Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Κοιμήσου Κεμάλ” αλλά η Τουρκία πάει για μεγάλη αλλαγή!Οι αστυνομικίνες έβαλαν τις μαντήλες

Εδώ στην Ελλάδα έχουμε μια φράση μακάβρια όταν θέλουμε να επισημάνουμε ότι κάτι που κάνουμε θα ενοχλούσε πάρα πολύ κάποιον από τους νεκρούς προγόνους μας. “Θα ΄χει γυρίσει ανάποδα στον τάφο”, λέμε.Στην Τουρκία μπορούν να το πουν για τον ιδρυτή του κράτους τους τον Κεμάλ Ατατούρκ.

Η φωτογραφία είναι μια από τις πολλές αιτίες.Γυναίκα αστυνομικός με μαντήλα στο δρόμο! Κάτι τέτοιο ήταν πρωτάκουστο στην κεμαλική Τουρκία,η οποία σιγά,σιγά χάνεται.Προς το παρόν απομακρύνεται απ΄ όλες τις αρχές του Κεμάλ ο οποίος  οραματίστηκε ένα κοσμικό τουρκικό κράτος και το έκανε πραγματικότητα, κατάργησε το Χαλιφάτο,έκλεισε όλα τα ιδρύματα που βασίζονταν στο ισλαμικό κανονικό δίκαιο,εκσυγχρόνισε το νομικό οθωμανικό σύστημα και θέσπισε την πλήρη ισότητα των δύο φύλων και επέβαλλε την ευρωπαϊκή ενδυμασία και το λατινικό αλφάβητο.

Η φωτογραφία δείχνει ότι όλα αυτά πλέον είναι υπό αμφισβήτηση… “Κοιμήσου Κεμάλ αυτός ο κόσμος δεν θ΄αλλάξει ποτέ”,λέει το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι,αλλά η Τουρκία το πάει για μεγάλη αλλαγή…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης