Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή
22/08/2017 | 06:30 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Κράττει” σ΄ όλο τον αμερικανικό στόλο μετά από τις δύο συγκρούσεις αντιτορπιλικών!

Δύο συγκρούσεις πολεμικών πλοίων με δεξαμενόπλοια ,με πολλούς νεκρούς είναι θέμα μεγάλο για ένα ναυτικό όπως το αμερικανικό. Είναι μάλλον λογικό ότι αποφασίστηκαν δραστικά μέτρα. Όπως γράφει το Foreign Policy ,o  John Richardson, επικεφαλής  ναυτικών επιχειρήσεων, δήλωσε ότι η σύγκρουση της Κυριακής του USS John S. McCain με το  δεξαμενόπλοιο κοντά στη Σιγκαπούρη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.Η σύγκρουση ήρθε να προστεθεί στο δυστήχημα το  USS Fitzgerald που είχε συγκρουστεί με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κοντά στην Ιαπωνία. Επτά ναύτες σκοτώθηκαν σ΄ εκείνη  τη σύγκρουση. Τώρα 10 ναύτες αγνοούνται.

Αποτέλεσμα αυτών των γεγονότων είναι να έχει διαταχθεί “κράττει” σ΄ όλο τον αμερικανικό στόλο, σ΄ όλο το κόσμο! Σύμφωνα με τον επικεφαλής ναυτικών επιχειρήσεων είναι απαραίτητο να γίνει μια ενδελεχής έρευνα για τους παράγοντες που οδήγησαν σ΄ αυτά τα γεγονότα”.

Η απόφαση προέρχεται από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τ.Ματίς,ο οποίος και το ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν σε ταξίδι στο εξωτερικό. Ο Ματίς είπε ότι η έρευνα δεν θα περιοριστεί μόνο στον 7ο Στόλο όπου ανήκει το McCain, αλλά σ΄ ολόκληρο το ναυτικό.

Δεδομένης της έκτασης των ζημιών από τις συγκρούσεις, το McCain και το Fitzgerald θα είναι εκτός λειτουργίας για μήνες. Την περασμένη εβδομάδα, το Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι τιμωρεί τον κυβερνήτη του Fitzgerald και άλλους δύο ανώτερους αξιωματικούς ,απαλάσσοντάς τους από τα καθήκοντά τους.

Πολλά ακούγονται και γράφονται. Κάποιοι αποδίδουν τα συμβάντα στις περικοπές των αμυντικών δαπανών που είχαν ως αποτέλεσμα περικοπές στην εκπαίδευση του προσωπικού,ακόμη και στη συντήρηση.

Ο 7ος αμερικανικός στόλος βασίζεται στα αντιτορπιλικά,ειδικά τώρα που μια κρίση με τη Βόρεια Κορέα δεν είναι απίθανη. Και τα δύο αντιτορπιλικά που ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις και θα μείνουν εκτός υπηρεσίας για μήνες είναι εξοπλισμένα με το σύστημα Aegis . Το  αμερικανικό Ναυτικό έχει περίπου 36 τέτοια πλοία  που πλέουν  στην περιοχή του Ειρηνικού.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης