Υποστηριξε το militaire
Breaking News Αμυντική Βιομηχανία Πρώτη Γραμμή
30/05/2017 | 12:52 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Η Τουρκία χάνει 2 δις από τη συμφωνία που υπέγραψε ο Τραμπ με τη Σαουδική Αραβία

Η Τουρκία χάνει 2 δις από τη συμφωνία που υπέγραψε ο Τραμπ με τη Σαουδική Αραβία
Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Οι βιομηχανίες όπλων επιβιώνουν και αυξάνουν τα κέρδη τους με τους πολέμους. Η χώρα που πουλά τα περισσότερα όπλα στον κόσμο είναι οι ΗΠΑ.Ο νέος αμερικανός Πρόεδρος εξασφάλισε μια γιγαντιαία συμφωνία  ύψους 110δις$ με τους Σαουδάραβες.
Ο κ. Τράμπ γνωρίζει ασφαλώς ότι η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας είναι ο βασικός χρηματοδότης του ISIS. Στην έκθεση που συνέταξε το αμερικανικό Κογκρέσο για την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους  την 11η Σεπτεμβρίου 2001, τονίζεται ότι  χωρίς την βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας δεν θα είχε επιτευχθεί το τρομοκρατικό χτύπημα  με τα τραγικά επακόλουθα.
Στον κατάλογο των Μουσουλμάνων  που απαγορεύτηκε η είσοδος τους στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο 2017, δεν συμπεριλαμβάνονται οι προερχόμενοι από την Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο και το Λίβανο.  Η απάντηση στο ερώτημα γιατί είναι απλή: ο ίδιος ο Πρόεδρος έχει 23 επιχειρήσεις του στις χώρες αυτές….
Οι Σαουδάραβες ισοπέδωσαν την Υεμένη, ένας άγνωστος για εμάς πόλεμος, διαμέλισαν τη Συρία και επιθυμούν να πολεμήσουν με το Ιράν.
Ο αριθμός των Μουσουλμάνων στον πλανήτη μας είναι 1,6 δις, δηλαδή το  24% του συνολικού πληθυσμού. Ζουν βέβαια σε συνθήκες άθλιες. Στερούνται παιδείας, τεχνογνωσίας. Η φτώχια που τους μαστίζει τους κάνει εύκολα υποχείριο κάθε αμφιλεγόμενου σατράπη που τους παραμυθιάζει με τη θρησκεία.  Η κατάσταση αυτή τους μετατρέπει σε μια εξαιρετική αγορά. Οι λαοί αυτοί πρέπει να παραμείνουν πάντα έτσι για να βρίσκονται μόνιμα σε εμπόλεμη κατάσταση. Σήμερα δεν συγκρούονται μόνο Σουννίτες  με Σιίτες, αλλά ακόμα κι εντός των Σουννιτών υπάρχουν έριδες . Για παράδειγμα η Σαουδική Αραβία επιθυμεί πόλεμο με την Τεχεράνη, ενώ ο Εμίρης του Κατάρ επιδιώκει συνεργασία με τους Ιρανούς.  Το δόγμα διαίρει και βασίλευε δυστυχώς ισχύει και είναι αποτελεσματικό ακόμα και σήμερα.
Ο κ. Τράμπ μετά την υπογραφή συμφωνιών συνολικής αξίας 330  δις$ είπε: “Σήμερα ήταν μια εξαιρετική μέρα”. Πράγματι ήταν μια εξαιρετική μέρα  για τα ταμεία των αμερικανικών βιομηχανιών.
Η Σαουδική Αραβία μετά την επίτευξη της συμφωνίας με τις ΗΠΑ ακύρωσε το σχέδιο Milgem  με το οποίο θα κατασκεύαζε τέσσερα πολεμικά πλοία στα τουρκικά ναυπηγία. Η Άγκυρα  χάνει 2δις$ από την ακύρωση αυτή. 
Στις διεθνείς σχέσεις τελικά δεν υπάρχουν ούτε φιλίες, ούτε συμμαχίες παρά μόνο χρήμα. 
Αλίμονο στην πολιτική και τη διπλωματία που ενεργεί όχι βάσει αρχών, αλλά βάσει οικονομικών συμφερόντων.   Κάποτε ένας έμπορος όπλων ο Βασίλης Ζαχάρωφ , πουλούσε όπλα σε όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Τον επαχθή αυτό ρόλο δυστυχώς τον ανέλαβαν τώρα οι ίδιοι οι πολιτικοί ηγέτες.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης