Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πολιτική Πρώτη Γραμμή
20/03/2017 | 06:15 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Κομματικά “παιχνίδια” με 3 Στρατηγούς! Τι σκέφτονται σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Κομματικά

Τα ονόματα τριών Στρατηγών πρώην Αρχηγών άρχισαν να εμπλέκονται σε πολιτικά και κομματικά σενάρια. Να ξεκινήσουμε με τον Επίτιμο Α/ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Γράψα. Σύμφωνα με σχόλιο που δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή της Κυριακής, το όνομα του Στρατηγού Γράψα συζητιέται εντός ΣΥΡΙΖΑ ως ένα πρόσωπο που θα μπορούσε να αναλάβει ηγετικό ρόλο στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που επίσης πολύ συζητείται τελευταία. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος φαίνεται ότι έχει “ρίξει” αυτό το όνομα στο τραπέζι, αν τελικά αποφασιστεί η δημιουργία αυτού του οργάνου.

Τι θα κάνει ο Στρατηγός Γράψας αν του προταθεί; Προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να υποθέσει τι θα απαντήσει ο Στρατηγός. Η εμπειρία του από τους πολιτικούς δεν είναι σίγουρα ευχάριστη. Το 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή με ΥΕΘΑ τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον αποστράτευσαν, γιατί όπως έχει γραφτεί και δεν έχει διαψευστεί, ο Δ. Γράψας …παραήταν “άγριος” στα ελληνοτουρκικά.

Στην άλλη πλευρά, στην ΝΔ, επικρατεί στο χώρο της Εθνικής Άμυνας κατάσταση…χαοτική! Αυτά που διαρρέουν διαφορετικές πηγές σε δημοσιογράφους δεν μπορεί να συμβαίνουν όλα μαζί. Πιο σωστά, δεν μπορούν να συμβούν όσα έχουν στο μυαλό τους στο Μοσχάτο.

Η νέα εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου έγραψε ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να κάνει δελεαστική πρόταση στον Επίτιμο Α/ΓΕΣ και πρώην ΥΕΘΑ Στρατηγό Φραγκούλη Φράγκο. Δεν είναι η πρώτη φορά που η πληροφορία αυτή φθάνει σε δημοσιογράφους από τη ΝΔ. Γιατί οι δημοσιογράφοι δεν γράφουνα από το “κεφάλι” τους -τις περισσότερες φορές- όσα γράφουν. Δεν είναι παράλογο η ΝΔ να θέλει να εντάξει στις γραμμές της τον Φ.Φράγκο που έχει “προσωπικό ρεύμα”.

Την ίδια στιγμή όμως υπάρχει πληροφόρηση για συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο ταξίδι του στις Βρυξέλλες, με τον πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ Μ.Κωσταράκο. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Μητσοτάκης ενθουσιάστηκε από τον Κωσταράκο. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, αφού το επικοινωνιακό χάρισμα που έχει ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ με τους πολιτικούς είναι αναμφισβήτητο! Η θητεία του στην ΕΕ τελειώνει σ΄ένα χρόνο και αν συμπέσει με εκλογές η ΝΔ φαίνεται ότι το σκέφτεται σοβαρά, από τη στιγμή που ο Μητσοτάκης ενθουσιάστηκε.

Κάποιος βέβαια θα πρέπει να πει στη ΝΔ ότι Φράγκος καο Κωσταράκος μαζί δεν γίνεται! Θα πρέπει να διαλέξουν. Η επιλογή κατά τη γνώμη μας δεν είναι καθόλου δύσκολη. Αλλά δεν είναι δική μας δουλειά να την κάνουμε…Καλά ξεμπερδέματα στο Μοσχάτο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης