Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΑ
21/11/2017 | 06:35 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Η Boeing θα παρουσιάσει την πρόταση για F-16 και F-15 την ερχόμενη εβδομάδα! Τι σημαίνει αυτό

Η Boeing θα παρουσιάσει την πρόταση για F-16 και F-15 την ερχόμενη εβδομάδα! Τι σημαίνει αυτό

Η αποκάλυψη των επιστολών της Boeing για τον εκσυγχρονισμό των F-16 και τα F-15, προς τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, από το Militaire.gr ,έχουν προκαλέσει μεγάλη συζήτηση κι ένα ερώτημα: θα εξεταστεί η πρόταση της Boeing που τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο δείχνει ενδιαφέρουσα;

Η απάντηση με βάση τις πληροφορίες που έχει το Militaire.gr  είναι πως ναι. Υπήρξε ήδη ανταπόκριση από την ελληνική πλευρά και η επαφή με την Boeing θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Οι επαφές που θα ΄χουν θα ‘ναι σε υψηλότατο επίπεδο.

Τι θα πρέπει να εξηγήσει η Boeing;

Πως θα μπορέσει να κάνει τον εκσυγχρονισμό 123 κι όχι 85 F-16 τηρώντας το ανώτατο όριο κόστους που έχει θέσει η κυβέρνηση.Δηλαδή 1,1 δις δολάρια.

Προκαλεί καθυστέρηση η “σφήνα” της Boeing; Έτσι όπως είναι η κατάσταση όχι. Κι αυτό γιατί η απάντηση των αμερικανών για το κόστος της υπάρχουσας προσφοράς αναμένεται πλέον στις 13 Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε υπάρχει χρόνος για να ενημερωθεί το ΥΠΕΘΑ για την προσφορά της Boeing και να αποφασίσει αν θα την εξετάσει σε δεύτερο επίπεδο.

Πολλοί ανησυχούν μήπως όλα αυτά οδηγήσουν στην ματαίωση του εκσυγχρονισμού των F-16. Ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών θα γίνει, είναι η δική μας εκτίμηση,αλλά με μικρές καθυστερήσεις που επιβάλλονται από τα οικονομικά δεδομένα.Τα οποία είναι και γνωστά και “ανελαστικά”.

Την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου αναμένεται ομάδα Αμερικανών οι οποίοι θα συζητήσουν με την ελληνική πλευρά για τις διαπραγματεύσεις που γίνονται για την συμφωνία του εκσυγχρονισμού.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης