Υποστηριξε το militaire
Breaking News Διεθνή Πολιτική
29/08/2016 | 17:11 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Ιντσιρλίκ γιοκ αν αναγνωρίσεις την Γενοκτονία των Αρμενίων”!Τελεσίγραφο Άγκυρας σε Βερολίνο

Ωμός εκβιασμός της Τουρκίας στην Γερμανία! Ο ίδιος ο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου δήλωσε ότι για να δώσει η Άγκυρα άδεια σε γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν το Ιντσιρλίκ,θα πρέπει το Βερολίνο να πάρει πίσω την απόφαση αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων!

Θα το καταπιεί κι αυτό η Μέρκελ;Είναι περίπου βέβαιο!

Ο Τσαβούσογλου που χθες ήταν στη Κρήτη καλεσμένος του δικού μας ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά όταν ρωτήθηκε για την άδεια που έχουν ζητήσει Γερμανοί βουλευτές για να επισκεφθούν του Ιντσιρλίκ απάντησε:

“Θα εξαρτηθεί από τα βήματα που θα κάνει η Γερμανία. Αν κάνουν τα απαραίτητα βήματα, τότε θα καταστήσουμε αυτή την επίσκεψη δυνατή”, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα, όταν ερωτήθηκε αν θα επιτραπεί στους γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν στη βάση.

“Δυστυχώς όμως πρέπει να πω ότι δεν μπορεί να επιτραπεί αυτή η επίσκεψη σ’ αυτούς που ανακατεύονται και χειραγωγούν την ιστορία μας με άδικο τρόπο”, δήλωσε αναφερόμενος στην απόφαση για την αρμενική γενοκτονία.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών διευκρίνισαν πως, λέγοντας “απαραίτητα βήματα”, ο τούρκος υπουργός εννοεί να αποστασιοποιηθεί η γερμανική κυβέρνηση από την απόφαση του κοινοβουλίου και να καταστήσει σαφές ότι δεν την υποστηρίζει”.

Γιατί λέμε ότι η Μέρκελ θα κάνει πάλι πίσω; Ο γερμανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ, ο οποίος μόλις επέστρεψε στη Γερμανία από επίσκεψη στην Άγκυρα, δήλωσε νωρίτερα στον ραδιοσταθμό Suedwestrundfunk ότι οι δύο χώρες έκαναν πρόοδο στην επίλυση της διένεξης σχετικά με το Ίντσιρλικ.

 Νωρίτερα ο  Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης αναμένει ότι η Τουρκία θα τηρήσει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών ακόμα και αν δεν χορηγηθεί βίζα στους Τούρκους πολίτες, όπως δήλωσε στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Το θέμα της συμφωνίας για τους πρόσφυγες πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά, σημείωσε ο κ. Χαν. Η Τουρκία έχει όφελος από τη συμφωνία όπως και η Ευρωπαϊκή Ενωση. H Τουρκία ασφαλώς δεν θα ήθελε να να παραιτηθεί του σοβαρού ποσού των 2,7 δισ. ευρώ για τη φροντίδα των προσφύγων, τόνισε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει επανειλημμένα απειλήσει να καταγγείλει τη συμφωνία του Μαρτίου με την ΕΕ, στην περίπτωση κατά την οποία η Ευρώπη δεν άρει τον Οκτώβριο την υποχρέωση βίζας σε Τούρκους πολίτες οι οποίοι, ταξιδεύουν στην Ευρώπη.

Η Γερμανία έχει στο Ιντσιρλίκ έξι Torndado.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης