Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΘΡΑΚΗ
23/09/2017 | 06:00 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Η “Τουρκική Ένωση Ξάνθης” μας κάνει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Η

Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης φόρεσε το μανδύα του…θύματος  και με ανακοίνωσή της εκφράζει την απογοήτευσή της για την απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης,μέσω της οποίας θα επεδίωκε τη νομιμοποίησή της. Σ΄ ένα σημείο της ανακοίνωσής της η ΤΕΞ υποστηρίζει ότι “με θλίψη παρατηρούμε πως και εντός της βουλής και στην κοινή γνώμη σχηματίστηκε ένα περιβάλλον ενάντια στη μειονότητα”. Δεν τα ξέρουν καλά τα πράγματα στην ΤΕΞ και σ΄ όσους την στηρίζουν με κάθε τρόπο.

Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτελείται από Έλληνες πολίτες που έχουν το δικό τους θρήσκευμα το οποίο είναι απολύτως σεβαστό . Πρόβλημα υπάρχει με τους λίγους που επιχειρούν με δόλιο τρόπο να “βαφτίσουν” όλους τους μουσουλμάνους Τούρκους, με το ζόρι. Γι΄ αυτούς ναι υπάρχει όπως είναι λογικό αρνητική διάθεση από τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Ίσως κάποιοι που έχουν ανάγκη να πάρουν πιστοποιητικό “Ευρωπαίου” να μην θέλουν να δουν την πραγματικότητα, αλλά στη Θράκη παίζεται τουρκικό παιχνίδι και τα ελληνικά κόμματα δυστυχώς το ΄χουν αφήσει να εξελίσσεται σχεδόν ανενόχλητα.

Η ανακοίνωση της ΤΕΞ που μας κάνει και μαθήματα σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων!!! Ίσως θα προτιμούν τη “δημοκρατία Ερντογάν”:

Η εφαρμογή των αποφάσεων του EΔΑΔ αποτελεί προϋπόθεση για τη δημοκρατία το δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Επιθυμούμε να τονίσουμε την απογοήτευση που προκάλεσε η απόσυρση στην ελληνική βουλή της τροπολογίας που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ). Εκτιμούμε πως αυτή η υποχρέωση σε απόσυρση της τροπολογίας αυτής είναι μια απώλεια για τη δημοκρατία της χώρας μας.

Για μια ακόμη φορά είδαμε πως η αντίδραση μιας σειράς από κόμματα και ΜΜΕ  ενάντια στην τροπολογία που επέτρεπε την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την Τουρκική Ένωση Ξάνθης και για άλλους συλλόγους, ζημίωσε την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ξύπνησαν για μια ακόμη φορά τα ανακλαστικά με αντιμειονοτικές και ρατσιστικές δηλώσεις, ενώ με θλίψη παρατηρούμε πως και εντός της βουλής και στην κοινή γνώμη σχηματίστηκε ένα περιβάλλον ενάντια στη μειονότητα.Οι κύκλοι αυτοί οι οποίοι δεν θέλουν να δουν πως οι πολίτες της μειονότητας στην Δυτική Θράκη αποτελούν υπόδειγμα πίστης προς την χώρα, βλάπτουν την χώρα και την δημοκρατία.

Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης (ΤΕΞ) που δικαιώθηκε πριν από 10 χρόνια στο ΕΔΑΔ, ακόμα περιμένει την εφαρμογή κίνηση της απόφασης.

Δεν πρέπει να ξεχνιέται πως η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, της Ευρωπαϊκής Συνθήκης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και των αποφάσεων του ΕΔΑΔ είναι υποχρεωτική. Γι’ αυτό το λόγο η χώρα μας η Ελλάδα που δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, προειδοποιήθηκε και πάλι από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την καλούμε να αλλάξει αυτή τη νοοτροπία που την καθιστά “χώρα που δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ”.

Επιθυμούμε ως ΤΕΞ να υπενθυμίσουμε πως μέσα στα 10 περίπου χρόνια που πέρασαν από την δικαίωση του συλλόγου μας στο ΕΔΑΔ στις 27 Μαρτίου 2008, διαμέσου του δικηγόρου μας έγιναν όλες οι απαραίτητες εργασίες μέσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στο ΕΔΑΔ.

Mε αυτή την αφορμή τονίζουμε την προσδοκία μας –όπως ανέφερε και ο υπουργός- η τροπολογία να επανέλθει στην γενική συνέλευση, να γίνουν τα δέοντα στα πλαίσια του σεβασμού στην δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα και να υπερψηφιστεί η τροπολογία που θα διασφαλίσει την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης