Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
27/12/2016 | 06:10 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Η Τουρκία στο δρόμο του διχασμού και του εμφυλίου! Ποια είναι τα ανησυχητικά σημάδια

Η Τουρκία στο δρόμο του διχασμού και του εμφυλίου! Ποια είναι τα ανησυχητικά σημάδια

Ο διχασμός στην Τουρκία γίνεται πιο έντονος μέρα με τη μέρα. Ο Ερντογάν προσπαθεί να κυβερνήσει με σιδηρά πυγμή, αλλά οι φωνές που ζητούν εξηγήσεις για το τι πραγματικά συνέβη τελικά τη 15η Ιουλίου,πληθαίνουν. Ακόμη και ο υπό έλεγχο Τύπος, έχει αρχίσει να ζητά ανοιχτά από τον Ερντογάν, αλλά και από τους Αρχηγούς των ΕΔ και της ΜΙΤ να μιλήσουν ανοιχτά για πραξικόπημα-οπερέτα. Όσο ο χρόνος περνά, τόσο η αίσθηση πως μόνο ο Ερντογάν κέρδισε από την απόπειρα πραξικοπήματος παγιώνεται.

Οι φωνές που αντιστέκονται στις μεθόδους και τις διώξεις του καθεστώτος πληθαίνουν. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο  κι αν ο Ερντογάν προσπαθεί ,δεν μπορούν να ελεγχθούν. Πολίτες οι οποίοι διώκονται καταγγέλουν επώνυμα τις αυθαιρεσίες του καθεστώτος. Τελευταίο παράδειγμα η συγγραφέας και σεναριογράφος Seray Şahiner, η οποία καταδικάστηκε επειδή αποκάλεσε ειρωνικά τον υιό Ερντογάν “πανέξυπνο”! Καταδικάστηκε σε χρηματικό πρόστιμο και συνελλήφθη όταν δήλωσε αδυναμία να το πληρώσει. Όπως κατήγγειλε μέσω του twitter απολύθηκε από τη δουλειά της γι΄ αυτό το λόγο.

Την ίδια ώρα οι υποψίες και οι καταγγελίες για τις ύποπτες σχέσεις του καθεστώτος Ερντογάν με “σκληρούς ισλαμιστές” πληθαίνουν. Μετά από τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη από αστυνομικό που είχε σχέση με το καθεστώς αυτές οι υποψίες και οι φήμες δίνουν και παίρνουν. Πολλοί συνδέουν τον αστυνομικό δολοφόνο με πολλούς τρόπους με το καθεστώς. Η τελευταία καταγγελία που κυκλοφορεί είναι ότι είχε σχέση με δικηγόρο που βρίσκεται πολύ κοντά στον υπουργό Εσωτερικών του Ερντογάν.

Σ΄ ένα βίντεο που κυκλοφορεί ο Nurettin Yıldız, ένθερμος υποστηρικτής του προέδρου Ερντογάν, καλεί το καθεστώς να εκτελεί τους οπαδούς του Γκιουλέν κόβοντάς τους χέρια και πόδια!

Η έλλειψη ασφάλειας που είναι αισθητή παντού στην Τουρκία έχει οδηγήσει σε αύξηση της αγοράς όπλων από πολίτες.Όπλα που δεν καταγράφονται πουθενά. Οι πωλήσεις όπλων έχουν δεκαπλασιαστεί σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα Τζουμχουριέτ.Σύμφων μ΄ αυτά ένας στους τέσσερις πολίτες διαθέτει πλέον όπλο!

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι ο φόβος ακόμη και για εμφύλιο πόλεμο στην Τουρκία συζητιέται δημόσια.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης