμασμένος μέσα σ’ ένα μισοχτισμένο πλοίο, δίπλα σ’ ένα νεκροταφείο στη μέση ενός έρημου νησιού. Ο θρύλος έλεγε πως κάθε φορά που θαβόταν κάποιος στο νεκροταφείο γινόταν σεισμός, κι έτσι ο ντετέκτιβ έπιασε δουλειά έχοντας στο πλευρό του έναν μηχανικό ήχου κι έναν γεωλόγο. Τι έχει απομείνει από εκείνη την έρευνα όταν ο φάκελος ξανανοίγει; Οι αναμνήσεις σαρώνουν το παρόν με την ορμή μιας πορτοκαλί Σεβρολέ που διασχίζει την έρημο…

Θεατρική Παράσταση: Τρεις Αδελφές του Τσέχωβ

Το κλασικό αριστούργημα μέσα από την σύγχρονη ματιά και αναπάντεχη δραματουργία του Δημήτρη Τάρλοου, που καθοδηγεί 15 ηθοποιούς σε προσωπικά ρεσιτάλ. Κάθε Τρίτη στις 20:30 είστε καλεσμένοι στο σπίτι των Πρόζοροφ!

Ο Αντόν Τσέχωφ έγραψε τις Τρεις αδερφές -ένα έργο για την προσδοκία- το 1901, στο γύρισμα του 20ου αιώνα. Ο ίδιος ο συγγραφέας χαρακτηρίζει το έργο του «κωμωδία» και τους χαρακτήρες του «μπουφόνους», καθώς φέρνει κάθε έναν από αυτούς, κάθε τους ελπίδα, κάθε τους αγωνία, αντιμέτωπους με την πραγματικότητα, όπως αυτή σμιλεύεται αμείλικτα από τον χρόνο.

Τα τέσσερα παιδιά ενός μορφωμένου στρατιωτικού, οι τρεις κόρες του και ο μοναχογιός του, «ξεμένουν» μετά τον θάνατό του στον τόπο της τελευταίας του μετάθεσης, σε μια απομακρυσμένη και μονότονη πόλη της ρωσικής επαρχίας. Ο στενός πυρήνας της οικογένειας και των στρατιωτικών φίλων τους λειτουργεί ως μια «νησίδα πολιτισμού» για τα αδέλφια και διατηρεί ζωντανή την ελπίδα της επιστροφής στην ιδανική πόλη των παιδικών του χρόνων, τη Μόσχα. Ωστόσο, η μικρή, ιδιότυπη κοινότητά τους φυλλορροεί μέσα στον χρόνο και την πραγματικότητα συμπαρασύροντας κάθε προσδοκία.

Ο Δημήτρης Τάρλοου μας εξ-οικειώνει με το έργο με μια δραματουργία-έκπληξη, που αν και «μικραίνει» τις χιλιομετρικές αποστάσεις, τονίζει την απόσταση από τον εαυτό, από το μέλλον και το παρελθόν. Όπως σημειώνει και ο ίδιος: «Σ’ αυτή τη σπουδή για το πέρασμα του χρόνου οι χαρακτήρες βρίσκονται να ζουν την δικιά τους δυστοπία αναζητώντας την ουτοπία μιας Ιθάκης.»

Πρωταγωνιστούν: Αϊδίνη,Παππά, Παπαληγούρα, Μαλκότσης

Η παράσταση θα παίζεται έως και τις 6 Ιουνίου στο θέατρο Πορεία( Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλατεία Βικτωρίας) και τα εισιτήρια κυμαίνονται απο 14 έως και 20 ευρώ.

Μουσική: Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Σταυρό του Νότου

O Mίλτος Πασχαλίδης ολοκληρώνει τις χειμερινές του εμφανίσεις το Σάββατο 6 Μαϊου στο αγαπημένο του στέκι, την Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου.

Από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς της γενιάς, ο Μίλτος Πασχαλίδης φημίζεται κυρίως για τις ζωντανές εμφανίσεις του. Συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη ροκ μουσική με την παραδοσιακή και σε κάθε του παράσταση οδηγός είναι το αίσθημα της στιγμής.

Μαζί με τα καινούρια τραγούδια θα θυμηθούμε τα πολύ αγαπημένα παλιότερα τραγούδια του, από το Παραμύθι Με Λυπημένο Τέλος ως το «Σ’ τα Είπα Όλα» και από τις «Πεθαμένες Καλησπέρες» ως τις «Βυθισμένες Άγκυρες».

Μαζί του η Μιρέλα Παχου (πιάνο, ακορντεόν και τραγούδι), ο Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστα) ο Δημήτρης Σινογιαννης (ηλ. Κιθαρα), ο Πάρις Περυσινάκης (λύρα) ο Δημήτρης Μουτάφης (μπάσο) και ο Ηλίας Δουμάνης (τύμπανα). Στην ηχοληψία ο Πασχάλης Κολεντσης και στο φώτα ο Μανώλης Μπράτσης.

Μην την χάσετε!

Βιβλίο: 1984

Το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μεγάλου Αδελφού, παρακολουθώντας συνεχώς τους πάντες και τα πάντα μέσα από αμέτρητες διαδραστικές τηλεοθόνες, ασκεί τον απόλυτο έλεγχο στις πράξεις και τις συνειδήσεις.

Όλα προσαρμόζονται στη μία και μοναδική αλήθεια, αυτή που πρεσβεύει το Κόμμα, ο μόνος αλάθητος μηχανισμός, του οποίου προσωποποίηση είναι ο Μεγάλος Αδελφός. Όλα, ακόμα και το παρελθόν, όποιος ελέγχει το παρελθόν ελέγχει το μέλλον, και όποιος ελέγχει το παρόν ελέγχει το παρελθόν. Το έγκλημα της σκέψης είναι το θανάσιμο αμάρτημα. Γι’ αυτό πρέπει να εξαλειφθεί οτιδήποτε οδηγεί στη διάπραξή του: ελευθερία, γλώσσα, ανθρώπινα αισθήματα. Και όποιος υποπέσει σε έγκλημα σκέψης πρέπει να οδηγηθεί στον θάνατο αναμορφωμένος: θα πεθάνει αγαπώντας τον Μεγάλο Αδελφό.

Όταν ο Όργουελ έγραφε το βιβλίο του, το 1984 ήταν μέλλον. Σήμερα είναι παρελθόν. Αλλά, μετά από το έργο αυτό, το πραγματικό 1984 θα είναι πάντα μια χρονιά του μέλλοντος, η πρώτη ενός ζοφερού μιλένιουμ που απειλεί την ανθρώπινη ιστορία.

Ένα από τα μεγαλύτερα βιβλία του εικοστού αιώνα, το 1984 διαβάστηκε σαν μανιφέστο και θαυμάστηκε σαν προφητεία.

Εστιατόριο: Da Bruno

Διακρίθηκε ως ένα από τα τέσσερα πιστοποιημένα “αυθεντικά ιταλικά” εστιατόρια της Αθήνας! Εδώ και τριάντα περίπου χρόνια, ο ιδιοκτήτης του, Δημήτρης Τσουκάρης, είναι αφοσιωμένος στην ιταλική κουζίνα και στην “ποιότητα που εξελίσσεται στο χρόνο”. Το Da Bruno δεν επιδιώκει να εντυπωσιάσει με γευστικές κορώνες· υπηρετεί την κλασική ιταλική γεύση, εκτελώντας άψογα παραδοσιακές συνταγές από διάφορες περιοχές της Ιταλίας. Σημαντικό ατού: η συνεχής ανανέωση των πιάτων με καινούργιες προσθήκες, ανάλογα με την εποχή και τα καινούργια προϊόντα που κυκλοφορούν στην “ιταλική, κατά βάση” αγορά. Στα αγαπημένα πιάτα των θαμώνων συγκαταλέγονται το φιλέτο “alta mira”, τα χειροποίητα φρέσκα ζυμαρικά αλλά και τα σκαλοπίνια με μοσχαράκι γάλακτος.

Διεύθυνση: Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο

Καλό Σαββατοκύριακο και καλή διασκέδαση!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης