Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Καμμένος προς Τουρκία: “Δεν θα ρωτήσω κανέναν για να πάω στα Ίμια! Είναι Ελλάδα”

Καμμένος προς Τουρκία:

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Antenna έκανε σαφές προς τη Τουρκία ότι δεν πρόκειται να ρωτήσει κανέναν για το που και πότε θα επισκέπτεται εδάφη της ελληνικής επικράτειας..

Τι είπε μεταξύ άλλων:

•Για την απόφασή του να πάει στα Ίμια : “Δεν είναι απόφαση,είναι υποχρέωση να πάω στα Ίμια και δεν θα ρωτήσω κανέναν γι΄ αυτό. Πάνω από το ελληνικό έδαφος ο ΥΕΘΑ είναι υποχρεωμένος να είναι παντού”.

•”Ήταν μια συνηθισμένη επισκεψη που θα συνεχίσει να γίνεται, είτε την ημέρα της επετείου,είτε οποιαδήποτε άλλη μέρα”.

•Για όσους άσκησαν κριτική για την πτήση στα Ίμια: “Είναι αυτοί που το 1996  μαζί με τον Πάγκαλο έλεγαν ότι τις σημαίες πρέπει να τις παίρνει ο αέρας.Όσο ζει ακόμη κι ένας από εμάς όπως μου  είπε ο διοικητής του Καστελόριζου οι σημαίες μας  θα είναι ψηλά.Αν νομίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση θα ΄χει την τύχη της κυβέρνησης Σημίτη κάνουν λάθος”.

•Για τις απειλητικές δηλώσεις Τούρκων βουλευτών: “Έχουμε ακούσει απίστευτα πράγματα από Τούρκους βουλευτές. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τέτοιες φωνές. Η Τουρκία οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο”.

•”Μέρα μεσημέρι είχα πάει με την Ολλανδέζα υπουργό Άμυνας στο Αγαθονήσι και στο Φαρμακονήσι. Οι Ευρωπαίοι είναι εδώ πλέον και βλέπουν τη συμπεριφορά των Τούρκων”.

•”Το θέμα της συμφωνίας για τους πρόσφυγες δεν αφορά μόνο τη Τουρκία. Έχει υπογράψει συμφωνίες  με την Ελλάδα,με την ΕΕ απ΄όπου πήρε το χαρτζιλίκι της -3 δις ευρώ- και με το ΝΑΤΟ. Τις απειλές αν τολμάει ο κ.Ερντογάν ας τα πει αύριο στη Μέρκελ ή στον κ. Τράμπ με τον οποίο ψάχνει επαφή”.

•”Εμείς δεν επιδιώκουε κανένα τσαμπουκά. Αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση αεροσκάφος παράνομο να μην αναχαιτίζεται”.

•Για το αξιόμαχο των ΕΔ: “Ο ναύαρχος Κουντουριώτης απελευθέρωσε τα νησιά του Αιγαίου μετά από τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση της πατρίδας μας. Τα στελέχη των ΕΔ υπερασπίζονται τα σπίτια τους,τις οικογένειές τους. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στο αξιόμαχο. Ας ανησυχεί η Τουρκία. Έχουν χάσει το 60% των πιλότων τους. Το μεγαλύτερο οπλικό σύστημα που  ΄χει η Ελλάδα είναι η ψυχή των ανθρώπων των ΕΔ”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης