Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία
30/06/2017 | 07:40 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

ΚΨΜ: Προτάσεις απο το Militaire για το Σαββατοκύριακο!

ΚΨΜ: Προτάσεις απο το Militaire για το Σαββατοκύριακο!

Και αυτή την εβδομάδα, το Militaire.gr συγκέντρωσε για εσάς τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις για την διασκέδασή σας στην πόλη μας! Μια κινηματογραφική ταινία που μας γυρίζει στην δεκαετία του 50′, μια θεατρική παράσταση που παρουσιάζει την Αντιγόνη του Σοφοκλή απο μια διαφορετική οπτική, η συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη στις 3 Ιουλίου, ένα βιβλίο που αναφέρεται στην εξουσία και την απληστία και ένα εξαιρετικό μπαρ- εστιατόριο στος Αμπελόκηπους είναι οι προτάσεις μας για το Σαββατοκύριακο και την εβδομάδα που μας έρχεται…

Κινηματογραφική Ταινία: Όλα όσα αγαπήσαμε

Στη Γαλλία του ’50, η Γκαμπριέλ είναι μια κοπέλα που σκέφτεται πολύ πιο ελεύθερα από το επαρχιακό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει, αναγκάζεται όμως να παντρευτεί έναν άντρα που δεν αγαπά. Πηγαίνοντας σε ένα σανατόριο στις Άλπεις για να θεραπευτεί από τις πέτρες στα νεφρά, θα γνωρίσει έναν νεαρό τραυματία πολέμου και θα τον ερωτευτεί παράφορα.

Θεατρική Παράσταση: Αντιγόνη, η αληθινή ιστορία

Ένα σύγχρονο όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, ή αλλιώς ένα βράδυ όπου όλα μπορούν να συμβούν.

Τον Ιούνιο και μέχρι και τις 2 Ιουλίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η Αντιγόνη λέει την αληθινή ιστορία της προσπαθώντας να μας κάνει να τη δούμε με άλλα μάτια.

Γιατί μέχρι τώρα την ξέραμε ως ένα μοιραίο πλάσμα που αυτοκτονεί από επιλογή, εκεί στη σπηλιά που την έκλεισε ζωντανή ο Κρέοντας, επειδή τόλμησε να θάψει τον αδελφό της. Τι θα γινόταν όμως εάν…, λέμε εάν, αποφάσιζε να επαναστατήσει ενάντια σε αυτή τη μοίρα; Να μην αυτοκτονεί ανά τους αιώνες υπηρετώντας τους νόμους των Θεών, αλλά διαλέγοντας να ζήσει, να αγαπήσει, να αγαπηθεί και τελικά να ευτυχήσει; Πώς θα αντιδρούσαν ο Οιδίποδας και η Ισμήνη σε μια τέτοια απόφασή της; Ο Αίμονας θα την προστάτευε ξανά ή όχι; Άραγε, ο Σοφοκλής θα την άφηνε να ευτυχήσει καταστρέφοντας το καλύτερο έργο του; Ή μήπως, για να συμβούν όλα αυτά, η Αντιγόνη χρειάζεται βοήθεια από άλλη τραγωδία; Οι σημερινοί άνθρωποι, είναι ικανοί να διδάξουν αυτούς που τους δίδαξαν;

Αν δεν έχετε απαντήσεις για όλα αυτά, δείτε την παράσταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Αν έχετε απαντήσεις, ελάτε να τις επιβεβαιώσετε. Σε κάθε περίπτωση, ποιος δεν θέλει να μάθει την αληθινή ιστορία της Αντιγόνης;

Η Βάνα Πεφάνη σκηνοθετεί ένα ανάλαφρο, νεανικό έργο και μια Αντιγόνη αντισυμβατική, ονειροπόλα και επαναστάτρια.

 Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
  • Σάββατο 24/06, 21:30
  • Κυριακή 25/06, 21:30
  • Πέμπτη 29/06, 21:30
  • Παρασκευή 30/06, 21:30
  • Σάββατο 01/07, 21:30
  • Κυριακή 02/07, 21:30

Τα εισιτήρια κυμαίνονται απο 8-14 ευρώ.

Μουσική: Δήμητρα Γαλάνη σε μια μοναδική συναυλία

H σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη παρουσιάζει ένα 2ωρο απολαυστικό
πρόγραμμα γεμάτο από τα τραγούδια που την ανέδειξαν είτε τραγουδώντας τα, είτε γράφοντας την μουσική τους και που συνθέτουν το soundtrack μιας ξεχωριστής ζωής και πορείας. Με την μαγική φωνή της να χρωματίζει κάθε στίχο και να αφηγείται τις πιο μεγάλες μας επιθυμίες, τα πιο μεγάλα μας όνειρα.

Καλεσμένος της στις παραστάσεις αυτές ο νεαρός συνθέτης και ερμηνευτής Ευστάθιος Δράκος που γνωρίσαμε μέσα από τους Minor Project και με τον οποίο παρουσίασαν πρόσφατα το άλμπουμ “Το Βαλς των χαμένων μετά” σε στίχους Νίκου Μωραίτη. 

Στη συναυλία συμμετέχουν οι μουσικοί με τους οποίους συνεργάζεται η Δήμητρα Γαλάνη
τα τελευταία χρόνια. Ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (τύμπανα), ο Μηνάς Λιάκος (ηλεκτρική κιθάρα), ο Θωμάς Κωνσταντίνου (λαούτο, μαντολίνο, λάφτα, κιθάρα), ο Σπύρος Μάνεσης (πιάνο), ο Στέλιος Προβής (μπάσο).

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Κηποθέατρο Παπάγου στις 3 Ιουλίου και τα εισιτήρια κυμαίνονται απο 13-15 ευρώ.

Βιβλίο: Εξουσία και απληστία

Ποια υπήρξε η κινητήρια δύναμη των ανθρώπων στην πορεία τους μέσα στην ιστορία;
Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται τη φύση της ανθρώπινης απληστίας και την αδιάκοπη δίψα για εξουσία, χαρακτηριστικά που καθόρισαν τον τρόπο εξέλιξης των παγκόσμιων γεγονότων σε κάθε ιστορική περίοδο και πολιτισμό.

Πρώτα παρουσιάζονται οι μεγάλοι νομοθέτες, όσοι φρόντισαν να διασφαλίσουν την ύπαρξη μιας δίκαιης κοινωνίας -Μωυσής, Σόλωνας, Πλάτωνας, Ιησούς-, και στη συνέχεια οι παραβάτες των νόμων, οι μεγάλοι άρπαγες. Στα πρόσωπά τους καθρεφτίζονται οι φύλαρχοι πολεμιστές των πρωτόγονων κοινωνιών, οι κάθε λογής τύραννοι, αποικιοκράτες και κατακτητές τού σήμερα.

Ο Φίλιπ Τσιγάντες επικεντρώνεται στα δραματικά επακόλουθα των πράξεών τους για τον πολιτισμό: σταυροφορίες, αιματηρές επαναστάσεις, πόλεμοι με αναρίθμητα θύματα, τρομοκρατικές ενέργειες όπως εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου, σ’ έναν κόσμο που μεταμορφώνεται σταδιακά σε παγκόσμιο χωριό.

Η συναρπαστική και γλαφυρή άποψη του συγγραφέα για την παγκόσμια ιστορία καταδεικνύει το λόγο για τον οποίο δεν καταφέραμε να ωφεληθούμε από τα μαθήματα της ιστορίας. Προσιτή σε ειδήμονες και απλούς αναγνώστες, αυτή η σύντομη ιστορία του κόσμου προσφέρει βαθύτερη γνώση γύρω από τα μεγάλα ζητήματα των καιρών μας και δείχνει το δρόμο προς ένα πιο πολιτισμένο μέλλον.

Φαγητό: 48 URBAN GARDEN

Μπαρ-εστιατόριο και αστικός κήπος στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Σύγχρονο design, με ένα χαρακτηριστικό ασημί vintage trailer να κυριαρχεί στη σάλα, πληθωρική κουζίνα με πολυσυλλεκτικές αναφορές –από το Μεξικό και τις ΗΠΑ μέχρι την Ασία– από τον σεφ Στέφανο Στεφανίδη, ο οποίος αντλεί έμπνευση από το street food, και ωραία κοκτέιλ στη μπάρα.

Πληροφοριες:Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι
Κλειστά Κυρ. βράδυ & Δευτ.

Να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης