Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΣΤΡΑΤΟΣ
22/02/2017 | 06:45 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Η Υπηρεσία Στρατιωτικών Πληροφοριών και τα ανίκητα ταμπού

Η Υπηρεσία Στρατιωτικών Πληροφοριών και τα ανίκητα ταμπού

Η ημερίδα που έγινε στην Σχολή Ευελπίδων με θέμα “Ο Πόλεμος στον 21ο Αιώνα” είχε ενδιαφέρον και μία κοινή διαπίστωση από τους περισσότερους ομιλητές: οι πληροφορίες είναι το Α και το Ω των επιχειρήσεων.Το θέμα όμως είναι να μην μένουμε στις διαπιστώσεις.

Εδώ και δυο χρόνια ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει εκφράσει δημόσια την άποψή του ακόμη και για ίδρυση Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Και πάντως σίγουρα την ενδυνάμωση αυτού του τομέα.

Το ΓΕΣ προσπάθησε να “τρέξει” το πρόγραμμα αναβάθμισης των υπηρεσιών πληροφοριών αλλά όπως γίνεται σ΄ αυτές τις περιπτώσεις τα ταμπού είναι πολλά και συχνά ανίκητα. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να γίνει κατανοητό ότι ένας καλός,χρήσιμος και αποτελεσματικός αξιωματικός που ασχολείται στις πληροφορίες δεν είναι ανάγκη να αποδείξει την χρησιμότητά του και ως διοικητής τάγματος στον Έβρο. Δεν χαλάς ένα “δίκτυο πληροφοριών” μόνο και μόνο για να τηρηθούν κατά γράμμα τα προβλεπόμενα. Τουλάχιστον στις σύγχρονες εποχές και στους μοντέρνους στρατούς.

Τελικά μετά κόπων και βασάνων ο προηγούμενος Α/ΓΕΣ Βασίλης Τελλίδης είχε καταφέρει να “υποτάξει” τις αντιδράσεις και να παρουσιάσει ένα σχέδιο για να ξεπεραστούν τέτοιου είδους προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής θέλει να επανεξετάσει το ζήτημα από μηδενική βάση. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αν πρόκειται να δούμε κάποιο βελτιωμένο σχέδιο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης