Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
08/12/2017 | 06:40 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

“Θα μας φέρουν τη Συνθήκη των Σεβρών όπως είπε ο Καμμένος”! Τουρκική υστερία με Λωζάνη

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Πολλά και ποικίλα τα σχόλια του τουρκικού Τύπου για την επίσκεψη του σουλτάνου και όλα όσα λέχθηκαν στις συναντήσεις με τον Έλληνα ομόλογό του και τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.
Επιλέξαμε να αναδημοσιεύσουμε  μεγάλο μέρος του σχολίου  της  Müyesser Yıldız που δημοσιεύτηκε στην  Ιστοσελίδα Odatv, το οποίο είναι ενδεικτικό για τις απόψεις που επικρατούν σε μερίδα γειτόνων μας.
“Ποιοι είναι αντίθετοι στην Συνθήκη της Λοζάννης;”
Πρώτα απ΄όλους οι ΗΠΑ…. Με το σχέδιο της Μεγάλης Μέσης Ανατολής (ΒΟΡ)  θέλει ξεκάθαρα να αναβιώσει τη Συνθήκη των Σεβρών , παρ’ όλον ότι  δεν πολεμά  φανερά  τη Λοζάννη.  Αυτός είναι ο λόγος, άλλωστε που αντιμετώπισε με ενθουσιασμό τον διορισμό μη Τούρκων υπηκόων στο Πατριαρχείο Φαναρίου που είναι ένα τουρκικό ίδρυμα, χαρακτηρίζοντας την απόφαση “μια πρωτιά στην 80χρονη Ιστορία της χώρας”.
Αντιτίθεται και η Ε.Ε. Είπαν ξεκάθαρα  “πέρασε η μόδα της”. Στα πλαίσια της έναρξης των  ενταξιακών διαπραγματεύσεων έθεσαν τον όρο της παραίτησης της Τουρκίας  από διεθνείς συνθήκες , στις οποίες δεν μετέχει η Ε.Ε. Είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για την Λοζάνη.
Αντιτίθεται επίσης ο Μπαρζανί και ο αρχιτρομοκράτης Οτζαλάν. Ο Μπαρζανί υποστήριξε ότι η Λοζάνη παρεμποδίζει την ίδρυση του Κουρδιστάν. Ο αρχιτρομοκράτης είπε ότι  “το Κουρδικό πρόβλημα δεν λύνεται με την Λοζάνη”.
Οι κονδυλοφόροι του FETO υποστήριξαν κατά διαστήματα ότι “δεν μπορεί να εξεταστούν ζητήματα εκατό χρόνων στα πλαίσια της Λοζάνης¨ συμπεριλαμβανομένης και της λασπολογίας της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
Και η Ελλάδα… Δεν αναγνωρίζει την Λοζάνη ούτε στο Αιγαίο, ούτε στο ζήτημα της οικουμενικότητας του Πατριαρχείου, ούτε στο θέμα της Θεολογικής Σχολής, ούτε στα μειονοτικά δικαιώματα, ούτε στην Ίμβρο και την Τένεδο…
Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά; Επειδή ο Ερντογάν πήγε στην Ελλάδα και μίλησε για την επικαιροποίηση της Λοζάνης. Μόνο για αυτό;
Είπε ότι “πρέπει να απαλλαγούμε από την πρόκληση του λαού με ξεσπάσματα του Τύπου για μερικά νησιά”…
Δήλωσε “ότι υπάρχουν κάποιες διατάξεις που ενοχλούν και την Ελλάδα, τις οποίες πρέπει να καθίσουμε και να συζητήσουμε..
Ανέφερε ότι πρέπει να ξεπεραστεί η σκοτούρα της υφαλοκρηπίδας…
Για την απόφαση της Βουλής που θεωρεί casus belli την μονομερή επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων από 6 σε 12 μίλια είπε:”Ας αφήσουμε τους τεχνοκράτες μας να εργαστούν για αυτό με τον καλύτερο τρόπο και να το ξεπεράσουμε…
Για τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου τόνισε “δυστυχώς συμβαίνουν μερικές φορές. Οι πιλότοι είναι νέοι. Οι διοικητές τους συστήνουν  να μην κάνουν τέτοιες επιχειρήσεις. Αυτό επαναλαμβάνουμε διαρκώς κι εμείς….”
Ανοίξτε και διαβάστε: Όλα αυτά είναι κεφάλαια που θέτουν μπροστά στην Τουρκία οι ΗΠΑ και η Ε.Ε.
Το Αιγαίο  έχει μετατραπεί σε ελληνική λίμνη , το ελληνικό Κοινοβούλιο  πήρε αποφάσεις για την Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ελλήνων, των Ποντίων. Στήθηκαν  σε όλη την Ελλάδα αγάλματα της δήθεν Γενοκτονίας. Ο υπουργός άμυνας τους  χαρακτήρισε σφαγέα τον Κεμάλ τον περασμένο Μάη. Ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο χαρακτηρίζεται κατοχικός. Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλες χώρες χώρισαν σε οικόπεδα την Μεσόγειο, Οι ομοεθνείς μας στην Δ.Θράκη στερούνται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους.  Τους απαγορεύτηκε ακόμα και ν αυτοαποκαλούνται Τούρκοι. Για όλα αυτά ο Ερντογάν είπε: “Οι  αρνητικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας ανήκουν στην Ιστορία”.
Όπως φαίνεται ο Ερντογάν δεν αναφέρθηκε σε βασικά ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων το Κυπριακό και τον ευρωπαϊκό στρατό. Αλλά σε αυτά αναφέρθηκαν ο μεν Τσίπρας στο Κυπριακό ο δε Τσαβούσογλου στον ευρωπαϊκό στρατό.
Οι θέσεις της Ελλάδας στο Κυπριακό είναι γνωστές… Εάν αναρωτηθείτε τι είναι αυτός ο ευρωπαϊκός στρατός ακούστε. Πριν από χρόνια αποφασίστηκε η συνεργασία ΝΑΤΟ-Ε.Ε σε θέματα ασφάλειας.  Ο κοινός στρατός που α σχηματιστεί θα υπηρετεί σε κρίσιμες περιοχές. Η Τουρκία επειδή δεν είναι μέλος της Ε.Ε. δεν μετέχει στον μηχανισμό λήψης αποφάσεων. Η Τουρκία ως μέλος του ΝΑΤΟ  άσκησε βέτο στην συμμετοχή της ελληνοκυπριακής πλευράς σε αυτό τον μηχανισμό. Έκτοτε οι ΗΠΑ και η Ε.Ε ζητούν από την Τουρκία να άρει το βέτο στην ένταξη της  Ελληνοκυπριακής πλευράς στο ΝΑΤΟ.
Τι σύμπτωση: Δυο μέρες πριν έγινε η σύνοδος υπουργών των εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ Stoltenberg δήλωσε :”στόχος μας να εγκριθεί ένα πακέτο για μια νέα συνεργασία ΝΑΤΟ-Ε.Ε”.
Ο υπουργός εξωτερικών μας  Τσαβούσογλου δήλωσε ότι θα στηρίξει τη συνεργασία αυτή.
Έξι μέρες πριν  σε σχόλιο μου ,αναφερόμενη στην δίκη του Ζαράμπ  και την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ελλάδα εξέφρασα την ανησυχία μου μήπως γίνουν και άλλες παραχωρήσεις στην Ελλάδα και υπενθύμισα αυτά που έκανε κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα, 15 χρόνια πριν όταν ήταν ακόμα πρόεδρος του Κόμματος .
Τότε είχε μιλήσει με τέτοιο τρόπο που ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε χαρούμενος “για πρώτη φορά εδώ και χρόνια δεν συναντήσαμε έναν Αττίλα”.
Φυσικά δεν περίμενα να γίνει Αττίλας. Νόμιζα ότι θα κάνει κάποιο άνοιγμα για την Κύπρο ή την Θεολογική Σχολή.
Αλλά δυστυχώς έφτασε μέχρι την επικαιροποίηση της Λοζάνης. Τι να πω δεν περίμενα κάτι τέτοιο.
Τι σημαίνει η επικαιροποίηση της Λοζάνης;
Μην κοιτάζετε τα κροκοδείλια δάκρυα των Ελλήνων , για τα δήθεν  “ανησυχητικά λόγια” του Ερντογάν και ότι  “η Λοζάνη είναι ένας αδιαπραγμάτευτος θεμέλιος λίθος”.
Όταν τον περασμένο χρόνο ο Ερντογάν αναφέρθηκε ξανά στο θέμα αυτό, ο υπουργός  άμυνας Πάνος Καμμένος απάντησε “εάν δεν θέλετε την Λοζάνη θα επιστρέψουμε στην συνθήκη των Σεβρών”΄
Αυτό ακριβώς σημαίνει η επικαιροποίηση….”
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης