Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
19/05/2017 | 07:30 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

ΚΨΜ: Προτάσεις απο το Militaire για το Σαββατοκύριακο!

ΚΨΜ: Προτάσεις απο το Militaire για το Σαββατοκύριακο!

Αυτή την βδομάδα δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις που διαδραματίζονται κάθε χρόνο στην πόλη μας ξεκινούν: το Athens Technopolis Jazz Festival και το Burger Fest είναι και φέτος εδώ! Παράλληλα, μια νέα κινηματογραφική ταινία και ένα επίκαιρο θεατρικό έργο που θίγει τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι μερικές απο τις προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα. Μην τα χάσετε!

Κινηματογραφική Ταινία: Ο Τοίχος

Πολεμική περιπέτεια του σκηνοθέτη Νταγκ Λίμαν, δημιουργού των ταινιών «Ο Κύριος και η Κυρία Σμιθ» και «Στα Όρια του Αύριο».

Έπειτα από μια καλοσχεδιασμένη ενέδρα σε ερημική τοποθεσία, το μόνο που χωρίζει δύο αμερικανούς στρατιώτες από έναν καλά κρυμμένο και προετοιμασμένο ιρακινό ελεύθερο σκοπευτή είναι ένας πέτρινος και ετοιμόρροπος τοίχος. Καθηλωμένοι και με λιγοστές επιλογές, οι δύο στρατιώτες παλεύουν να εντοπίσουν την απειλή και να ελευθερωθούν, όσο το σοβαρό τραύμα του ενός συνεχίζει να αιμορραγεί…

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι: Άαρον Τέιλορ Τζόνσον, Τζον Σίνα, Σπένσερ Τόμας

Θεατρική Παράσταση: Μήνις, η επανάσταση του καναπέ

Μια παράσταση των Αμαλία Βλάχου και Πένυ Παπαγεωργίου με καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα ανεβαίνει απο τις 5 έως και τις 17 Μαϊου στη σκηνή Black Box του Επι Κολωνώ(Ναυπλίου 12 και Λένορμαν 9) προκειμένου να μας “μιλήσει” για τα θέματα που προβληματίζουν τη νέα γενιά!

Δύο νεαρά κορίτσια παγιδευμένα στις ίδιες ιδέες, νοοτροπίες και τρόπο ζωής με τις προηγούμενες γενιές που οδήγησαν τη χώρα στην πνευματική και ηθική κατάρρευση αναρωτιούνται αν μπορεί κάτι να αλλάξει. Καθισμένες σε ένα καναπέ καθόλη τη διάρκεια της παράστασης ξεδιπλώνουν όλη την σύγχρονη ελληνικότητα ως κάτι πεπερασμένο, ως κάτι που πρέπει αλλά δε λέει να αλλάξει. Μια οργή που στρέφεται μέσα μας και μας τρώει τα σωθικά. Ακατάσχετη πολυλογία και μια κριτική σε εμάς τους ίδιους που δεν μπορούμε να βγούμε από το βάλτο που έχουμε βυθιστεί –ή μάλλον γεννηθήκαμε βυθισμένοι χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε σε αυτό το βάλτο. Μια γενιά που έχει χρέος να ακουστεί. Ή τουλάχιστον να προσπαθήσει. Η γενιά του καναπέ.

Μια πραγματικά σύγχρονη και επίκαιρη θεατρική παράσταση που αξίζει όλοι μας να παρακολουθήσουμε καθώς μέσα απο αυτήν αντικατροπτίζεται η ίδια μας η κοινωνία.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι: Κατερίνα Λούβαρη- Φασόη, Πένυ Παπαγεωργίου Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο στις 9:30μμ
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 10€, Φοιτητικό-Άνεργων: 5€
Διάρκεια: 70’

Μουσική: 17ο Athens Technopolis Jazz Festival 

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση ενώνουν και φέτος τις δυνάμεις τους για το Athens Technopolis Jazz Festival και παρουσιάζουν το 17ο Athens Technopolis Jazz Festival από τις 23 έως και τις 28 Μαΐου!

Πάνω απο 80 μουσικοί της τζαζ ενώνουν τις δυνάμεις τους, προσφέροντας στο κοινό μοναδικές μελωδίες της τζαζ απο όλο τον κόσμο. Συγκροτήματα απο την Ισπανία, Ιταλία, Εσθονία, Ελλάδα και άλλες χωρες θα ανέβουν στη σκηνή για να γιορτάσουν τον μακροβιότερο μουσικό θεσμό της πόλης με ελεύθερη είσοδο. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού που θα παρακολουθήσουμε σύμπραξη jazz σχήματος με κλασική ορχήστρα – Spiral Trio & Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, ενώ κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα περάσουν από τη σκηνή 3 ορχήστρες –η Συμφωνική, η Big Band του Δήμου Αθηναίων και η Big Band του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Αναμένεται να «ταξιδέψουμε» μέσα σε λίγες μέρες σε όλο τον κόσμο, καθώς, στο σύνολό τους, από την πιο jazz σκηνή της πόλης θα περάσουν περισσότεροι από 150 μουσικοί, που έρχονται από όλο και πιο πολλές γωνιές του πλανήτη για να μας παρουσιάσουν ο καθένας το δικό του μοναδικό μουσικό σύμπαν. Φέτος, θα συμμετάσχουν 3 επιπλέον χώρες: Εσθονία, Αζερμπαϊτζάν και Ηνωμένο Βασίλειο –και μαζί με τις χώρες αυξάνεται και η ποικιλία των μελωδιών που θα δημιουργήσουν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα στην Κεντρική Αυλή του χώρου και σε όλη την πόλη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδηλωσης για τις 6 μέρες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.technopolisjazzfestival.com/index.php/festival-jazz-2017/schedule.

Βιβλίο: Σμύρνη 1922

Το βιβλίο αυτό αποτελεί την εγκυρότερη μελέτη διεθνώς μέχρι σήμερα, για το θέμα της καταστροφής της Σμύρνης, μιας από τις μελανότερες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας του 20ου αιώνα. Όλα τα βιβλία που έχουν γραφτεί σχετικά, αναφέρονται εκτενώς στο παρόν έργο της Ντόμπκιν.

Στις σελίδες του παρατίθενται με ανατριχιαστική ακρίβεια μαρτυρίες αυτοπτών και συμμετεχόντων, από απλούς κατοίκους που ξεριζώθηκαν μέχρι τους κορυφαίους διοικητές και πολιτικούς των δυτικών δυνάμεων, διαγράφονται χαρακτήρες, και αναδεικνύεται ο ηρωισμός κάποιων που με συνεχείς προσπάθειες και αυτοθυσία κατόρθωσαν να σώσουν χιλιάδες ζωές.

Η συγγραφέας περιγράφει με λεπτομέρεια το πολύπλοκο ιστορικό υπόβαθρο της πανωλεθρίας καθώς και τα επακόλουθά της, στα οποία περιλαμβάνεται και η για πολλά χρόνια ενορχηστρωμένη προσπάθεια να απαλειφθεί η αλήθεια από την ιστορική μνήμη. «Γιατί κάψαμε τη Σμύρνη; Γιατί φοβηθήκαμε ότι αν έμεναν τα κτήρια στη θέση τους, δεν θα μπορούσαμε να απαλλαγούμε από τις μειονότητες…»

Φαγητό: Burger Fest 2017

Το πρώτο και μεγαλύτερο food festival της Αθήνας επιστρέφει και φέτος σε μεγαλύτερο χώρο, με περισσότερες συμμετοχές, περισσότερες συναυλίες και φυσικά περισσότερα από τα αγαπημένα μας μπιφτεκόψωμα! Η γιορτή του burger που πραγματοποίηθηκε με τεράστια επιτυχία πέρσι και συγκέντρωσε σε τρεις μόλις ημέρες δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών, φέτος μεταφέρεται στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Σε ένα χώρο πολύ πιο κατάλληλο και με όλες τις τεχνικές προδιαγραφές, έτοιμο να φιλοξενήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους φίλους του burger, μικρούς και μεγάλους!

Για τέσσερις ημέρες, στις 18, 19, 20 και 21 Μαΐου, τα μεγαλύτερα burger house της πόλης (Barbeque Franklyn Smokehouse, Beerger, Bronx Burgers, Brooklyn: The Taste Factory, Bullseye, Diver, Goody’s Burger House, Hot Hot Burger Bar, Juicy Grill, King’s Point Burger Bar, Λόρδος Burgers, Mikaello, Monster Burgers, ΜΠΑΡ ΜΠΕΕ ΚΙΟΥ, Q Burgers) θα σερβίρουν λαχταριστά πιάτα με μπιφτεκόψωμα σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς.

Παράλληλα: happenings, θεματικά περίπτερα, live, dj set ραδιοφωνικών παραγωγών και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Στο μεγάλο stage της εκδήλωσης θα εμφανιστούν επίσης οι: Dub Pistols / Tonis Sfinos / Εισβολέας & DJ Strider / Μιθριδάτης / Wedding Singers / Βιετνάμ / Idra Kayne / Jaguar Bombs / Polkar / Cayetano (DJ set) / Swingin’ Cats / Broken Radio / Μπάντα Ταπί.

Τα εισιτήρια ξεκινούν απο 2,5 ευρώ και μπορείτε να τα προμηθευτείτε απο το viva.gr.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης