Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άποψη Πρώτη Γραμμή ΤΟΥΡΚΙΑ
25/02/2017 | 06:57 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Η φωτό απάντηση στους Τούρκους για τα περί “ελληνικής δειλίας” και το “ριμέϊκ” των Ιμίων

Η φωτό απάντηση στους Τούρκους για τα περί

Διαβάζοντας τις διαρροές του τουρκικού Γενικού Επιτελείου προς τις εφημερίδες της γειτονικής χώρας ,μέσω των οποίων το καθεστώς Ερντογάν και ο Αρχηγός του, Χ.Ακάρ, μας κατηγόρησαν …για δειλία, θυμηθήκαμε αμέσως αυτή τη φωτογραφία! Είναι Τούρκος στρατιώτης που έχει αφοπλιστεί από πολίτες υποστηρικτές του Ερντογάν κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος! Αυτή είναι η φωτογραφία που αποτυπώνει απόλυτα το φόβο και καλά θα κάνουν να τη δουν καλά εκεί στην Άγκυρα. Υπάρχει πλήθος τέτοιων φωτογραφιών από εκείνες τις ημέρες. Ο Ερντογάν εξευτέλισε τον ίδιο του το στρατό και ο αρχηγός Ακάρ το δέχτηκε χωρίς να βγάλει τσιμουδιά! Κι αυτό δειλία είναι…

Είχαμε γράψει τότε ότι δεν υπήρχε περίπτωση Έλληνας στρατιώτης να δεχόταν τέτοια αντιμετώπιση από οποινδήποτε. Κι αν κάποιοι πουν ότι ήταν δικαιολογημένη η οργή των πολιτών που στα πρόσωπα των Τούρκων στρατιωτών “έβλεπαν” τους πραξικοπηματίες, θα απαντήσουμε ότι είναι δεκτή η άποψη,αλλά θα επιμείνουμε ότι Έλληνας στρατιώτης δεν θα παρουσίαζε ποτέ αυτή την εικόνα σε οποιεσδήποτε συνθήκες.Δεν θα σήκωνε ΠΟΤΕ όπλο εναντίον πολίτη έτσι κι αλλιώς. 

Δειλία είναι επίσης να σκοτώνεις από πρόθεση ή από το φόβο σου τον συνάδελφό σου πιλότο μ΄ ένα άνανδρο,αντιεπαγγελματικό και τελικά φονικό ελιγμό. Αυτό έκανε ο Τούρκος πιλότος Χαλί Ιμπραήμ ,όταν έστρεψε το αεροσκάφος του εναντίον του F-16 του Κώστα Ηλιάκη. Αν το έκανε από το φόβο του όπως λένε, δεν απαλάσσεται από το έγκλημα. Απλά στις κατηγορίες θα πρέπει να προστεθεί και η δειλία.

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να απαξιώσουμε τον τουρκικό στρατό. Είναι μεγάλος σε αριθμό και αναγκαστικά “μπαρουτοκαπνισμένος”. Τόσα χρόνια πολεμά εναντίον των Κούρδων, άσχετα αν όλο και συχνότερα ο πόλεμος που διεξάγει είναι βρώμικος και μακρυά από οποιοδήποτε “κώδικα τιμής πεδίου μάχης”. Να χρησιμοποιείς χημικά κατά αμάχων όπως έκανε τη δεκαετία του 80 ή να “ξεθεμελιώνεις” χωριά όπως κάνει σήμερα δεν είναι…για παράσημο. Δειλία είναι κι αυτό…

Το καθεστώς Ερντογάν θα πρέπει να καταλάβει ότι μετά από τα Ίμια κάτι μάθαμε… Το πρώτο μάθημα είναι ότι δεν “τσιμπάμε” εύκολα. Η Άγκυρα θα πρέπει να καταλάβει ότι με κάμερες,φωτογραφίες και ψευδείς ειδήσεις δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα. Σίγουρα δεν πρόκειται να πάρει ούτε πέτρα απ΄ όσα φαντασιώνεται ότι δήθεν της ανήκουν. Είναι αλήθεια ότι μπορεί να “ανεβάσει” σε κάποια από τις χιλιάδες βραχονησίδες,νησίδες και νησάκια του Αιγαίου στρατιώτες της και να …βγάλει φωτογραφίες και τηλεοπτικά πλάνα. Δεν έχει παρά να το δοκιμάσει, για να διαπιστώσει αν μετά θα ΄χουν το λόγο οι ….σκηνοθέτες ή κάποιοι άλλοι. Το …ριμέϊκ των Ιμίων που φιλοδοξεί να “γυρίσει” ο κ.Ερντογάν μπορεί να του κρύβει πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η φωτογραφία του στρατιώτη τους στη γέφυρα του Βοσπόρου λίγες ώρες μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος είναι η καλύτερη απάντηση στις “διαρροές περί δειλίας”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης