Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
19/04/2017 | 18:36
Militaire News

Θα πάρουν σύνταξη οι χήρες των νεκρών του ΧΙΟΥΙ κ.Κατρούγκαλε;

Θα πάρουν σύνταξη οι χήρες των νεκρών του ΧΙΟΥΙ κ.Κατρούγκαλε;

Τα όσα απαράδεκτα προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου για τις συντάξεις σε χήρες νεκρών στελεχών των ΕΔ, γίνονται τραγικά επίκαιρα μετά από τη τραγωδία με το ελικόπτερο ΧΙΟΥΙ! Σύμφωνα μ΄ όσα προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου οι χήρες των τεσσάρων στρατιωτικών θα πάρουν σύνταξη …για τρία χρόνια!!!

Διαβάστε τα απαράδεκτα που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου ,όπως τα ΄χει αναλύσει η ΠΟΕΣ η οποία έχει προαναγγείλει δικαστικό αγώνα για την κάταρριψή τους

Σε ανακοίνωσή της ΠΟΕΣ επισημαίνεται:

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του ν. 4387/2016, σε περίπτωση θανάτου συνταξιούχου ή ασφαλισμένου, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει το χρόνο ασφάλισης που απαιτείται για τη συνταξιοδότησή του εξ ιδίου δικαιώματος ή ανικανότητας, δικαιούνται σύνταξη τα παρακάτω μέλη της οικογένειάς του:

Α. Ο επιζών σύζυγος, εφόσον έχει συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας του κατά το χρόνο θανάτου του συνταξιούχου ή ασφαλισμένου. Σε περίπτωση που ο θάνατος έχει συμβεί προτού συμπληρωθεί το 55ο έτος ηλικίας του επιζώντος συζύγου τότε καταβάλλεται σε αυτόν σύνταξη για διάρκεια τριών (3) ετών. Εάν ο δικαιούχος συμπληρώνει το 55ο έτος της ηλικίας του κατά τη διάρκεια λήψης της σύνταξης, η καταβολή της διακόπτεται με τη συμπλήρωση της τριετίας και άρχεται εκ νέου με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας του. Οι ανωτέρω περιορισμοί δεν εφαρμόζονται εφόσον και για όσο χρόνο ο επιζών σύζυγος, κατά τον ως άνω χρόνο, έχει τέκνο ή τέκνα που υπάγονται στην παράγραφο 1Β του παρόντος ή είναι ανίκανος για την άσκηση κάθε βιοποριστικής εργασίας κατά ποσοστό 67% και άνω».

Η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι, ειδικά για τους στρατιωτικούς, η ανωτέρω νομοθετική πρόβλεψη, τροποποιώντας επί τα χείρω το μέχρι σήμερα υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς, προφανώς υιοθετήθηκε από αβλεψία και χρήζει διορθώσεως, καθώς δε λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες επικινδυνότητας του επαγγέλματος των στρατιωτικών, πλήττοντας ευθέως τους ιδίους και τις οικογένειές τους. Για το λόγο αυτό, πέραν των όποιων «πιέσεων» ασκεί στο Υπουργείο Εργασίας, προτίθεται να εξαντλήσει όλα τα δικονομικά μέσα που έχει στη διάθεσή της για την ανατροπή της ανωτέρω ρύθμισης.

Κατόπιν τούτου, παρακαλούνται τυχόν επιζώντες σύζυγοι συναδέλφων μας στρατιωτικών, στους οποίους αφορά η εν λόγω ρύθμιση, να επικοινωνήσουν, εφόσον το επιθυμούν, άμεσα, λόγω αυστηρών δικονομικών προθεσμιών, με την Ομοσπονδία μας για συντονισμό των περαιτέρω ενεργειών μας…..

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης