Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ιράν εναντίον ΗΠΑ για τη Συρία με την Τεχεράνη να προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο

Ιράν εναντίον ΗΠΑ για τη Συρία με την Τεχεράνη να προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο

Η πρώτη προτεραιότητα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Συρία είναι η συντριβή του Ισλαμικού Κράτους και έπειτα η σταθεροποίηση της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί κατηγόρησε τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι βοηθά τις “τρομοκρατικές” οργανώσεις στη Συρία, ζήτησε τη σύσταση “ανεξάρτητης επιτροπής” για τη φερόμενη χημική επίθεση στην Χαν Σεϊχούν και προειδοποίησε την Ουάσινγκτον ότι οι πυραυλικές επιθέσεις που γίνονται ως απάντηση κινδυνεύουν να κλιμακώσουν τον εξτρεμισμό στην περιοχή, σύμφωνα με ομιλία του χθες που μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Irib.

Με την συντριβή του Ισλαμικού Κράτους  και την εξάλειψη του αυτοανακηρυχθέντος «χαλιφάτου» θα εκριζωθεί ή τουλάχιστον θα μειωθεί μια απειλή που θέτει η τζιχαντιστική οργάνωση όχι μόνο ενάντια στις ΗΠΑ, αλλά και ενάντια «στην σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής», τόνισε ο Τίλερσον, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS και  θα μεταδοθεί σήμερα.

“Αυτός ο κύριος που ανέλαβε την εξουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες διατεινόταν ότι ήθελε να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, αλλά σήμερα, όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία γιόρτασαν μετά την αμερικανική επίθεση”, είπε ο Ροχανί χωρίς να κατονομάσει τον πρόεδρο Τραμπ.

Ο πρόεδρος Ροχανί δήλωσε ότι μετά την αμερικανική “επίθεση” εναντίον της Συρίας, το Ιράν οφείλει να “προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο. Δεν ξέρουμε τι ετοιμάζουν οι νέοι ηγέτες των ΗΠΑ για την περιοχή”, τόνισε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης