Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική Πρώτη Γραμμή ΥΠΕΘΑ
12/01/2017 | 16:04 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Κέντρο βαρύτητας της χώρας το προσωπικό των ΕΔ”! Παυλόπουλος και Καμμένος στη ΣΕΘΑ

“Το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων αποτελεί το κέντρο βαρύτητας της Πατρίδας μα,είπε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στη Σχολή Εθνικής Άμυνας,έχοντας δίπλα του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε στις ευκαιρίες αλλά και στις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα λόγω της ιδιαίτερης γεωγραφικής και γεωπολιτικής της θέσης.

Τι είπε μεταξύ άλλων ο ΥΕΘΑ:

Η Ελλάδα είναι χώρα με πολιτική σταθερότητα, με έντονα τα στοιχεία της ανοιχτής κοινωνίας και των δημοκρατικών θεσμών. Η γεωπολιτική της θέση  στο σταυροδρόμι της Νοτιανατολικής Ευρώπης και του Ευξείνου Πόντου, των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, περιοχών μεγάλης στρατηγικής σημασίας αλλά και συνεχών ανακατατάξεων, καθώς και η μακρά πορεία της στο πλαίσιο της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενισχύει την γεωστρατηγική της σημασία, καθιστώντας την «κράτος πυλώνα» για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή.

Ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που μπορεί, ως μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να συνομιλεί ταυτόχρονα με το Ισραήλ και με τις χώρες του αραβικού κόσμου, να έχει άριστες σχέσεις με την Ευρώπη και με τη Μέση Ανατολή.

Ταυτόχρονα, όμως, αυτή η γεωπολιτική θέση της χώρας μας, επιφέρει και αρνητικές συνέπειες που ταλανίζουν την Ελλάδα, απτόμενες εθνικών θεμάτων και κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Διαχρονικά, η χώρα μας πορεύθηκε με πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και απαιτεί, κατά συνέπεια, όπως η Διεθνής Κοινότητα εφαρμόζει το Δίκαιο αυτό άνευ διακρίσεων και εκπτώσεων, έναντι και υπέρ όλων.

Παράλληλα, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μιας Ένωσης αρχών και δικαίου, διεκδικεί την πλήρη και μη επιλεκτική εφαρμογή των αρχών και κανόνων αυτών και στα εθνικά της θέματα, με την αποφασιστική αντίδραση στην πράξη έναντι ανιστόρητων διεκδικήσεων των γειτόνων μας, στην έξαρση του αλυτρωτισμού και στην κυνική αγνόηση βασικών αρχών της χάρτας των Ηνωμένων Εθνών και των Διεθνών Συμβάσεων και Συνθηκών.

Είναι δεδομένο δε, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας ως η δύναμη αποτροπής και προάσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας, συμβάλλουν παντοιοτρόπως στην ευημερία του ελληνικού λαού.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα οφείλει να αναπτύξει όλους εκείνους τους παράγοντες και να εφαρμόσει τις αναγκαίες πολιτικές, που θα επιτρέψουν να διατηρήσουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα και την πρόοδο του ελληνικού Έθνους, για τα επόμενα χρόνια. Και κάνω αυτή την επισήμανση για το Έθνος, διότι για όλους εμάς, η αρωγή και η υποστήριξη του Κυπριακού Ελληνισμού αποτελεί υψίστης σημασίας προτεραιότητα.

Σήμερα, ειδικά που το περιβάλλον ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής αντιμετωπίζει πληθώρα αλληλένδετων και διαδραστικών απειλών, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θεωρεί ότι το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων αποτελεί το κέντρο βαρύτητας της Πατρίδας μας.

Γι’ αυτό δίνουμε πάρα πολύ μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση και στην αξιοποίηση όλων των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι οικογένειές τους, ενισχύοντας το ηθικό τους ώστε να εκτελούν απρόσκοπτα την υψηλή τους αποστολή.

Το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα της πατρίδας μας είναι το προσωπικό μας, οι Αξιωματικοί, οι Υπαξιωματικοί, οι Στρατεύσιμοι, οι Εθνοφύλακες, αλλά και όλος ο μάχιμος ελληνικός λαός.

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω, ότι οι σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Άμυνας εκλαμβάνουν τη φοίτησή τους ως μία εθνική επένδυση και είμαι βέβαιος ότι θα ανταποδώσουν στην Πατρίδα, η οποία έχει μεγάλες προσδοκίες από αυτούς”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης